واکنش به خبر تاثیر پارازیت بر طوفان تهران
اين فركانسها كه از سوي سازمان جهاني تعيين ميشود، براي سازمانهاي نظامي و امنيتي نيز رنج ويژهاي را دارند كه به شكل استاندارد «نبايد» بر عملكرد دستگاههاي حساس الكترونيكي تاثيري داشته باشند.
مدير پيشبيني هشدار سريع هواشناسي كشور در گفتوگویی گفت: تاثير پارازيتها در تشخيص پديده هواشناسي را قبل از وقوع توفان به سازمانهاي ذيربط اطلاع داده بوديم. مهندس احد وظيفه در رابطه با گزارش مجلس مبني بر اختلال شبكه راداري هواشناسي در روز وقوع توفان تهران به دليل وجود پارازيتها گفت: قبل از اين اتفاق اين موضوع را اطلاع داده بوديم و با سازمانهاي ذيربط در اين رابطه مكاتبه داشتيم.
وي درخصوص پيشبيني خود درمورد علت اين تداخل امواج تصريح كرد: نويز احتمالا ناشي از تلفنهاي بيسيم يا فركانسهاي ديگري كه به صورت غيرمجاز وارد فركانس رادار ما شده است، انعكاسهايي را در شبكه راداري هواشناسي ايجاد كرد كه باعث بروز اختلال در تصوير رادار شد. مدير پيشبيني هشدار سريع هواشناسي كشور در ادامه اذعان كرد: در اين گزارش علمي تاكيد شده بود كه به دليل وجود اين اختلال، امكان تشخيص پديده هواشناسي و غيرهواشناسي بسيار دشوار بود.
اما در ادامه پيگيريهاي «اعتماد» درخصوص صحت و سقم اين ادعا و مبناي علمي آن، حسن رضواني، معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي درگفتوگو با خبرنگار «اعتماد» در مورد امكان تداخل امواج و تاثير آن بردستگاههاي سازمانهاي مختلف گفت: معمولا فركانسهاي مورد استفاده در هر كشور توسط سازمانهاي جهاني مرتبط تعيين شده و استانداردهاي خاصي را دارند.
وي با اشاره به اينكه مجوز استفاده از فركانسهاي دستگاههاي سازمانهاي مختلفي چون صدا و سيما يا همين سازمان هواشناسي را نيز ما صادر ميكنيم، افزود: اين فركانسها به گونهيي تعيين ميشوند كه با فركانسهاي دستگاههاي سازمانهاي ديگر تداخل نداشته باشند. رضواني درمورد امكان پيش آمدن تداخل درفركانسهاي راديويي گفت: البته نميتوان گفت كه اصلا و به هيچ عنوان امكان پارازيت يا تداخل امواج وجود ندارد ولي امكان اين امر خيلي كم است.
وي تصريح كرد: مواردي را داشتهايم كه سازمان صدا و سيما يا سازمانهاي ديگر گزارش بروز اختلالهايي را درسيستمهاي خود دادهاند كه سريعا بررسي شده و مشكل مربوطه حل شده است.
معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي كشور دربخش ديگري از سخنان خود درپاسخ به اين سوال كه آيا ممكن است اين نويزها و پارازيتها ناشي از امواج راديويي و الكترومغناطيسي مورد استفاده از سوي برخی دستگاهها باشد ؟ گفت: آنها هم فركانسهاي خاص خود را دارند اما همانطور كه گفتم اين فركانسها كه از سوي سازمان جهاني تعيين ميشود، براي سازمانهاي نظامي و امنيتي نيز رنج ويژهاي را دارند كه به شكل استاندارد «نبايد» بر عملكرد دستگاههاي حساس الكترونيكي تاثيري داشته باشند. وي درعين حال تاكيد كرد: البته نميتوان با قاطعيت گفت كه امواج مورد استفاده اين سازمانها تداخل ايجاد ميكنند يا خير چون ما از عملكرد آنها اطلاعي نداريم!
رضواني درتوضيح اين سخن خود گفت: تمام مجوزهاي كاركردن دستگاههاي ارتباطي و مخابراتي سازمانهاي كشور از سوي ما صادر ميشود اما سازمانها و ارگانهاي دیگر خارج از اين دايره هستند و ماهيچ گونه نظارتي برعملكرد آنها نداريم.
وي همچنين درپاسخ به اين سوال كه آيا وجود برخي تداخل نويزها را درامواج فضاي تهران تاييد ميكنيد يا خير؟ نيز گفت: وجود تداخل مساله عجيبي نيست، اما آنچه مهم است، مقدار آن ومنبع آن است كه براي پاسخ به آن بايد بررسي جامعي صورت بگيرد. وي درواكنش به ادعاي مديرپيشبيني هشدار سريع هواشناسي كشوركه درمصاحبه خود گفته بود كه قبلا بارها اين تداخل امواج را به سازمانهاي ذيربط گزارش دادهايم گفت: چنين ادعايي اصلا صحت ندارد. ما تاكنون هيچ گزارشي از تداخل امواج و اختلال كاركردهاي دستگاههاي مخابراتي سازمان هواشناسي نداشتهايم.
معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي كشور درپايان تاكيد كرد: مطمئن باشيد چنانچه چنين گزارشي به ما برسد در نخستين فرصت با دستگاههاي ويژه خود به بررسي صحت و سقم آن و همچنين علتيابي اين تداخلها ميپردازيم.
نظر کاربران
کشور های دیگه وضعیت هوای مشتری و مریخ رو گزارش می کنند اونوقت ما لنگ هواشناسی بالای سرمون هستیم
احسنت فتبارکالله احسن الخالقین
کشور های دیگه از امواج الکترومغناطیسی
که برای جان انسان ها مضر است استفاده نمی کنند
فقط یک حقوق دان بیاورید تا از غیر قانونی بودن ان-یک کارشناس با دستگاه سنجش امواج برای اثبات ان(حتی در بالای مهمانسراها هم این انتن ها است) ویک پزشک برای تاثیر ان(وزوز گوش-سقط جنین-افسردگی-عدم تمرکز-تحلیل قدرت حافظه-)برای اثبات گفته های خود کافی است واژه(امواج الکترومغناطیسی) در گوگل سرچ کنید،بله دولت امریکا در سال 1962 از این سلاح مرگبار در جنگ استفاده می کرده است