۱۲۵۱۹۸۴
۶۸ نظر
۱۸۶۸۲
۶۸ نظر
۱۸۶۸۲
پ

خفن‌ترین ابربدهکاران بانکی ایران

بانک‌ها به خودشان وام می‌دهند، خودشان اقساط را پرداخت نمی‌کنند و خودشان بزرگ‌ترین بدهکار بانکی خودشان می‌شوند. اگر از این زاویه به موضوع نگاه کنیم دلیل امتناع بانک‌ها از انتشار لیست ابربدهکاران بانکی مشخص می‌شود.

روزنامه هم میهن: بانک‌ها به خودشان وام می‌دهند، خودشان اقساط را پرداخت نمی‌کنند و خودشان بزرگ‌ترین بدهکار بانکی خودشان می‌شوند. اگر از این زاویه به موضوع نگاه کنیم دلیل امتناع بانک‌ها از انتشار لیست ابربدهکاران بانکی مشخص می‌شود.

بانک مرکزی به تازگی لیست بدهکاران کلان بانکی در فصل نخست سال را منتشر کرده است. در لیست منتشرشده، جالب‌ترین نکته بدهی کلان معوق‌شده بانک‌ها به خودشان است. نمونه بارز آن بانک دی با شش هزار و ۲۴۳ میلیارد تومان مطالبه معوق است که ۸۵درصد معوقاتش یعنی عددی بیشتر از پنج هزار و ۳۵۲ میلیارد تومان مربوط به گروه مالی و اقتصادی دی است. بانک دی زیرمجموعه‌هایی مانند خدمات ارزی و صرافی، کارگزاری، توسعه دیدار ایرانیان، توسعه دنیا شهر کهن، عمران و مسکن آباد دی و لیزینگ دی دارد که هر یک تسهیلات کلانی از بانک دی دریافت کرده اما پرداخت نکرده‌اند. به این ترتیب بانک دی تبدیل به ابربدهکار خودش شده است. بانک آینده هم در دو نمونه مشخص یعنی شرکت توسعه بین‌الملل ایران‌مال و شرکت ارزش‌آفرینان آینده بیش از دوهزار و ۲۸۹ میلیارد تومان معوقات دارد. یعنی ۲۸درصد از مجموع هشت هزار میلیارد تومان مطالبات معوق این بانک مربوط به دو شرکت زیرمجموعه خودش است.

خفن‌ترین ابربدهکاران بانکی ایران

در بین سایر بدهکاران دانه‌درشت این بانک هم ممکن است شرکت‌های دیگر وابسته وجود داشته باشد که مشخص شدن ارتباط آنها با بانک نیازمند بررسی‌های مفصل از سوی مراجع ذیربط است. آخرین ضوابط ابلاغی می‌گوید بانک‌ها بیش از سه درصد از سرمایه پایه خود حق ندارند به ذینفع واحد یعنی افرادی که به نحوی به بانک مرتبط هستند تسهیلات پرداخت کنند. این افراد مرتبط می‌توانند مدیران یا سهامداران یا شرکت‌های زیرمجموعه باشند. هرچند قرار بود سامانه‌ای برای شناسایی ذینفع واحد ایجاد شود، اما هنوز زیرساخت‌های آن مهیا نشده بنابراین مشخص نیست چه مقدار از تسهیلات بانکی به زیرمجموعه‌های خود آنها یا به اصطلاح قانون، ذینفع واحد پرداخت شده است.

بدهی ۱.۸ هزار میلیارد تومانی مخابرات به چهار بانک

یکی از دانه‌درشت‌های لیست بدهکاران بانکی، شرکت مخابرات ایران است. مخابرات از چهار بانکی که لیست معوقات‌شان را اعلام کرده‌اند تسهیلاتی دریافت کرده که عمدتا معوق شده است. مجموع بدهی معوق‌شده مخابرات با زیرمجموعه‌ها و وابستگان به یک‌هزار و 838 میلیارد تومان رسیده است. ۵ مهر سال ۱۳۸۸، کنسرسیوم توسعه مبین ایرانیان ۵۱درصد از سهام شرکت مخابرات ایران را به ارزش ۷۸۰۰میلیارد تومان خریداری کرد. کنسرسیومی که متشکل از سه شرکت «شرکت شهریار مهستان»، «شرکت سرمایه‌گذاری توسعه اعتماد» متعلق به بنیاد تعاون سپاه و «شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران» متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام است. این شرکت چهار فقره تسهیلات به ارزش 397میلیارد تومان از بانک اقتصاد نوین گرفته که دو فقره متعلق به مخابرات، یک فقره متعلق به شرکت سلامت الکترونیک برکت و یک فقره متعلق به خود کنسرسیوم بوده است. بدهی معوق مخابرات به بانک سینا نیز 380میلیارد تومان گزارش شده است. مسکن کارکنان مخابرات هم به بانک کشاورزی 344 میلیارد تومان بدهی معوق دارد و از بانک ملت نیز تسهیلاتی گرفته که 717 میلیارد تومان از آن معوق شده است.

خفن‌ترین ابربدهکاران بانکی ایران

خرید خودروی لوکس به‌جای پرداخت بدهی

هواپیمایی ماهان بیش از یک‌هزار و 200 میلیارد تومان از بانک اقتصاد نوین تسهیلات دریافت کرده است. در لیست منتشرشده هفته گذشته آمده بود که هواپیمایی ماهان 69میلیارد تومان از تسهیلات دریافت شده را پرداخت نکرده و به بانک اقتصاد نوین بدهکار است. این خبر وقتی جالب می‌شود که در کنار خبر برنده شدن ماهان در مزایده خودروهای لوکس توقیفی قرار می‌گیرد. هواپیمایی ماهان هفته گذشته در مزایده خودروهای لوکس توقیفی برنده 179دستگاه خودرو شد. درخواست‌های ماهان عمدتا برای خودروهای سوناتا و کیا اپتیما با میانگین قیمت دو میلیارد تومان ثبت شده است. به عبارت دیگر هواپیمایی ماهان از یک طرف 1200میلیارد تومان از اقتصاد نوین تسهیلات دریافت کرده و 69میلیارد تومان بدهی معوق‌شده دارد، اما از سوی دیگر مبلغی حدود 400میلیارد تومان برای خرید خودروهای لوکس هزینه کرده است.

صداوسیما در لیست بدهکاران

تعاونی مسکن کارکنان اخبار خارجی صداوسیما نیز 232میلیارد تومان بدهی پرداخت‌نشده دارد. این تعاونی جزو بدهکاران کلان بانک آینده است. اصل مبلغ پرداختی به این تعاونی 95میلیارد تومان عنوان شده است که احتمالا با لحاظ سود تسهیلات و جرایم در نظر گرفته شده برای عدم پرداخت، به مبلغ 232میلیارد تومان رسیده است.

خفن‌ترین ابربدهکاران بانکی ایران

فقط ۴۰ هزار میلیارد تومان

هفته گذشته بانک مرکزی لیست بدهکاران کلان 15بانک و یک موسسه اعتباری غیربانکی را منتشر کرد. این لیست که مربوط به فصل اول سال جاری‌ست، نشان می‌دهد این بانک‌ها در مجموع 40هزار و 390 میلیارد تومان مطالبات معوق‌شده دارند. این در حالی ست که میزان مطالبات معوق بانک‌ها عددی بالغ بر 300 هزار میلیارد تومان است. به عبارت دیگر تنها لیست 13درصد از مطالبات معوق منتشرشده و کماکان نام بدهکاران 87 درصد از معوقات اعلام نشده و پنهان مانده است.

بیشترین معوقات اعلامی نیز متعلق به بانک کشاورزی است که عمدتا برای تامین کالاهای اساسی، تسهیلاتی به شرکت‌های دولتی پرداخت کرده، ولی این شرکت‌ها مطالبات بانک را تسویه نکرده‌اند. برخی نکات مهم در لیست بدهکاران کلان این بانک‌ها در ادامه اشاره می‌شود.

خاورمیانه: این بانک ۹۳۳میلیارد تومان مطالبات معوق دارد. در لیست بدهکاران بانک خاورمیانه شخص حقیقی نقش پررنگی دارد. بانک خاورمیانه ۱۳۴ میلیارد تومان به فردی با نام علی آقاسردار تسهیلات داده که ۹۱میلیارد تومان آن معوق شده است. معوقات آقاسردار ۱۰درصد از مجموع مطالبات معوق این بانک را شامل می‌شود. اما بزرگ‌ترین شرکت بدهکار به این بانک کشت و صنعت اکسون با ۴۰۰میلیارد تومان بدهی ا‌ست. ۳۰۶میلیارد تومان نیز گروه نوین آبان فناور به بانک خاورمیانه بدهکار است.

اقتصاد نوین: مجموع مطالبات معوق بانک اقتصاد نوین چهارهزار و ۲۵۱ میلیارد تومان است. هواپیمایی ماهان در لیست بدهکاران این بانک است. ماهان ۶۹میلیارد تومان بدهی معوق دارد. اورینال اویل کیش که شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی است نیز بیش از یک‌هزار میلیارد تومان بدهی معوق دارد. توسعه مبین ایرانیان (مالک ۵۱درصد از سهام مخابرات ایران) هم ۳۹۷میلیارد تومان مطالبات معوق دارد.

ایران‌زمین: مجموع مطالبات معوق بانک ایران‌زمین یک‌هزار و ۱۲میلیارد تومان گزارش شده است. ۷۸درصد از معوقات این بانک متعلق به دو شرکت نفت پترو تار فراساحل و پالایشگاه نفت پترو ماد کیش است. میزان معوقات این دو شرکت به ترتیب ۴۸۹ و ۳۰۶میلیارد تومان است.

آینده: مطالبات معوق بانک آینده هشت هزار و سه میلیارد تومان برآورد شده است. شرکت ارزش‌آفرینان آینده سهامی خاص یکی از بدهکاران بزرگ این بانک است. این شرکت ۹۸۵میلیارد تومان به بانک آینده بدهی معوق دارد. اما شرکت توسعه بین‌الملل ایران‌مال بدهی بیشتری دارد. بدهی معوق این شرکت به یک‌هزار و ۳۰۴ میلیارد تومان می‌رسد. بانک آینده بیش از ۴۹فقره تسهیلات به شرکت ماتریس خاورمیانه سهامی خاص به ارزش ۳۳۵ میلیارد تومان پرداخت کرده که امروز میزان بدهی معوق این شرکت ۵۳۰میلیارد تومان گزارش شده است. نانوتجارت خاورمیانه سهامی خاص نیز ۵۳۴میلیارد تومان بدهی معوق دارد. بدهی شرکت توسعه فرآورده‌های غذایی مانی سهامی خاص نیز ۴۹۳میلیارد تومان گزارش شده است. تعاونی مسکن کارکنان اخبار خارجی صداوسیما نیز ۲۳۲میلیارد تومان معوقات دارد. همچنین شرکت سهامی عام کیسون ۱۷۵میلیارد تومان به بانک آینده بدهی معوق دارد.

پست‌بانک: مطالبات معوق پست‌بانک در مجموع ۶۳۵میلیارد تومان اعلام شده که تمامی این معوقات متعلق به شرکتی به نام تولید و بهره‌برداری آتیه گیلاب صنعت است. پست‌بانک در فصل گذشته ۳۲۵ میلیارد تومان مطالبات معوق داشت که متعلق به شرکت ارتباطات سیار بود.

دی: بانک دی شش هزار و ۲۴۳میلیارد تومان بدهی معوق دارد که پنج هزار و ۳۵۲ میلیارد تومان از این معوقات مربوط به گروه مالی و اقتصادی دی است. یعنی ۸۵درصد از مطالبات معوق این بانک به گروه مالی و اقتصادی دی تعلق دارد. خدمات ارزی و صرافی، کارگزاری، توسعه دیدار ایرانیان، توسعه دنیا شهر کهن، عمران و مسکن آباد دی و لیزینگ دی شرکت‌های زیرمجموعه گروه مالی و اقتصادی دی است که از تسهیلات این بانک بهره‌مند شده ولی اقساط تسهیلات را پرداخت نکرده‌اند.

سینا: بانک سینا ۴۳۶ میلیارد تومان مطالبات معوق دارد. از این میزان ۳۸۰ میلیارد تومان معوقات مخابرات است که بخش مهم آن یعنی ۳۰۰ میلیارد تومان از آن توسعه اعتماد مبین است.

شهر: مطالبات معوق بانک شهر سه هزار و ۲۴۶ میلیارد تومان عنوان می‌شود. این بانک ۳۶۸ میلیارد تومان از شرکت‌های تابعه خود طلب دارد که دو شرکت ساختمان و عمران شهر پایدار و شرکت توسعه بازرگانی بین‌المللی شهر هستند. شهرداری قزوین با ۶۵۸میلیارد تومان معوقات نیز جزو بدهکاران بزرگ این بانک است.

کارآفرین: بانک کارآفرین ۵۳میلیارد تومان مطالبات معوق دارد. مطالبات معوق این بانک فقط مربوط به یک شرکت به نام نفت پترو تار فراساحل است. شرکت نفت پترو تار فراساحل ۴۸۹میلیارد تومان نیز به بانک ایران‌زمین بدهکار است.

کشاورزی: بین بانک‌هایی که مطالبات معوق خود را اعلام کرده‌اند بانک کشاورزی بیشترین معوقات را دارد. ۱۳ هزار و ۶۷۳ میلیارد تومان به عنوان معوقات این بانک گزارش شده است. بیشترین معوقات بانک کشاورزی نیز مربوط به شرکت‌های دولتی به‌منظور تامین کالاهای اساسی است. شرکت پشتیبانی امور دام با سه هزار و ۸۵۳ میلیارد تومان جزو بدهکاران بزرگ این بانک است. شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران هم با چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از بدهکاران بزرگ بانک کشاورزی محسوب می‌شود. در واقع ۶۰درصد از مطالبات معوق بانک کشاورزی متعلق به همین دو شرکت دولتی است. در بین بدهکاران بزرگ این بانک، سازمان تعاون روستایی هم نام آشنایی دارد. این سازمان یک‌هزار و ۱۷۶میلیارد تومان معوقات دارد. مطالبات معوق اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی کشور نیز ۱۵۸میلیارد تومان گزارش شده است. بانک کشاورزی که با مسئولیت تامین مالی برای بخش کشاورزی تاسیس شده است؛ پرداخت تسهیلات کلانی به مجموعه‌های غیرکشاورزی نیز دارد. در بین مجموعه‌های غیرکشاورزی، صنایع فیلم و کاغذ آریا با ۴۲۲میلیارد تومان بدهی معوق‌شده، در لیست بدهکاران بزرگ این بانک قرار دارد. بانک کشاورزی همچنین به مسکن کارکنان مخابرات نیز تسهیلات پرداخت کرده است. از تسهیلات پرداخت‌شده این بانک به مسکن کارکنان شرکت مخابرات ۳۴۴میلیارد تومان معوق شده است. کارخانه سیمان آذرآبادگان خوی هم با ۱۶۴میلیارد تومان بدهی معوق جزو بدهکاران غیرکشاورزی این بانک است.

گردشگری: بانک گردشگری با سه فقره تسهیلات معوق میزان مطالباتش ۴۴۷میلیارد تومان برآورد شده است. نوآوران ترلان طلوع کیش با ۲۴۵ میلیارد تومان بدهی، بدهکار بزرگ این بانک محسوب می‌شود.

ملت: مطالبات معوق بانک ملت یک‌هزار و ۴۶۷ میلیارد تومان اعلام شده است. مطالبات معوق‌شده این بانک متعلق به دو شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران و مخابرات است. شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران ۷۵۰میلیارد تومان و مخابرات ایران ۷۱۷میلیارد تومان معوقات دارند.

همدستی ۱۵ بانک با دانه‌درشت‌ها

در آخرین بروزرسانی لیست ابربدهکاران بانکی، از مجموع 31بانک و موسسه اعتباری غیربانکی، تنها 15بانک و یک موسسه حاضر به ارائه لیست شدند و 15بانک و موسسه دیگر از انتشار لیست خودداری کردند. در بین بانک‌هایی که لیست بدهکاران خود را منتشر نکردند نام بانک ملی، صادرات، تجارت، پارسیان و پاسارگاد به چشم می‌خورد.

انتشار لیست بدهکاران بانکی یک تکلیف قانونی است. جز ۱ بند د تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تکلیف کرده است که بانک‌ها هر فصل لیست تسهیلات غیرجاری خود را اعلام کنند. در بند «د» احکام تنظیمی آمده است:

«۱- ‌بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است با استفاده از سامانه اطلاعاتی خود و عنداللزوم اطلاعات دریافتی از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی(موضوع جزء(۲) این بند) براساس تعاریف و مصادیق تعیین‌شده توسط شورای پول و اعتبار، مانده تسهیلات و تعهدات کلان و میزان پرداختی و مانده تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط و میزان پرداختی هریک از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی را به تفکیک هر یک از اشخاص با تعریف شورای پول و اعتبار (مرتبط یا ذی‌نفع واحد)، نرخ سود، مدت بازپرداخت، دوره تنفس، وضعیت بازپرداخت (جاری، سررسید گذشته، معوق یا مشکوک‌الوصول)، نوع و میزان وثیقه دریافت‌شده، بر تارنمای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دسترس عموم قرار داده و به صورت فصلی به‌روزرسانی کند.

۲- ‌بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظفند اطلاعات مندرج در جزء (۱) این بند را به صورت فصلی در اختیار بانک مرکزی قرار دهند. درصورت استنکاف از ارسال تمام یا بخشی از اطلاعات، در موعد مقرر، مؤسسه اعتباری حسب مورد به تشخیص بانک مرکزی، به یکی از جرائم مندرج در ماده (۴۴) قانون پولی و بانکی کشور یا اجزای(۳) یا (۴) بند (الف) ماده (۱۴) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت ترتیبات مندرج در مواد مذکور محکوم می‌گردد. بانک مرکزی موظف است گزارش همکاری یا تخلف بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیر‌بانکی را به صورت فصلی به کمیسیون اصل نودم (۹۰) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و دیوان محاسبات کشور ارائه‌ کند.» به‌رغم تکلیف قانون برای اعلام لیست بدهکاران اما تعدادی از بانک‌ها از این تکلیف قانونی سرپیچی می‌کنند. در آخرین بروزرسانی لیست تسهیلات غیرجاری بانک‌ها، بانک پارسیان، پاسارگاد، تجارت، توسعه تعاون، توسعه صادرات، سامان، سپه، سرمایه، صادرات، صنعت و معدن، مسکن، ملی، موسسه اعتباری غیربانکی کاسپین، موسسه اعتباری غیربانکی توسعه و موسسه اعتباری غیربانکی ملل از ارائه لیست بدهکاران خودداری کردند.

ابوذر سروش معاون نظارت بانک مرکزی در خصوص عدم ارائه لیست مطالبات معوق از سوی 14بانک و موسسه اعتباری غیربانکی گفت: «این اطلاعات باید صحت‌سنجی و سپس منتشر شود. آن بخش از تسهیلاتی که در ارتباط با ذینفع واحد است، نیازمند بررسی زیادی است. به‌عبارت دیگر از آنجا که ما در کشور سامانه‌ای برای تشخیص ذینفعان واحد تسهیلات یا تعهدات نداریم ناگزیریم این را از اطلاعات مختلفی که به دست بانک مرکزی می‌رسد تجمیع کرده و صحت‌سنجی کنیم. اگر در لیست خطایی مشاهده شود نیز به بانک مربوطه عودت داده می‌شود تا پس از اصلاح و صحت‌سنجی دوباره لیست منتشر شود.»

او همچنین اظهار کرد: «بانک ملی نیز لیست مطالبات معوقات این بانک را ارسال کرده است. اما پس از بررسی اولیه به دلیل داشتن خطا، لیست ارائه‌شده به بانک ملی عودت داده شده است. پس از ارسال مجدد و صحت‌سنجی از سوی بانک مرکزی لیست بدهکاران کلان بانک ملی نیز منتشر خواهد شد.»

اعطای تسهیلات و تعهدات فقط مختص شرکت‌های زیرمجموعه نیست، بلکه هر شخص حقیقی و حقوقی که به نوعی از اشخاص مرتبط بانک باشد، ذینفع واحد قلمداد می‌شود. برای شناسایی ذینفعان واحد بانک‌ها مکلف شدند سامانه‌ای را ایجاد کنند تا زیرمجموعه‌ها و وابستگان به درستی شناسایی شوند. بانک مرکزی هم اخیراً جهت اجرایی شدن آن پیگیری‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است. اشخاص مرتبط ممکن است زمانی جزو شرکت‌های زیرمجموعه یا سهامداران بانک باشند یا ممکن است اشخاص دیگری باشند که به نوعی تصمیمات بانک را متأثر کنند و احتمال دارد منافع بانک و این دسته از افراد در تضاد باشد.

آنچه اهمیت این موضوع را دوچندان می‌کند این است که این افراد در برخی موارد تصمیم‌گیرنده هستند و بانک یا موسسه اعتباری را به‌عنوان بنگاه تأمین مالی شرکت‌های تحت مدیریت خود می‌دانند. بنابراین در این موارد تضاد منافع ایجاد می‌شود و این افراد منافع خود را به منافع سپرده‌گذاران و عموم مردم ترجیح می‌دهند و از این بابت مخاطراتی متوجه بانک و موسسه اعتباری می‌شود.

علی‌اکبر میرعمادی مدیر اداره ارزیابی سلامت نظام بانکی بانک مرکزی با بیان اینکه در این خصوص آئین‌نامه‌ای از ابتدای دهه ۸۰ به شبکه بانکی کشور تحت عنوان آئین‌نامه تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط ابلاغ شده است، گفت: «این آئین‌نامه چندین مرتبه از ابتدا تاکنون مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته و مصادیق اشخاص مرتبط دقیقاً قید شده که شرکت‌های زیرمجموعه البته به شرط اینکه سهامداری آنها از یک درصدی بیشتر شود مصداق اشخاص مرتبط تلقی می‌شوند و همینطور حد و حدودی برای موضوع طراحی شده است. طبق آخرین ضوابط ابلاغی در این خصوص حداکثر تسهیلات و تعهدات اعطایی و ایجادی به هر شخص مرتبط از سه درصد سرمایه پایه یا سرمایه نظارتی بانک موسسه اعتباری نباید بیشتر باشد و حد جمعی هم حداکثر ۴۰درصد سرمایه پایه یا سرمایه نظارتی می‌تواند باشد؛ یعنی اگر سرمایه نظارتی بانکی ۱۰۰۰واحد باشد ضرب در سه درصد می‌شود (حد فردی) و اگر ضرب در ۴۰ درصد بکنیم ۴۰۰ واحد می‌شود (حد جمعی).»

مدیر اداره ارزیابی سلامت نظام بانکی به مصوبه اخیر هیات عامل بانک مرکزی در این خصوص اشاره کرد و گفت: «اخیراً هیات عامل بانک مرکزی مصوبه‌ای در مورد تسهیلات کلان و نیز تسهیلات اشخاص مرتبط داشته است که در حال پیاده‌سازی آن هستیم. براین اساس مقرر است برای اشخاصی که حد فردی آنها از حدود تعیین‌شده عبور کرده است، امکان اعطای تسهیلات و تعهدات وجود نداشته باشد و این امر به صورت سامانه‌ای رصد شود که به معنای نظارت پیشگیرانه است. همچنین مقرر است برای بانک‌هایی هم که حد جمعی را رعایت نکنند، اساساً امکان اعطای تسهیلات به اشخاص مرتبط به‌طور کلی ممکن نباشد، که مکانیزم لازم این مورد نیز از طریق سامانه‌های بانک مرکزی در حال پیاده‌سازی است.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۸ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • مهدی

      خدایا تو این کشور چه خبره برای ۷۵۰ هزار تومان جلوی حساب ضامن من رو بستند و چک ضامن رو برگشت زدند!!!!خدا تو اینها را داری میبینی!!!!

    • ناشناس

      به نام شهید آن جانبازان به کام خودشان

      پاسخ ها

      • عبدالله

        اگر بخوای از یکی از این بانک‌ها فقط 10 میلیون وام بگیری باید جدوابادتو بیاری ضمانت کنند... سوال اینه که این بانک‌ها با چه پشتوانه ای به جز اعمال نفوذ بالا دستی های رژیم توانسته اند این وام های کلان را دریافت کنند وحق کمیسیون خودرا نیز دریافت کنند وکدام رئیس بانک در چه دوره از سودهای پشت پرده میلیارد ها تومن به جیب زده اند

    • ناشناس

      خوش به حال شماها و بدبخت و اسیر در چنگال فقر ما مردم نگون بخت!!

    • مجید

      بابام سوخت

    • ناشناس

      گند فساد رو در آوردن

    • ناشناس

      ماهي....زسر..بگندد..نی زدم...هر آنچه..بگندد.نمکش زنند...وای به آن روز..که..بگندد.نمک...((غارت وچپاول شدیم.و...رفت...)) دولت بایستی..از مردمیکه..به او اعتناد ندارند...اسقراض کند..جهت جبران هزینه های روزمره.‌وجاری...با..ز..ن..ش..س..ت..ه...یا.‌بازن نشسته..فرقی ندارد...خدا رحم کند...

    • ناشناس

      اونوقت واسه ده میلیون وام هزار جور ادمو‌میپیچونن بعد کافیه ی قسط ۲۰۰ تومنی عقب بیوفته خودشونو ب درو‌دیوار میزنن...ایناس ک‌مردمو خسته کرده

      پاسخ ها

      • علی.

        تحت تاثیر این دروغ روزنامه هم میهن قرارنگیرین، کارمند بانک یه بار وام مسکن میگیره که اونم حالا به اندازه مبلغ یه پول رهنه ، ومبلغی هم از هر سه سال بعنوان وام ضروری میگیره که مبلغ قابل توجهی نیست . که اقساط این وامها هم ازطریق سامانه مستقیما از فیش حقوقی کسر میشه ، پس هیچوقت کارمند بانک قسط معوقی ندارد.این وامهارا ادارات دیگر هم میگیرن ، برخی از سازمان ها چندبرابر این مبالغ ، وام میگیرن مثل شرکت نفت. اسم بانک ها بد در رفته . لطفاً منصف باشید ، من کارمند بانک هستم. عین واقعیت را نوشتم

    • ۱۲۳۴۰۰

      این یعنی فساد .اختلاس.

    • ایمان

      یه ادم عاقلی هست به من بگه توی این مملکت صاحب مرده چه خبره؟؟؟!؟

    • ناشناس

      پولهایی که بایستی صرف تولید شود صرف خرید خودروهای لوکس و آپارتمان ها و ویلاهای لاکچری می‌شود بعد می‌گوییم چرا تورم 50 درصدی داریم.

    • انتقام سخت

      کل مملکت رو فساد و رانت برداشته اول فکر 4تا تار مو هستید این حجم بدهی و کلاهبرداری ما رو فلاکت کشونده تورم 100درصدی رسونده یکی نیست بگه این حجم بدهی کی و چطور و آیا اصلا باز پرداخت میشه و یا چرا بانک ها این حجم از وام های کلان رو داره با اینکه بازپرداخت نمیشه رو بازم به این شرکت‌ها میده تو یه مملکتی زندگی میکنیم که همش بدبختی واسه ما هستش, بعد بهمون برمیخوره چرا به FATF جواب پس نباید بدیم بله به خاطر اینه فساد کل مملکتو برداشته بازم کسی هست بیاد بگه به صلاح مملکت نیس صلاح مردم تو چیه صلاح مملکت تو چیه صلاح شما اینه که تو مسند قدرت بمونی و بدبختی مردم رو ببینی صلاح شما اینه که فلاکت مردم رو ببینی ...

      پاسخ ها

      • امیر

        با اول پیامت مخالفم چون حجاب ربطی به اختلاس نداره و حکم خدا و دستور دین است و باید رعایت شود ولی با آخر پیامت در مورد فساد اقتصادی موافقم

    • نیما

      واقعا مشکل کجاست که کشوری با این همه ثروت یه عده میخورن و در ناز و نعمت و یه عده هم به نان شب محتاج!!!! مسول اینهمه بی عدالتی کیست؟

      پاسخ ها

      • علی.

        ضعیف بودن قانون های باز دارنده ، قانون مجازات اختلاس گر ، محتکر ، دزدان کلان بیت المال و قماش هایی از این نوع باید اعدام و مصادره کلیه اموال باشه ، ضربتی و بدون اتلاف وقت چند ماهه ویا چندساله .

    • ایرانم سرافراز

      باعث گرانی خانه همین کارمندان بانک هستن هر کدوم ۳تا ۴تا اپارتمان دارن ماشین خریدن ۴تا۵تا تا ۱۰تا هم خریدن تو پارکینگاه هیچ کسی هم نتونسته حلوشون رو بگیره

      پاسخ ها

      • ناشناس

        خیلی سطحی نگری که فکر می‌کنی دلیل ضعف قوانین بانکی، کارمندان بانک هستند.

      • علی.

        نه عزیزم اشتباه میکنی

    • ناشناس

      شما پول مردم باهم تقسیم می کنید

    • ناشناس

      بعد اگه بگی فساد تو این مملکت سیستماتیک هست میگن توطئه گر هستی

    • ناشناس

      مشکل دقیقا بانک ها هستند عامل تورم فساد
      کسی هم نمیتونه کاری بکنه کار از کار گذشته ایران ویران شد

    • ناشناس

      ایران ویران باید بزاریم به حال خودشون و بریم از اینجا

    • ناشناس

      بانک ها جمع بشن بجاش صندوق امانت بیاد بدون سود تورم تموم میشه

    • ناشناس

      یک نفر نون شب ندار مردم تا میتوان دزدی مکن این مکلت که صا حب ندار

    • سید مهدی

      این چیزهاست که ملت رو عصبی کرده وگرنه ایرانی جماعت از اول یکتا پرست و دیندار بوده ، بنام اسلام به کام آقازده در تحریم وفشار اقتصادی قابل توجیح نیست، اگر دین ندارید لا اقل از خون شهدا خجالت بکشید، این مصداق بارز ناعدالتی هست، مردم فکر میکنن خانواده شهید جانباز و... برد خورد ،نه اینطور نیست واقعیت گرگهای در پوستین بره تیشه به ریسه ملت میزنند

    • ناشناس

      فساد سیستماتیک است

    • ایرانی

      بیخودی این دزدها رو سرزنش نکنید من وشماهم به جای اونا بودیم بدتر ازاونها میشدیم این خاصیت پول هست

    • بدون نام

      من پانزده میلیون تومان بااقساط 60 ماهه ازیکی ازشعب بانکی در مشهدوام گرفتم دریکی از اقساط 4 ريال اشتباها کمتر واریز کردم بخاطر همین 4 ريال زمان تسويه حساب تازه باتخفیفی که قائل شدن162 هزارتومان جریمه شدم وتا 162هزار روپرداخت نکردم مدارک ضامنین رو بهم ندادن. بخدا خنده داره ولی واقعیه.

    • ناشناس

      از سوراخ بینی هاشون بیاد بیرون..... انشاالله....

    • ناشناس

      تمام گرانیهای افسار گسیخته در مواد غذایی و پوشاک و دارو و اجاره بهای مسکن و گرانی ملک و زمین .دلار.سکه .طلا .ماشین و ... فقط به خاطر این بانک‌های بی شرف است . یه مشت اختلاسگر و آدم فاسد و دلال پشت این بانک‌ها خون مردم را مکیدند و مملکت رو به نابودی کشاندند . دولت و مجلس هم که یا با اینها هستند یا هم بی خیال دنبال خاله بازی و سرگرم کردن مردم

    • ناشناس

      این وظیفه قوه قضائیه است که دست بکار شود

    • ناشناس

      قانون تواین مملکت فقط مال افراد عامی است که توبدترین شرایط هم زندگی میکنند وفقط بالاترین ارزوشون اینه که جلو اهل وعیال شرمنده نشن....که اونم میشن
      ولی درعوض کسانی که باچند مقام بلند پایه ساخت وپاخت میکنند حق همه مردم رو یهویی بالا میکشن وجالبتر اینکه همین افراد ناراضی هستند ودرکشورهای مختلف خونه وپول هم دارند واگربیشتر زوم کنیم میبنیم اصلا نه شهید دادند ونه قدمی برای راحتی این ملت برداشتند.....!!!!!!؟؟؟؟؟

    • ابی.ر.د

      چقد دزد داریم،،چقد بدبختیم ما ایرانیا

    • ناشناس

      خودشون تو خودشون رد و بدل میکنن هیج کدوم هم پس نمیدن آخرشم قبل لینکه گندش دربیاد میرن کانادا

    • ناشناس

      ملت واسه یک میلیون وام باید ۷خان رو رد کنن ولی خودشون میلیاردی میگیرن اونم بلاعوض

    • علی

      اکثر ملک های لاکچری در منطقه ۱ و۲ ۳ دست این بانکها ست .
      و قیمت ملکها هم این بانکها تایین میکنن
      خدا از ریشه بزنه این دزدها را .
      ما برای ۵میلیون وام لنگیم نمیدن . به
      همه فامیل دوست و آشنای خودشان میلیاردی یه چشم بهم زده وام میدن .
      مملکت صاحب نداره .

    • ناشناس

      سرمایه کشور و مردم بین خودی‌ها تقسیم می‌کنند صدای کسی هم در بیا ...

    • علی حسامی

      خدایا چرا. دیگه نمی توانید این مملکت را با این همه دزد نجات دهید

    • ناشناس

      ببینید یک ارگان در کلیه بانک ها تسهیلات گرفته و پس نداده و همیشه شعار مملکت از دست رفت سرمیده

    • ناشناس

      خدا لعنت کند جد وابادتان را

    • سیدعلی مشهد

      وقتی بانک ... از رئیس تا آبدارچی نفری 500 میلیون وام بده و اقساط ماهی 170 هزار تومان اگر حسابرسی کنین بیشتر بده کارن

    • گمنام

      معلوم نیست چه خبره ! خدا به دادمان برسد و بس

    • ناشناس

      همینه دیگه تورم .......

    • ناشناس

      گلم نمیدونی همه دارن میپرن بهم

    • ناشناس

      دادا غصه نخور این پولها به منوتو نمی رسه خودش صاحب داره

    • ناشناس

      خودشان شریکن

    • بی نام

      فقط برا بازنشسته ها ندارن،وتوی مجلسشون جیغو داد راه میندازن که نیست نداریم بازنشسته چه حقی داره آقا زاده ها باید بخورن

    • ناشناس

      خدا از باعث بانییان بدبختی مردم ایران نگذره نون شب نداریم

    • پوریا پوریا

      فقط بلدین پاچه مردم و بگیرین بعد خودتون زیر زیره بخور بخور... اخرشم میندازین گردن مردم

    • ناشناس

      از این خبرا نیست همسر من خدماتی بانک هست با ۱۳ سال سابقه کار. ۱۰۰ میلیون وام مسکن میخان بدن گفتن باید برا ضمانت سند خونه تحویل بانک بدیم خب ما اگه خونه داشتیم ک وام مسکن برا چی میخاستیم بگیریم بخدا الان یک ساله نتونستیم بگیریم چون سند نداریم کسی هم قبول نمیکنه سندشو بده

    • طاهر

      مخابرات را دریابید که نیازمند کمک مردمی هست

    • مدافع حق

      جالبه چقد ساده این دوست ما کارمند بانک خخخخخ

    • اصغر

      تازه 15تا هم لیست ندادند ببین چه خبره .این نیز بگذرد ولی رو سیاهی میمونه اگه راست میگید مدیران بانک‌ها رو ارشاد کنید

    • علی.

      روز نامه میهن ، چرا شایعه سازی میکنی ؟! کارمند بانک ، کدام وام را میگیره و اقساطشو نمیده؟! کارکنان برخی از ادارات و سازمانها ، بیشتر از کارکنان بانک وام میگیرن که اقساط آنها شاید معوق بشه ولی کارمند بانکی که یه مبلغی وام ، اونم بر اساس یه مقرراتی وام بحسابش واریز میشه، سامانه مستقیما قسط را از فیش حقوقی اش کسر می‌کنه. پس کارمند بانک ، هرگز قسط معوقی دربانک خودش ندارد ، لطفاً دروغ نگید

    • محمدی

      مگراینکه مسلمان نیستن یعنی روزقیامت مال ما فقراست بله همین‌ها هستن وام کلاحقوق کلا دارن تواین مملکت می گیرند بعد دخترها وپسرهاوووواصلی بازرسی که دلشان بخواد خوش گذارانی می کنند

    • محمدی

      بخدا طول عمرم ۵۰ میلیون ندیدم چشمهایم لنگه به لنگه شدیدا ازتون نگذرد که این مملکت را که بهترین ملت رادارد(باغیرت شهامت ووطن )دوست را گرفتار فقر کردید

    • ناشناس

      احسنت بخشی از حقیقت راگفتی بخش بعدیش حق گردن کلفتهاست ودزدانن

    • مستاجر

      با سلام خود بنده که یک بازنشسته هستم و فیش حقوقی ام در اختیار دولت است و براحتی اگر وام بگیرم اقساط از حقوقم کم خواهد شد ولی چندین بار برآب گرفتن وام جزئی مراجعه کردم و هیچ گ‌نه وامی نتوانستم بگیرم بله عزیزان ابر بدهکاران بانها ۱۰۰ درصد از میان مسعولان و یا وابستگاهگان آنان هستند که با دو خط دستور پرداخت وام‌های میلیاردی که ۱ ریالی هم پس نمی‌دهند این وام‌های میلیاردی با امضاهای طلایی به آدم‌های که پول این مملکت ارث پدری آنان است بوده و هست

    • ابتین دلاوری.بند ملا

      به من ببخت گدا کمک کنید سکته اولی رو زدم.. بعد مگند کسری بوجه با این پولها مشه به هر ایرانی خونه ماشین خرید کجایی اغا بدادمان برس که روز به روز سفرهای مردم شده نون خشک نمک

    • محمد

      یه روز تو راه رفتن به کارخونه بودم که تو سرویس گفتم من آدم خوب تو کل قشر کارمندان بانک ندیدم که یکی از همکاران بنده با نظر بنده مخالفت کرد و گفت که برادر خانم بنده کارمند بانک است و آدم خوبی است که در جواب بهش گفتم همون آدم اگه برایت وام جور نمی‌کرد تو هم نظر منو داشتی که دیگه هیچ نگفت.

      پاسخ ها

      • ناشناس

        آره راست میگی. فقط تو خوبی !!!!

    • قاسم

      بعد من جوون لیسانسه واسه وام بیست میلیونی چهار ساله دارم میدویم..که ماشین بخرم..البته چهار سال پیش میشد..الان بیست میلیون موتور هوندا هم دسته دو هم نمیشه

    • علی ضامن

      عامل فساد رانت بی ثباتی اقتصادی و تورم بانکها هستند دستوری با رانت وام میدن

    • علی

      لسیار جالبه بانکی که با سرمایه مردم تشکیل شده سرمایه را به نفع خود خرج کرده و پول را پس نداده،اما برای یک فرد متقاضی وام چند میلیونب به میزان معوقه مدرک میخواده، باحک نیست هلدینگ تامین مالی شرکت و اشخاص است ،

    • ناشناس

      رفتم #بانک کشاورزی تقاضای وام خود اشتغالی درروستابابت تاسیس دامداری دادم. باکلی دوندگی و دوضامن ده میلیون داده برویم دامداری احداث کنم یه بز دوقلو زاخریدم دوازده میلیون یک هفته بعد هردو بزغاله مردن دوروز بعد هم خود بز. این هم داستان کارآفرینی وخود اشتغالی درروستاها. با رئیس بانک صحبت کردم گفت به ما گفتن طوری وام بدهید که فقط آمار اشتغال برود بالا. حالا خود روستا شده مصرف کننده اصلی تخم مرغ و محصولات روستایی.

    • اکبر ساحلی

      اگر از اولین روزهای دولت روحانی این فعالیت های شفاف سازی شروع می شد، جلوی خیلی از اختلاس ها گرفته می‌شد، در مجموع همه ی این کم و کسری ها در نهایت از جیب مردم فلک زده باید پرداخت و جایگزین بشه، سفره های مردم کوچکتر و کوچکتر خواهد شد، خدا لعنت کند مسؤلی را که دانش وتخصص ندارد و در قلب و سرش نیت خیر ندارد، برای تصدی مسؤلیت پیش قدم می‌شود، اگه اشتباه میگم، یکی مارا روشن کنه!

    • ناشناس

      مقصراصلی خودمردمن.که سکوت میکنن.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج