درخواست سازمان انتقال خون از مردم
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور بر لزوم انجام برنامهریزی از سوی اهداکنندگان خون برای ورود به ماه رمضان تاکید کرد و نسبت به کمبود احتمالی خون در ماه رمضان هشدار داد.
دکتر پورفتح الله در مراسم روز جهانی اهداکنندگان خون گفت: مهرماه امسال به مرز ۴۰ میلیون اهدای خون از بدو تاسیس سازمان انتقال خون میرسیم.
وی مشکلات بیماران هموفیلی و تالاسمی را در زمان قبل از تاسیس سازمان انتقال خون مورد اشاره قرار داد و گفت: در آن زمان این بیماران به سختی به سن ۱۰ سالگی میرسیدند اما امروز این بیماران با صفت بیماری خداحافظی کرده و مشابه دیگر افراد جامعه زندگی میکنند.
وی افزود: امروز به همت اهداکنندگان خون، برخلاف بسیاری از کشورهای دنیا، گزارشی از مرگ و میر مادران به دلیل نبود خون نداریم. همچنین امروز به همت اهداکنندگان دغدغهای بابت جراحیهای بزرگ و تامین خون موردنیاز آن وجود ندارد. اگر موضوع پیوند در کشور توسعه یافته، بیتردید یکی از علتهای آن همین اهدای خون از سوی اهداکنندگان است.
به گفته وی ۵۱ درصد اهداکنندگان خون در کشور جزو اهداکنندگان مستمر بوده و حداقل سالانه دوبار خون اهدا میکنند. همچنین شاخص اهدای خون در کشور ۲۷ واحد به ازای هر هزار نفر است. سال گذشته دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جهت اهدای خون مراجعه کردهاند که از این میان دو میلیون و یکصدهزار نفر موفق به اهدای خون شدند.
پورفتحالله افزود: براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت سال گذشته ۱۰۷ میلیون واحد خون در دنیا جمعآوری شده است که ۵۰ درصد آن در کشورهای صنعتی جمعآوری شده است. این به معنای آن است که ۱۵ درصد جمعیت دنیا به ۵۰ درصد منابع خونی دسترسی دارند.
وی گفت: هشت سال است که اهدای خون در ایران کاملا داوطلبانه است. ایران در منطقه مدیترانه شرقی اولین کشوری است که موفق شده ۱۰۰ درصد اهدای خون را از طریق داوطلبانه تامین کند.
پورفتح الله سهم اهدای خون زنان را مورد اشاره قرار داد و گفت: براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت سهم بانوان در اهدای خون در کشورهای پیشرفته برابر مردان است. اما متاسفانه این شاخص در کشور ما زیر ۵ درصد است. از آنجا که بسیاری از گزارشات حاکی از آن است که شاخص عفونتهای قابل انتقال در جمعیت زنان پایینتر از مردان است و همچنین از آنجا که صداقت زنان در پاسخ به پرسشهای مرتبط با سلامت خون بیشتر است، به همین دلیل در دنیا تاکید میشود که اهدای خون به سمت زنان پیش رود.
وی قرارگرفتن در آستانه ماه رمضان و همچنین داغ شدن تب فوتبال در دنیا و همچنین ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: ماه رمضان امسال از طولانیترین طول روزها برخوردار است و زمان افطار حدود ساعت ۹ شب بوده و متقارن میشود با پخش سریال های مختلف تلویزیونی. بر همین اساس ممکن است اهداکنندگان انگیزه کمتری برای ورود به چرخه اهدای خون داشته باشند. خواهشم آن است که قبل از ماه رمضان اهداکنندگان، اهدای خون داشته باشند تا بتوانیم با ذخیره بالای خون وارد ماه رمضان شویم.
ارسال نظر