بانکها ۳۷میلیون متر زمین و ساختمان دارند
اخیرا آمارهای رسمی داراییهای ثابت و تملیکی بانکها (اعم از زمین، ساختمان و...) بعد از دههها ابهام، در قالب اطلاعیه «افشای فهرست زمین و ساختمان» روی سایت کدال قرار گرفته است. میانگین هر مترمربع زمین و ساختمان در زمستان ۹۹ در حدود ۷ میلیون تومان بوده که اگر مجموع متراژ داراییهای بانکها که ۳۷ میلیون مترمربع است را داشته باشیم به ارزشی در حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان میرسیم. همچنین مساحت ساختمان و زمین این ۱۸ بانک معادل مساحت نزدیک به ۶۰۰ هزار واحد مسکونی است.
فرهیختگان،: اخیرا آمارهای رسمی داراییهای ثابت و تملیکی بانکها (اعم از زمین، ساختمان و...) بعد از دههها ابهام، در قالب اطلاعیه «افشای فهرست زمین و ساختمان» روی سایت کدال قرار گرفته است، بررسیها از اطلاعات ارائه شده ۱۸ بانک بورسی نشان میدهد که در پایان سال ۱۳۹۹ تقریبا ۴ درصد از دارایی ۱۸ بانک به ارزش ۱۲۱ هزار میلیارد تومان به بخش املاک و مستغلات اختصاص دارد.
این نسبت در پایان سال ۱۳۹۳ تقریبا ۳.۷ درصد بوده که نشان میدهد بانکها نهتنها تمایلی به فروش ندارند بلکه دست خوبی در املاکداری پیدا کردهاند. بانکهای موردنظر چیزی در حدود ۱۴ هزار فقره زمین و ساختمان با کاربریهای متفاوت اداری، تجاری، مسکونی، کشاورزی و... به ابعاد ۳۷ میلیون مترمربع دارند که ۹۶۲۹ فقره آن داراییهای ثابت بوده و ۴۱۰۷ فقره نیز داراییهای تملیکی است که بانکها در ازای عدمپرداخت اقساط مشتریان خود آنها را به تملک خود درآوردهاند.
ریسک نظام بانکی هر روز بیشتر میشود و حول این موارد 4 نکته بسیار اساسی به ذهن میرسد که آژیر هشدار بانکی را سیاه میکند؛
1- بر اساس مصوبه 29 اردیبهشت 1394 نسبت داراییهای ثابت به حقوق صاحبان سهام 75 درصد عنوان شده و اعلام شده مجازات تخطی از این مقرراتها ممنوع ساختن بانک از انجام بعضی امور بانکی بهطور موقت یا دائم است. نسبت داراییهای ثابت به حقوق صاحبان سهام در این 18 بانک تقریبا 160 درصد است،
2- براساس ماده 16 قانون رفع موانع تولید در سال 1394، کلیه بانکها و موسسات اعتباری میبایست سالانه حداقل 33 درصد از اموال خود را میفروختند که از این کار سرباز زدهاند،
3- میانگین هر مترمربع زمین و ساختمان در زمستان 99 در حدود 7 میلیون تومان بوده که اگر مجموع متراژ داراییهای بانکها که 37 میلیون مترمربع است را داشته باشیم به ارزشی در حدود 300 هزار میلیارد تومان میرسیم. همچنین مساحت ساختمان و زمین این 18 بانک معادل مساحت نزدیک به 600 هزار واحد مسکونی است. نتیجه؛ بانکها در ابراز داراییهای ثابت و تملیکی خود کماظهاری کرده و ارزش واقعی آن را اعلام نکردهاند. دلیل؛ گریز از مجازاتهای بانک مرکزی.
4- راهی جز نصب «مالیات ملاکی» برای ترغیب سیستم بانکی به فروش داراییهایش وجود ندارد. وزارت اقتصاد و بانک مرکزی هرچه سریعتر تصمیم بگیرد.
نظر کاربران
پول های مردم بیچاره
پاسخ ها
همین بانک ها املاکی باعث گرونی قیمت زمین خونه شدن
بانک ها عامل ویرانی ایران هستند
اینها همان عاملیت که دولت و مردم را زمین زده است
همون پول ربا است که از مردم زورکی میگیرن
لعنت خدا بر این بانکها که مردم رابیچاره کرده اند.
بانک را قلب تپنده اقتصاد مینامند اما بانکهای ایران قلب که هیچ بلکه هر روز به اقتصاد و ملت ایران شوک و سکته وارد میکنن
بانکها بزرگترین محتکر زمین و ساختمان و املاک هستن و بزرگترین نزول خواران حرفه ای
چرا با وجود اینهمه نظارت روی بانکها بازم کارمندان و روسای بانکها اختلاس میکنن
پاسخ ها
كدوم همه نظارت؟؟؟ نظارت بانكها بر بانكها؟؟!
عدم شفافیت باعث سو استفاده هئیت مدیره و روسای بانکها شده . با وجودی که برخی بانکها سالانه بجای سود ضرر هم میکنن اما آقایون پاداشهای چند صد میلیاردی میگیرن
برخی از عزیزان بقدری هوش و ذکاوت دارن که همزمان عضو هئیت مدیره 4 تا بانک هستن و جالبه که 4 تا بانک پایان سال که بیلان میگیرن ضررده میشن
کارمندان بانکها بقدری مغرور شدن که جواب مشتری را با اکراه میدن البته اگر شیرینی چرب بهشون بدی جواب سلام گرمی بهت میدن
پاسخ ها
متاسفم برات
راندمان هیچ اداره ای به به اندازه کارمند بانکها نیست بی سواد
همه این گرانیها باعثش خود دولتیها هستن بانکها و موسسه ها
مسکن در اصفهان بشدت در رکوده .....
پاسخ ها
مسكن ديگه رفت تو ركود تا چند سال ديگه. اين مساله از سي سال قبل داره هي تكرار ميشه متوسط هر ده سال يك الي دو بار قيمت منفجر ميشه و بعد چند سال ميره تو ركود و حتي كاهش بسيار كم. تا انفجار بعدي.
دولتی که کسری بودجشو با زمین و اپارتمان درمیاره اخرش میشه این
یعنی محتکر اصلی زمین و خونه و عامل گرونی فضایی اون همین بانکها هستن
با این تفاسیر امیدی هم میشه به آینده داشت ؟
پاسخ ها
یک زلزله قوی می خواهد همه را بکشد بعدا آدم های سالم به دنیا بیایند