«آقای کلاهسفید» ۶۱۳میلیون دلار را پس میدهد
یک شرکت مالی در آمریکا که هفته گذشته مورد دستبرد سارقان سایبری قرار گرفته بود، روز پنجشنبه ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) اعلام کرد هکر در پی پس دادن ۶۱۳ میلیون دلار ارز دیجیتال ربوده شده است.
یورو نیوز: یک شرکت مالی در آمریکا که هفته گذشته مورد دستبرد سارقان سایبری قرار گرفته بود، روز پنجشنبه ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) اعلام کرد هکر در پی پس دادن ۶۱۳ میلیون دلار ارز دیجیتال ربوده شده است.
شرکت «پُلی نتورک» گفته است تقریبا نیمی از داراییهای دیجیتالی سرقت شده برگشتهاند و نیمی دیگر نیز در حال برگشت هستند. این شرکت در توییتی در حساب رسمی خود نوشت: «در حالی که ارتباطمان با آقای کلاه سفید ادامه دارد، مابقی داراییهایمان که رمزارز اتریوم هستند به تدریج در حال انتقال و بازگشت هستند. ما مشتاقانه منتظریم آقای کلاه سفید تمام داراییهای باقیمانده از کاربران را پس بدهد.»
پُلی نتورک یک سامانه غیرمتمرکز مالی است که با متصلکردن زنجیرههای بلوکی به یکدیگر فعالیت آنها را تسهیل میکند.
شخصی که ادعا میکند هکر است در یک پرسش و پاسخ توییتری گفت نقشه این سرقت را تنها از سر «سرگرمی» کشیده است و خواسته نقص در سیستم شرکت پُلی نتورک را نشان دهد و به آنها بگوید که این عیب میتواند به قیمت گزاف برای آنان تمام شود. همچنین اعلام کند که اعتقاد به رمزارزها مبنایی ندارد.
او گفت: «صادقانه بگویم، من انگیزههای خودخواهانهای برای انجام یک کار باحال داشتم اما نمیخواستم که به کسی آسیب بزنم... و بعد متوجه شدم کار اخلاقی کردن در این مقام بودن باحالترین هکی است که میتوانم انجام دهم.»
در دنیای امنیت سایبری به هکرهای با حسننیت «کلاه سفید» و به هکرهای شرور «کلاه سیاه» گفته میشود.
اتحاد توسعهدهندگان متنباز پیشنهاد داده است که جایزهای ۵ تا ۱۰ درصدی برای کشف ضعفهای امنیتی در نظر گرفته شود. همزمان پُلی نتورک گفته است میخواهد به هکر کلاه سفید برای برگرداندن کل مبلغ، ۵۰ هزار دلار پاداش بدهد.
این شرکت در این باره گفت: «ما فکر میکنیم رفتار هکر یک رفتار کلاه سفیدی است، به همین خاطر این ۵۰۰ هزار دلار پاداش کاملا قانونی محسوب میشود.
پیشتر مسئولان پُلی نتورک از سارق یا سارقان خواسته بودند مبالغ دزدیده شده را مسترد کنند.
این میزان پولدیجیتال ربوده شده را «بیشترین مبلغ سرقت در تاریخ سامانههای مالی غیرمتمرکز» توصیف کردهاند و مسئولان پُلی نتورک گفته بودند این پول از حساب دهها هزار کاربر برداشته شده بود.
هکر کلاهسفید پس از دسترسی به حسابها بهسرعت مجموع مبالغ دزدی را به سه حساب رمزارزی دیگر منتقل کرده بود.
حمله هکرها به سامانههای مالی غیرمتمرکز که اصطلاحا «دفی» (DeFi) خوانده میشوند بهطرز چشمگیری افزایش یافته و در سال ۲۰۲۱ ، حدود ۵۴ درصد از کل تخلفات رمزارزی را به خود اختصاص داده است درحالی که این رقم در سال ۲۰۲۰ تنها ۳ درصد بود.
امسال و تنها تا پایان ماه گذشته میلادی ۳۶۱ میلیون دلار از طریق حمله به چنین سامانههایی بهسرقت رفته بود.
ارسال نظر