واکنش دولت به بخشنامه جنجالی شهرداری
طی روزهای گذشته دو خبر در حوزه زنان افکار عمومی را متوجه خود کرد. نخست اینکه شهرداری تهران در بخشنامهای به کلیه واحدهای زیرمجموعهاش از آنها خواسته بود میان کارمندان زن و مرد تفکیک قایل شوند و زنان در سمتهایی چون منشی، مسوول دفتر و تایپیست که با روسای مرد سروکار دارند از کار خود برکنار شوند.
دیروز معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده در نشستی با اشاره به اقدام شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران باید برای صدور بخشنامه «حذف زنان» پاسخگو باشد. معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: نظر ما همان نظر شورای شهر است. هرچند چنین تصمیمهایی با نیت خیر گرفته شود، ولی شهرداری تهران باید پاسخگوی چنین بخشنامههایی باشد.
شهیندخت مولاوردی افزود: باید مشخص شود چه جایگزین شغلی برای زنان شاغل در سطوحی مانند منشی و تایپیست در نظر گرفته شده است و آیا این زنان به سطحی ارتقا مییابند که معذوریتهایی وجود نداشته باشد؟
مولاوردی در پایان گفت: ما روزهای گذشته را صرف بهدستآوردن صحت و سقم این بخشنامه کردیم و قرار است با نرگس معدنیپور، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در مورد این بخشنامه شهرداری جلسهای داشته باشیم.
وی درباره ازدواج دختران زیر ۱۵سال گفت: در سال ۹۲، ۳۱هزار ازدواج برای دختران زیر ۱۵سال به ثبت رسیده که در این مورد قرار شده وزیر دادگستری درباره نحوه ثبت این ازدواجها گزارشی ارایه دهد، چرا که ثبت آنها غیرقانونی است.
شهیندخت مولاوردی در چهارمین نشست مشاوران امور زنان دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها که سهشنبهشب گذشته در کمیته امداد امام خمینی(ره) برگزار شد، افزود: قرار است مهرماه جشنواره نقش زنان در حفظ، ترویج و انتقال فرهنگ ناملموس در استان اصفهان برگزار شود که معاونت امور زنان ریاست شورای برنامهریزی این جشنواره را بر عهده دارد.
وی اظهار کرد: حدود ۴۰۰ میراث فرهنگی ناملموس داریم که لالاییها یکی از آنهاست و میتوانیم آنها را در سازمانملل متحد به ثبت برسانیم.
مولاوردی در ادامه گفت: قرار است ۶۵ میهمان خارجی در جشنواره نقش زنان در حفظ، ترویج و انتقال میراث فرهنگی ناملموس شرکت کنند و ما بهعنوان ریاست شورای برنامهریزی از طریق وزارت کشور با استانها در ارتباط هستیم.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: یکی از مهمترین دستور کارهای نشست قبلی دستیابی به ساختار مناسب و موثر زنان در دستگاههای اجرایی بود و قرار شد در این زمینه گروه کاری تشکیل شود که در این راستا نخستین جلسه برای این موضوع برگزار و مقرر شد درباره وظایف مشترک دستگاهها بررسیهای لازم انجام شود.
وی گفت: در این جهت با تمام مشاوران امور بانوان دستگاهها مکاتبه کردیم و قرار شد آنها درباره وظایف اختصاصی حوزه کاری خود در زمینه زنان به ما گزارش دهند.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به سالگرد تشکیل دولت یازدهم اظهار کرد: از همه مسوولان دستگاههای اجرایی درخواست ارایه گزارش در زمینه زنان و خانواده کردهایم. البته معاونت نیز در حال تدوین چنین گزارشی است که با این کار قصد داریم به یک گزارش کشوری به منظور انتشار در رسانهها و ارایه به رییسجمهور دست پیدا کنیم و در آن بتوانیم چالشها، موانع، فرصتها و تهدیدها در حوزه زنان و خانواده را بیان کنیم.
وی ادامه داد: تاکنون ۱۷ گزارش به دست ما رسیده و قرار است تا ۱۵مرداد همه گزارشها را دریافت کنیم.
مولاوردی با اشاره به اینکه ۲۴ مرداد هفته دولت و ششم شهریور میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر است، گفت: قصد داریم در یکی از مناسبتها نشستی با رییسجمهور برای بیان دغدغهها و مطالبات زنان و خانوادهها داشته باشیم.
معاون رییسجمهور درباره شرکت معاونت امور زنان در شورایعالی اشتغال اظهار کرد: دهمین جلسه شورای اشتغال تشکیل شد. یکی از موضوعات این شورا تدوین بستههای اشتغال پایدار است و تدوین بسته مربوط به زنان بر عهده معاونت امور زنان قرار گرفته که تا پایان شهریورماه تدوین و ارایه میشود.
وی با اشاره به قانون مدیریت خدمات کشوری گفت: دوره آزمایشی این قانون در حال به اتمام رسیدن است و قرار است کمیسیون اجتماعی دولت بهمنظور دایمیکردن آن لایحهای را به مجلس ارایه دهد و قصد داریم در حوزه بازنگری این قانون مواردی را در حوزههای استخدامی زنان شاغل در آن بگنجانیم.
مولاوردی با اشاره به برگزاری جلسه با معاونت توسعه مناطق روستایی و محروم ریاستجمهوری گفت: قرار شد ماهی یکبار نشست برگزار کنیم تا بتوانیم برنامههای مناسبی را برای توانمندسازی زنان روستایی و عشایر ارایه دهیم.
وی درباره امضای تفاهمنامه با صندوق جمعیت سازمانملل متحد نیز اظهار کرد: این تفاهمنامه در قالب برنامه پنجم کشوری منعقد شد و قرار است با مشارکت وزارت امور خارجه و مرکز آمار ایران برنامههایی را در حوزه زنان سرپرست خانوار به اجرا درآوریم.
مولاوردی با اشاره به برگزاری سومین نشست خود با فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: این نشستها بهمنظور استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان تشکیل میشود. در این نشست در زمینه قانون عفاف و حجاب مذاکره کردیم و قرار شد اگر نقدهایی در زمینه چگونگی اجرای این قانون وجود دارد به ما ارایه کنند تا از طریق تدوین لایحه اقدام کرده و قانون عفاف و حجاب به صورت کامل و از سوی تمام دستگاههای مرتبط به اجرا درآید.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: در یکی از جلسات هیات دولت در زمینه فرهنگ عفاف و حجاب صحبت شد و به دستور رییسجمهور قرار شد در جهت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتحادیههای صنفی و معاونت امور زنان اقدامات لازم انجام شود.
ارسال نظر