ظریف: برای پیگیری کار با اشتون دیدار میکنم
وزیر امور خارجه ایران در بدو ورود به استانبول گفت که در دیدار با کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تحولات و نحوه پیگیری کار را بررسی خواهد کرد.
رییس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: البته فقط خانم اشتون و دستیارانش در اتحادیه اروپا برای مذاکره می آیند و این مذاکرات، مذاکرات۱+۵ نیست.
ظریف اظهار داشت: هدف از دیدار با خانم اشتون، مرور تحولات است و این که چقدر کار پیشرفته و امیدواریم قدم مثبتی در این مسیر برداشته شود.
وی ادامه داد: با توجه به تعهداتی که در تهران داشتم، و ضرورت حضور به عنوان رییس جنبش عدم تعهد در اجلاس افتتاحیه وزرای خارجه این جنبش در الجزیره، امکان دیدار جز در استانبول فراهم نبود.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، رییس دستگاه دیپلماسی را در این سفر مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه و نیز اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای از جمله مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا، سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل و حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت امور خارجه همراهی می کنند.
رضا عامری مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه نیز در این سفر حضور دارد.
وزیر امور خارجه پیش از عزیمت به استانبول در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا با تاکید بر اینکه برای رسیدن مذاکرات به نتیجه باید انتخاب های مختلف بررسی شود، گفت: طرفین باید به دنبال انتخاب های جدید باشند یا روش هایی که طرف مقابل را قانع کند.
رییس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا درباره پیش بینی روند مذاکرات ایران و ۱+۵ در دو ماه آینده با توجه به اینکه مذاکرات وین ۴بدون پیشرفت محسوسی پایان یافت، گفت: من کماکان بدبین نیستم. فکر می کنم اگر طرف مقابل دنبال زیاده طلبی نباشد و این درس را آموخته باشد که با فشار و تحریم کاری به پیش نمی رود، به نتیجه خواهیم رسید.
ظریف خاطر نشان کرد: البته برای اینکه به این موضوع برسیم که چگونه در چارچوب های خود بمانیم و اقداماتی انجام دهیم که خارج از چارچوب هایمان نباشد و برای طرف مقابل هم اطمینان ساز باشد، نیاز است انتخاب های مختلف را بررسی کنیم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: در مذاکرات وین ۴ چند انتخاب را بررسی کردیم که یا ما برخی انتخاب ها را قبول نداشتیم یا آنها برخی انتخاب ها را قبول نداشتند؛ البته این موضوع به آن معنا نیست که انتخاب های ما تمام شده است.
رییس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: هم از نظر تئوریک امکان ارایه انتخاب های متعدد وجود دارد و هم این امکان وجود دارد که راجع به انتخاب های موجود که اکنون به دلیلی یکی از طرفین قبول ندارد، با برخی تعدیل ها آن انتخاب ها برای طرف مقابل قابل قبول باشد.
وزیر امور خارجه در عین حال گفت: برخی اقدامات ممکن است تاکتیک مذاکراتی محسوب شود، باید با
صبر و حوصله، کار را پیش ببریم تا به نتیجه برسیم.
ظریف با تاکید بر اینکه در مورد جزییات نیز مشخص است که حتما از خطوط قرمز خود عدول نخواهیم کرد، گفت: احساس می کنم واقع بینی که بعد از این دور مذاکرات (وین ۴) در طرف مقابل ایجاد خواهد شد، ما را به نتیجه نزدیک خواهد کرد.
رییس هیات مذاکره کننده هسته ای ایران اظهار داشت: در مذاکرات آتی (وین ۵) ممکن است بتوانیم یکی دو موانع قبلی را حل کنیم و یا ممکن است با موانع جدیدی روبه رو شویم. به هر حال باید این مرحله را با تلاش پیش ببریم.
ایران و ۱+۵ در وین ۴ برای آغاز نگارش متن پیش نویس توافق نهایی مذاکرات خود را آغاز کردند؛ مذاکراتی سخت، پیچیده و فنی که بدون پیشرفت محسوسی پایان یافت و قرار است ۲۶ خرداد ماه دور بعدی مذاکرات خود را در وین اتریش از سر گیرند.
الجزیره، مقصد بعدی ظریف
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، رییس دستگاه دیپلماسی ایران پس از دیدار با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برای شرکت در هفدهمین اجلاس میان دوره ای وزیران خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، استانبول را به مقصد الجزیره پایتخت الجزایر ترک می کند.
اجلاس میان دوره ای وزیران خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد روزهای هفتم و هشتم خرداد ماه در الجزیره برگزار می شود.
ظریف علاوه بر شرکت در این نشست و سخنرانی در این اجلاس، با برخی مهمانان این اجلاس و نیز همتایان خود از کشورهای مختلف جهان دیدار و درباره مسایل بین المللی، منطقه ای و دوجانبه گفت و گو می کند.
جمهوری اسلامی ایران از شهریور ماه ۱۳۹۱ (۲۰۱۲ میلادی) ریاست دوره ای جنبش عدم تعهد را برای یک دوره سه ساله بر عهده گرفت.
در نشست اخیر دفتر هماهنگی جنبش عدم تعهد که نیویورک با هدف تعیین دستور کار اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو این جنبش برگزار شد، کشور الجزایر به میزبانی این اجلاس انتخاب شد و بر این اساس، این کشور میزبان و رییس اجلاس میان دوره ای وزیران خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد است.
هفدهمین نشست وزیران خارجه عضو جنبش عدم تعهد با شعار «تقویت همبستگی برای صلح و پیشرفت» با مشارکت ۱۱۹ کشور عضو، از ۲۶ می (۵ خرداد ماه) به مدت ۴ روز در پایتخت الجزایر برگزار می شود که دو روز نخست آن به نشست کارشناسان اختصاص دارد.
قرار است وزیران امور خارجه عضو جنبش عدم تعهد، میزبانی کشور ونزوئلا را که براساس سند نهایی شانزدهمین اجلاس سران در تهران برگزار شد، بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ کنند.
همچنین بررسی جایگاه و اتخاذ تصمیمات لازم به منظور افزایش عملکرد اعضای جنبش عدم تعهد از دیگر مواردی است که در نشست وزیران امور خارجه کشور عضو این جنبش در الجزیره مورد بررسی قرار می گیرد.
در حاشیه اجلاس وزیران امور خارجه، نشست کمیته فلسطین با دستور کار تعیین شده از سوی دفتر هماهنگی جنبش عدم تعهد که در نیویورک مستقر است، برگزار می شود و پیش نویس بیانیه تدوین شده مورد تصویب وزیران خارجه قرار می گیرد.
ارسال نظر