چاهها را ببندید؛ اگر بود و نبودِ نفت تفاوت ندارد
یک راه حل این است که چاههای نفت را ببندید و نفت را بگذارید برای نسلهایی از مدیران که برنامهریزی و الفبای توسعه را بهتر بلد باشند و حسرت تأثیر تولید نفت را بر دل ملت خود نگذارند...
عصر ایران: وزیر نفت به تازگی در گفتوگو با صداوسیما گفته است" ظرفیت تولید نفت به دوره قبل از تحریمها یعنی بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت در روز رسیده است."
وقتی تحریم ها صادرات نفت ایران را تا زیر ۵۰۰ هزار بشکه در روز رساند همه نگران بودیم. مصیبتها و فشارهای اقتصادی بر جامعه مضاعف شد و تا امروز ادامه دارد.
همه به این نتیجه رسیده بودند اداره کشور منهای درآمدهای نفتی تنها یک رویا بود و چالش ها بیش تر شد و فقر و تورم بالاتر رفت. اما حالا آن گونه که وزیر نفت اعلام کرده، خوش بختانه ظرفیت تولید نفت دوباره به دوره قبل از تحریمها یعنی بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. اما یک تناقض، پرسش و پارادوکس عمیقی در این میان وجود دارد. پس چرا فشارهای اقتصادی و تورم در جامعه نه تنها کمتر نشده، بلکه همچنان روز به روز بیشتر می شود؟
ابتدا احمدینژاد بود که به دنبال شعارهای پوپولیستی خود و ادعای رفاه مبتنی بر اقتصاد اسلامی و عدالت اقتصادی؛ آوردن نفت بر سر سفرۀ مردم را به لایه های اجتماعی وادبیات عمومی جامعه وارد کرد. او به رغم درآمدهای افسانه ای حاصل از فروش نفت، فقر را در جامعه بیش تر کرد و هرگز نتوانست طبق شعاری که داده بود، نفت را سر سفره مردم بیاورد.
دولت احمدینژاد نزدیک به ۷۰۰ میلیارد دلار و معادل نیمی از درآمد نفت ۴۰ سال اخیرایران را در اختیار داشت.او با اقتصاد یارانه ای فکر می کرد نفت را سر سفره فقرا آورده است، در حالی که این نوع سیاست، صدای همه کارشناسان اقتصادی را در آورده بود ونسبت به عواقب آن هشدار می دادند.
علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی نیز در اظهارنظری گفته بود"در سالهای گذشته گاهی شعارهایی داده شده که مورد پسند عمومی هم بوده است ولی دردی دوا نشد. بسیار شعار داده شد که پول نفت را به سر سفره مردم میآوریم، آیا آورده شد؟ اگر میخواهیم پول نفت سر سفره مردم بیاید باید تولید افزایش یابد و مردم با کرامت شغل خود را انتخاب کنند. اداره کردن مردم از طریق کمیته امداد عقلانیت نیست و مردم ایران باید با کرامت زندگی کنند."
امروز افکار عمومی میپرسند وقتی بسیاری از اجزای کشور با تولید ۴ میلیون بشکه ای نفت، همان حال و روزی دارد که با درآمد ۳۰۰ هزار بشکه ای نفت داشت؛ پس بود ونبود این ثروت ملی و یا تحریم بودن و یا نبودنش چه اهمیتی دارد؟
وقتی درآمد نفت تاثیری بر رفاه عمومی نداشته باشد، جامعه از داشتن این ثروت ملی خوشحال نیست و با حسرت های زهرآلود به سخن مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران واکنش نشان می دهد؛ وقتی که می گوید" از نظر نفت و گاز درجا و همچنین مایعات و میعانات درجا در مجموع بیش از ۱۲۰۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام در زیرزمین داریم و با این شرایطی که داریم و با این شیوهای که در حال تولید هستیم حداقل یک قرن دیگر می توانیم نفت و گاز را تولید کنیم."
اما یک راه حل این چالش مهم چیست و چه باید کرد؟
یک راه حل این است که چاههای نفت را ببندید و نفت را بگذارید برای نسل هایی از مدیران که برنامه ریزی و الفبای توسعه را بهتر بلد باشند و حسرت تاثیر تولید نفت را بر دل ملت خود نگذارند. اگر می خواهیم بر اساس برخی گفته های کارشناسان، روزانه ۱۵۰ میلیون دلار به خاطر تنش با غرب و بر زمین ماندن برجام به کشور ضرر و آسیب وارد نشود باید "دولت با ظرفیت" داشت.
تا زمانی که "دولت باظرفیت" نداریم و راه دشوار توسعه را با علم روز و درک درست از دنیای پیرامون نفهمیدیم، چاههای نفت را پلمب کنید. اینطوری آیندگان هم از ما به نیکی یاد می کنند.تا زمانی که نخبگان تحول خواه در قدرت قرار نگیرند، نه تنها نفت بلکه هیچ کدام از ثروت های ملی، مانند آب وخاک نیز وضعیتی بهتر از این نخواهند داشت و این ثروت ها پیش چشم ملت ها یکی پس از دیگری هدر می روند.
نظر کاربران
خیلی مزدی، احسنت
بستن چاههای نفت صحیح نیست باید هرچه سریعتر استخراج ودرطرحهای نوین انرژی سرمایه گذاری شود.
پاسخ ها
پس بشین تا برات در طرحهای نوین انرژی سرمایهگذاری کنند! زارررت
اگر برای ما آب ندارد برای بعضی ها را نان دارد.
در جواب این پیشنهاد منطقی تنها پاسخی که میتوان شنید این است: ناهار خوردید ؟!
اگه چاه ها را ببندند آقازاده ها و مردم لبنان و یمن و فلسطین و ... چه کار کنن ؟
زنده باد مقاومت منطقه
پاسخ ها
حيف كه خانواده اينجا نشسته وگرنه جوابي در شآن شعاري كه دادي بهت ميدادم هرچي اين ملت ميكشن از دست امثال شماست
هرچند در دولت قبل میگفتند باید بودجه بدون نفت بسته شود اگر این تعداد بشکه نفت میفروشیم وپولش هم گرفته شده پس چرا ارزو4200از کالاها را بخواهیم حذف کنیم چرا مشکلات ومعیشت مردم بهتر نشده بدتر هم شده
افرین چاهها را ببندین چون گرانی بیداد میکند
پول درآمد زایی از نفت جای دیگر خرج میشود به مردم نمیدهند.
چاههای عمیقی وجود دارد که تمام نفت کشورمی دور داخلش پر هم نمیشود،،،،
بنظرشماکی کارشناسای اقتصادیروداخل ادم حساب میکنه
وقتی وزیر با افتخار می گوید فروش نفت به قبل از تحریم بازگشته شهامت این را داشته باشد بگوید که پولش کجا رفته که دلار هر روز حدود 500 تومان افزایش پیدا می کند و قیمت همه چیز سر به فلک کشیده است وقتی با حداکثر فروش نفت عرضه ندارید رفاه حداقلی مردم را تامین کنید مکلف هستید استفا کنید.
احسنت...
تو را خدا مردم را به حال خودشان بگدارید اگه هیچ مسولی نداشته باشیم گشور بهتر اداره می شود
پس چرا تخم مرغ ارزون نمیشه چراااااااااااا
برای جیب خودشون وآینده خودشون که میرن خارج خوبه
خدا بهترین نقشه برای ملت می کشد انشالله
وای بحال ما ولی چرا کشورهای دیگه ایکارا میکنن ویارانه میدن درست حسابی واینقدر نفت وگاز و معادن وغیره ندارن
قرار نیست بود و نبود نفت برای شما تفاوتی داشته باشه
همراه همزادان افغانیتون داغونترین موجودات کره زمین هستید
مسولین از خدا بی خبر اگر صادرات به قبل از تحریم رسیده پس پولش کجا خرج میشه خدا لعنتتان کند
یه موقع بشه دیگه نفت بدرد کسی نمیخوره همچی شده برقی وافتابی انرژی پاک نه سرمایه گذاری نه زیر ساختها همش قدیمیه ۲۰ سال دیگه چه خبر میشه
واقعا در چاه نفت رو گل بگیرید اگر بود نبودش برای مردم فرقی نداره
پول نفت خرج چی میشه
این همیشه تابوده همین بوده پولاشو معلوم نیست چکار میکنن . فقط موقعی که کم میشه توی بوقو کرنا میکنن که مردم کمکشون کنن اما موقع بالارفتن پیداشون نیست . به خداواگذارتون کردم که خدابهترین قاضیه . نفت 1000 دلار هم بشه این کشور بهتر نمیشه
مگه پولهلیی که امریکا سربرجام قبلی ازاد کرد معلوم شد چی شد که الان معلوم بشه ؟؟؟!!
راست گفته
نخبگان تحول خواه هم جزوثروت ملی هستند...
چاه های عمیق یاجیبهای عمیق بایددراین جیبها رابست
تا این مسئولین حکومتی هستند ملت بهره ای از ثروت ملی نخواهند برد.
یا خدا این چی میگه ، نفت نگهداری برای آینده ، مرغ پخته خنده اش میگیره ، سیاست غرب و بخصوص آمریکا برای جلو گیری از افزایش گرما بی سابقه زمین و غیر قابل سکونت شدن ایالت های جنوبی اش و طوفانهای چند صد کیلومتری که تازگی ها در امریکا اومد بالا آمدن سطح اقیانوس ها و .... امریکا داره یکی یکی تولید کنندهای نفت از چرخه خارج می کنه ، ایران ، ونزوئلا ، روسیه ، لیبی و .. چین هم تهدید کرده دیگه حق نداره زغال سنگ مصرف کنه ؛ انوقت چون به شما اجازه نمی دند نفت بفرشید برای ملت جک تعریف می کند این سالها مهمترین و اخرین فرصت برای فروش نفت است اگر ایران نتونه نفت صادرکنه و درامد کسب کنه نابود میشه
پول نفت خرج اقازادهای خارج نشین میشه اونا میخان زندکی لاکچری داشته باشن ملت که باید از گشنگی بمیرن
نفت فقط اسمن ملی
احمدی نژاد را با این ها مقایسه نکنید، تنها دولتی بود که راضی شد به مردم پول بدهد
دوباره متن رو بخون شاید چیزی حالیت بشه!!
مشکل اینه ماییم ۵ کشور منطقه که باید سیربشن از نفت ما
ما استخراج نکنیم همسایه ها میکشن
شما ناهار خوردین؟؟
حتما جیره خوار هستی وگرنه چرا مقاومت برای مسئولین و خانواده شون نیست ، فقط مردم عادی باید مقاومت کنن و زجر بکشن.
پول صادرات نفت کجا میره این راه و سیاستی که 40 ساله جواب مثبت نداده. چرا با لجاجت اصرار به تکرار آن هست.
در مملکت آنقدر اختلاص کننده زیاد شده اگر دریا نفت باشد اینها سیر نمی شوند
پول نفت چی هست اصلا؟
سهمیه من رابدین میخوام خودم بفروشم.
انصافا این حرفها درد مردم اضافه می کند پس تآثیر عادی بودن فروش نفت درکشور کجاست
واقعا چاهای نفت بسته شود شاید بنفع باشد