احیای دریاچه ارومیه ۱۰ سال وقت می برد
دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه در اولین جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی احیای دریاچه ارومیه گفت: بعد از شش ماه تلاشهای شبانهروزی و تایید هیات دولت برای اجرایی کردن بسته پیشنهادی احیای دریاچه ارومیه،بزودی پروسه عملیاتی کردن آن شروع می شود.
عیسی کلانتری گفت: ممنوعیت برداشت هرگونه آب از منابع آب حوزه دریاچه و جلوگیری از توسعه جدید زمینهای کشاورزی، تدوین و پیاده سازی جامع آموزش و اطلاع رسانی در راستای پیامدهای وضعیت موجود و اهمیت احیای دریاچه ارومیه، اجرای طرح های مصوب توسط دستگاههای اجرایی، نظارت و پایش اجرای طرح ها توسط ستاد احیای دریاچه، ارزیابی و مکانسنجی بهرهبرداری صنعتی از املاح دریاچه با توجه به در نظر گرفتن ملاحظات زیستمحیطی و آسیب شناسی اثرات سلامتی، بهداشتی، اجتماعی و زیست محیطی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه را از مهم ترین مصوبات دولت برای نجات این ثروت ملی برشمرد.
وی با اشاره به عوامل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه گفت : تغییرات اقلیمی، الگوهای نادرست مصرف آب، توسعه نادرست بخش کشاورزی و عدم استفاده از فاضلاب تصفیه شده در صنعت از مهمترین این عوامل به شمار می آیند.
کلانتری همچنین گفت: ۸۵ درصد از آب تجدیدپذیر در کشور مصرف میشود که این وضعیت بسیار بدی است و در بسیاری از شاخصهای جهانی و بین المللی از این حیث در جایگاه پرخطری قرار داریم.
وی خشک شدن دریاچه را تهدید برای بسیاری موجودات زنده عنوان کرد و گفت: عفونت های حاد دستگاه تنفسی، آسم، عفونت های دستگاه های تنفسی فوقانی، بیماری انسداد دستگاه تنفسی، انواع بیماری های صعب العلاج، بیماری های قلبی و حملات قلبی از نشانه های بیماری این خشکی بر انسان و داشتن تابستان های گرم و خشک و زمستان های سرد و طولانی، تسریع در روند ذوب پوشش برفی منطقه، کاهش بارش و افزایش میزان دما و تبخیر و در نتیجه کمبود آب از اثرات خشکی بر روی محیط است.
دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه ابا اشاره به اینکه امیدواری زیادی به احیای دریاچه ارومیه در بازه زمانی ۱۰ ساله داریم گفت: احیای دریاچه ارومیه در حوضه ای با مصرف منابع آب ناپایدار غیر ممکن می شود.
ارسال نظر