۱۱۰۱۷۲۵
۵۰۱۴
۵۰۱۴
پ

این مقام دولت بایدن، دوستِ سعودی و علیه ایران

یک مقام نزدیک به عربستان سعودی و امارات متحده عربی در دولت «جو بایدن» از جمله عوامل سیاست‌های ضد ایرانی او است.

خبرگزاری فارس: یک روزنامه آمریکایی در بخشی از گزارش خود درباره ناامیدی گروهی از تحلیلگران و سیاستمداران آمریکایی از سیاست‌های «جو بایدن»، رئیس‌جمهور کشورشان در منطقه غرب آسیا به نقش یک مقام نزدیک به عربستان سعودی و امارات در طراحی این سیاست‌ها اشاره کرده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز به مقاله‌ای که اخیراً «جارد کوشنر»، داماد و مشاور «دونالد ترامپ» در حمایت از سیاست‌های بایدن در قبال ایران نوشته اشاره کرده و نوشته این حمایت کوشنر آتش خشم گروهی از متحدان لیبرال بایدن را که از قبل هم از عدم پیشرفت سریع دیپلماسی هسته‌ای آمریکا در قبال ایران ناخرسند بودند شعله‌ور کرده است.

«بنجامین بن رودز»، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری اوباما به نیویورک‌تایمز گفت: «اگر من در کاخ سفید بایدن بودم اینکه جارد کوشنر بتواند چنین تمجیدی بکند را یک زنگ هشدار جدی درباره این می‌دانستم که کارم را درست انجام نداده‌ام.»

این مقام دولت بایدن، ضد ایرانی است

ایران، البته تنها یکی از مسائل سیاست خارجی است که موجب ناامیدی پایگاه هواداران بایدن را فراهم آورده. با آنکه بایدن با چند اقدام سریع نظیر پیوستن به توافق جوی پاریس و قطع حمایت از ائتلاف سعودی در جنگ یمن موجبات خشنودی این گروه از هوادارانش را فراهم آورد، با صدور دستور حمله هوایی در سوریه و امتناع از مجازات «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی به دلیل صدور دستور ترور جمال خاشقچی باعث سرخوردگی آنها شده است.

در خصوص سیاست بایدن در قبال برجام، طرفداران این توافق می‌گویند گذشت زمان تنها موجب شکل‌گیری مخالفت‌های سیاسی داخلی شده و خطر تشدید تنش‌ها در منطقه را به دنبال دارد.

به نوشته نیویورک‌تایمز، دیگر شکایت این گروه این است که بایدن اساساً همان تحریم‌های ترامپ را علیه ایران حفظ کرده است.

«جورف سیرینکیان»، از کارشناسان قدیمی مسائل کنترل تسلیحاتی که از مشاوران مقام‌های دولت اوباما بود می‌گوید: «با آنکه این تحریم‌ها هیچ اهرم فشاری به ترامپ در خصوص ایران اعطا نکردند، دولت بایدن این تحلیل دولت ترامپ که تحریم‌ها به آمریکا اهرم فشار می‌دهند را پذیرفته است.»

نیویورک‌تایمز در ادامه از حمله هوایی ارتش آمریکا در روز ۲۵ فوریه به گروه‌های مقاومت در سوریه به عنوان یکی دیگر از عوامل پیچیده‌تر شدن گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران یاد کرده است. سیرینکیان گفته با آنکه این حملات محدود بودند دیپلماسی هسته‌ای با ایران را از ریل خارج کرد و خطر تشدید تنش‌ها را به همراه داشت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج