۱۲۲۹۳۸۲
۱۸۴۷
۱۸۴۷
پ

دختر خاک، رئیس‌جمهور هند شد

خانم «دروپادی مورمو» از سیاستمداران قبیله‌ای در هند به عنوان پانزدهمین رئیس‌جمهوری این کشور انتخاب شد و دومین بانویی است که این عالی‌ترین مقام تشریفاتی را در هند از آن خود می‌کند.

ایسنا نوشت: خانم «دروپادی مورمو» از سیاستمداران قبیله‌ای در هند به عنوان پانزدهمین رئیس‌جمهوری این کشور انتخاب شد و دومین بانویی است که این عالی‌ترین مقام تشریفاتی را در هند از آن خود می‌کند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، دروپادی مورمو جایگزین آقای «رام نات کوویند» می‌شود که دوره ریاست جمهوری‌اش در ۲۴ ژوئیه (فردا یکشنبه) به پایان خواهد رسید.

5720790

براساس اعلام رسمی، از مجموع ۴۷۵۴ رای اخذ شده در پارلمان، دروپادی مورمو توانست ۲۸۲۴ رای کسب کند. به دنبال آن نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند به اقامتگاه مورمو در دهلی‌نو رفت تا این پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری را به اوت تبریک بگوید.

مودی همچنین در یک سری پیام توییتری گفت، این کشور در حال نوشتن تاریخ است زیرا "دختر هند که از یک جامعه قبیله‌ای متولد شده در قسمتی دورافتاده از شرق هند است، به عنوان رئیس جمهوری ما انتخاب شده است."

او گفت، زندگی دروپادی مورمو "مبارزه‌های اولیه، خدمات غنی و موفقیت مثال‌زدنی او انگیزه‌ای برای تک‌تک هندی‌هاست."

مودی همچنین در توییتر نوشت: او همچون پرتو امیدی برای شهروندان ما، به ویژه فقرا، به حاشیه رانده شده‌ها و مردمان تحت ستم ظاهر شده است.

این معلم ۶۴ ساله از ایالت اودیشا، نامزد حزب حاکم بهاراتیا جاناتا بود و سابقه‌ فرمانداری ایالتی داشت. خانم مورمو، اولین رهبر قبیله‌ای این کشور است که به بالاترین پست منصوب می‌شود. هر چند که رئیس جمهوری در هند رئیس کشور است، اما قدرت اجرایی ندارد. او از سوی اعضای هر دو مجلس و مجامع قانونگذاری ایالت‌ها و مناطق تحت اداره فدرال انتخاب شد.

خانم مورمو توانست به راحتی در برابر نامزد حزب مخالف یعنی سیاستمدار کهنه‌کار، «یاشوانت سینها» به پیروزی برسد. پس از بحث‌های مفصل درباره ۲۰ نامزد حزب حاکم و متحدان این حزب، سرانجام این سیاستمدار به عنوان نامزد پست ریاست جمهوری انتخاب شد.

او گفت از تلویزیون مطلع شد که نامزد این سمت شده است و این خبر او را «متعجب» و «شاد» کرده و تصور نمی‌کرده که به عنوان یک سیاستمدار قبیله‌ای از منطقه‌ای دورافتاده کاندیدای این پست بلندپایه شود. رهبران سیاسی در اودیشا از نامزدی او استقبال کردند و او را «دختر خاک» نامیدند. او متعلق به جامعه سانتال، یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های قبیله‌ای هند است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج