۱۲۵۸۵۶۴
۵۰۲
۵۰۲
پ

سرماخوردن در هوای سرد «افسانه» است؟

​وقتی پاییز و زمستان فرا می‌رسد، بسیاری از ما دچار سرماخوردگی می‌شویم اما سوال این است که آیا هوای سرد، دلیل بروز علائم ماست؟

ایسنا: وقتی پاییز و زمستان فرا می‌رسد، بسیاری از ما دچار سرماخوردگی می‌شویم اما سوال این است که آیا هوای سرد، دلیل بروز علائم ماست؟

دکتر "نساء اسلم" در این باره می‌گوید: این یکی از ماندگارترین باورها و افسانه‌ها در مورد سرماخوردگی است اما پاسخ ظریفی دارد. تنها راه سرماخوردگی تماس با ویروس سرماخوردگی است. بنابراین قرار گرفتن در معرض هوای سرد افراد را مستعد ابتلا به سرماخوردگی نمی‌کند.

57807409

به نوشته ایندیپندنت به نقل از یاهو لایف، ما یا با تنفس قطرات مایع حاوی ویروس (هنگامی که فردی سرفه یا عطسه می‌کند) یا با لمس چیزی که آلوده شده است و سپس تماس دست‌هایمان با صورت یا در بدترین حالت با دهان و بینی به سرماخوردگی مبتلا می‌شویم.

با این حال برخی تحقیقات نشان می‌دهند که راینوویروس‌ها (ویروس‌هایی که معمولا باعث سرماخوردگی می‌شوند) ممکن است در دمای کمتر از ۳۷ درجه سانتی‌گراد (متوسط ​​دمای بدن) به‌طور موثرتری تکثیر شوند.

دمای داخل حفره بینی ۳۳ درجه سانتی‌گراد است که ممکن است آن را به مکانی ایده‌آل برای تکثیر راینوویروس‌ها تبدیل کند اما این تحقیق تایید نمی‌کند که دمای بیرونی پایین‌تر، خطر ابتلا به عفونت راینوویروس را افزایش می‌دهد.

بنابراین در حالی که هوای سرد به تنهایی باعث سرماخوردگی نمی‌شود اما در تئوری عاملی است که می‌تواند به زنده ماندن و رشد ویروس و در نتیجه ابتلای ما به آن کمک کند.

دکتر اسلم می‌افزاید: یک مطالعه نشان داد که کاهش دما و رطوبت، خطر ابتلا به عفونت راینوویروس را افزایش می‌دهد. در این مطالعه مشخص شده که عفونت‌ها بیشتر در دمای صفر درجه سانتی‌گراد و پایین‌تر اتفاق می‌افتادند. اما این مطالعه فقط برای افرادی که در محیط‌های بسیار سرد زندگی می‌کنند صادق است. در واقع قرار گرفتن دائمی در دمای پایین می‌تواند سیستم ایمنی ما را مختل کند و در صورت تماس، مبارزه با ویروس سرماخوردگی را برای بدن دشوارتر کند. به این ترتیب علاوه بر سرما، دست کم دو عامل دیگر یعنی وجود ویروس و همچنین ضعف سیستم ایمنی برای افزایش احتمال ابتلا به سرماخوردگی ضروریست.

آیا هوای سرد شما را بیمار می‌کند؟

همان‌طور که نمی‌توانیم به سرماخوردگی (یا آنفلوآنزا یا کووید-۱۹) فقط به دلیل فاکتور آب‌وهوا مبتلا شویم، همچنین نمی‌توانیم هیچ بیماری دیگری را از آب‌وهوای نامناسب بگیریم اما از طرفی هم آب‌وهوا می‌تواند بر شرایط سلامتی ما تاثیر بگذارد و در صورت بیماری یا ضعف سیستم ایمنی، آن را تشدید کند.

برای مثال در مورد مشکلات قلبی، هوای سرد ممکن است رگ‌های خونی را منقبض کند و اکسیژن‌رسانی به قلب را کاهش دهد، به این معنا که قلب برای حفظ گرمای بدن باید سخت‌تر کار کند.

بنابراین دماهای پایین می‌توانند باعث شوند که قلبتان سریع‌تر خون را پمپاژ کند، فشار خونتان بالا برود و خونتان غلیظ شود که در بدترین حالت به لخته شدن خون منجر می‌شود. این همان چیزی است که خطر حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

بدیهی است که "پوشاندن خود و گرم ماندن" هنوز اهمیت دارد اما تضمین نمی‌کند که از قرار گرفتن در معرض ویروس سرماخوردگی در امان باشید. بنابراین اقدام‌هایی مانند شستن مکرر دست‌ها، استفاده از دستمال برای به دام انداختن میکروب‌ها و دور انداختن آن‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن، در کاهش خطر انتشار ویروس موثرتر است.

براساس توصیه سرویس سلامت عمومی بریتانیا، اگر علائم شما پس از سه هفته بهبود نیافت، به‌طور ناگهانی بدتر شد، درجه حرارت شما بسیار بالا رفت یا احساس تب و لرز کردید، اگر در مورد علائم کودک خود نگرانید، احساس تنگی نفس یا درد در قفسه سینه دارید، اگر از یک بیماری مزمن رنج می‌برید یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید، حتما با دیدن علائم به پزشک عمومی مراجعه کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج