داروی ضد افسردگی، مانع وخیمشدن کرونا
تحقیقات اولیه پزشکان فرانسوی نشان میدهد که برخی از داروهای افسردگی احتمالا میتوانند از ابتلای شدید به کووید۱۹ جلوگیری کنند.
خبر فوری: تحقیقات اولیه پزشکان فرانسوی نشان میدهد که برخی از داروهای افسردگی احتمالا میتوانند از ابتلای شدید به کووید۱۹ جلوگیری کنند.
تحقیقات یک تیم پزشکی فرانسوی که گزارش آن به تازگی در مجله «روانپزشکی مولکولی» منتشر شده، نشان میدهد که برخی داروهای ویژه میتوانند از تشدید بیماری کووید۱۹ جلوگیری کنند. با این وجود پژوهشگران برای نتیجه گیری در این موضوع همچنان جانب احتیاط را رعایت کرده و در حال انجام آزمایشهای بیشتر هستند.
این پژوهشها تقریبا یک سال پیش در اوایل همهگیری ویروس کرونا آغاز شد. نیکلاس هوئرتل روانپزشک فرانسوی میگوید: «من در بیمارستانی با حدود ۹۰ تخت کار میکنم و برایم کاملا شگفت آور بود که بیماران بسیار کمی را با وضعیت حاد ابتلا به کرونا در این بیمارستان میدیدیم.»
تحقیقات او نشان داد که احتمالا بین مصرف نوع خاصی از داروهای ضدافسردگی با این بیماری رابطهای وجود دارد و بعد از آن بود که تحقیقات در مقیاسی گسترد تر برای دریافت نتایجی دقیقتر آغاز شد.
دکتر هوئرتل در ماه آوریل تصمیم گرفت تا مشخصات ۷ هزار بیمار که در سه ماه قبل از آن به علت ابتلا به ویروس کرونا بستری شده بودند را مطالعه کند. شمار آن دسته از بیماران کووید۱۹ که در زمان مراجعه به بیمارستان داروی ضدافسردگی مصرف میکردند، کم بود. اما در میان آنها نیز تنها کمتر از نیمی از بیماران با خطر ابتلای شدید به این بیماری یا خطر مرگ مواجه بودند.
این تحقیقات همچنین نشان داد که همه داروهای ضدافسردگی در این زمینه موثر نبودند و تنها پنج دارو از جمله «فلوکستین» که با نام تجاری پروزاک شناخته میشود، مفید بوده است.
پس از انجام این تحقیقات، دو آزمایش دیگر در ایالات متحده انجام شد تا بار دیگر درستی نتایج به دست آمده، بررسی شود. دادههای پیش-بالینی این آزمایشها نیز نقش پیشگیرانه و حتی درمانی این داروها را تأیید کرد.
نیکلاس هوئرتل، روانپزشک فرانسوی میگوید: «برخی از داروهای ضد افسردگی میتوانند در چند ساعت سلولهای ما را در برابر عفونتهای این ویروس مصون کنند. برخی از داروها نیز از مسیر کنترل آنزیمها میتوانند مانع از آلودگی سلولها به این ویروس شوند.»
این دادههای بسیار امیدوار کننده، باید بار دیگر در آزمایشی گستردهتر مورد ارزیابی قرار گیرند. قرار است به زودی بیمارستانهای پاریس نتایج این تحقیقات را روی صدها بیمار مطالعه کنند. در خارج از این کشور نیز آزمایشات دیگری در حال انجام است؛ اما چند ماه طول میکشد تا پژوهشگران بتوانند درباره صحت علمی این یافتهها به یک اتفاق نظر برسند.
ارسال نظر