جنگلهای بلوط زاگرس
پهنه رویشی زاگرس شامل رشتهکوههای زاگرس، وسیعترین و اصلیترین رویشگاه گونههای مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است.
ایرنا: پهنه رویشی زاگرس شامل رشتهکوههای زاگرس، وسیعترین و اصلیترین رویشگاه گونههای مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است.
جوامع بلوط در ارتفاع ۶۵۰ تا ۲۴۰۰ متر از سطح دریا حضور دارند که بالاتر از این ارتفاع جوامع ارس و پایین آن جوامع بنه - بادام ظاهر میشوند. فرم غالب جنگل شناسی، جنگلهای شاخه زاد بوده و این دلالت بر تخریب ناشی از حضور طولانی مدت جوامع انسانی دارد.
متأسفانه به دلیل رشد جمعیت در قرن اخیر و نیاز جنگل نشینان به سوخت، منبع غذایی برای دامها و زمینهای کشاورزی بهرهبرداری غیراصولی از این جنگلها بهکلی چهره آنها را دگرگون کرده است و به جز در نقاط معدودی، نشانی از انبوهی سابق این جنگلها نیست. بر اساس آخرین آمار و بررسیهای صورت گرفته در استانهای زاگرسنشین کشور بالغ بر ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از سطح جنگلهای زاگرس تاکنون بر اثر بیماری زوال بلوط خشکیده، یا در معرض خشکیدگی است.
وسعت استان چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۶۵۳ هزار هکتار است که بیش از ۸۰ درصد از ۳۳۰ هزار هکتار عرصه جنگلی آن را که به صورت نواری از کوههای بازفت در شهرستان کوهرنگ آغاز و به سمت کوههای فلارد در شهرستان لردگان کشیده می شود؛ گونه بلوط تشکیل می دهد. زبان گنجشک، چنار، افرا، نارون، گردوی جنگلی و بنه از دیگر گونه های جنگلی این استان است.
نظر کاربران
چوبهای جنگل را دارن باد ندان واره می برن مسولین هم نظاره گر..... تواین عکسها یارو یک کامیون چوب جمع کرده ومیفروشه احتمال زیاد بامسعول محلی شریکه
وای خدای من