احتمال ورود زبان «چینی» به آموزش مدارس
ده ماه پس از آن که معاون وزیر اموزش و پرورش گفته بود پیشنهاد تدریس زبان چینی را نظام آمورشی مدارس ارائه کرده است، سرپرست معاونت برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت که این موضوع در حال بررسی است.
روزنامه همدلی: ده ماه پس از آن که معاون وزیر اموزش و پرورش گفته بود پیشنهاد تدریس زبان چینی را نظام آمورشی مدارس ارائه کرده است، سرپرست معاونت برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت که این موضوع در حال بررسی است.
اواسط آذرماه ۹۸ بود که حجتالاسلام علی ذوعلم؛ معاون وقت وزیر آموزش و پرورش در نشستی خبری گفت که پیشنهاد دادهایم که زبان چینی و زبان عربی در کنار زبانهای دیگر نه به شکلی که هم اکنون در مدارس آموزش داده میشود، به فهرست آموزشهای ما افزوده شود.
ذوعلم درباره ورود زبانهای خارجی دیگر و خارج شدن از انحصار یک زبان خارجی گفته بود:«حوزه تربیت و یادگیری زبانهای خارجی، زبانهای قرآن و معارف اسلامی و زبان فارسی سه حوزه را در سازمان تشکیل میدهد. پیشنهاد دادهایم که زبان چینی و زبان عربی در کنار زبانهای دیگر به فهرست آموزشهای ما افزوده شود.» وی گفته بود:«وزیر هم ضمن حمایت از موضوع، دستور بررسی و ارجاع به شورای عالی آموزش و پرورش دادهاند.» وی در بخش دیگری نیز به طرح موضوع در مجلس اشاره کرده وگفته بود:«مطالبه مجلس شورای اسلامی در حوزه زبان خارجی و اینکه باید کیفیت را بالا ببریم و انحصار زبان انگلیسی شکسته شود، درست است.»
اکنون علی محبی؛ سرپرست معاونت برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش به این موضوع پرداخته و درباره جایگاه زبانهای خارجی در تدوین راهنماهای برنامه درسی تحولی و احتمال ورود زبانهای خارجی جدید به فهرست آموزشی زبانهای خارجی مصوب توضیحاتی ارائه کرد.
محبی درباره جایگاه زبانهای خارجی در تدوین راهنماهای برنامه درسی تحولی و ورود زبانهای خارجی جدید به فهرست زبانهای خارجی مصوب، اظهار کرد:«در برنامه درسی ملی و مصوبات شورای عالی، تدریس زبانهای انگلیسی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی و روسی تصویب و به رسمیت شناخته شده است.»
وی افزود:«در واقع از گذشته، به جز زبان انگلیسی، امکان انتخاب و تدریس زبانهای دیگر هم وجود داشته و انتخابی بوده، هرچند زبان انگلیسی زبان غالب است.»
سرپرست معاونت برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با بیان اینکه یک بحث مطرح و مهم این است که آموزش زبانهای خارجی فقط منحصر به انگلیسی نباید باشد گفت:«دانشآموز حق انتخاب دارد و سازمان پژوهش باید برای زبانهای مطرح و مهم دنیا که تعامل بیشتری با آنها داریم برنامه درسی و محتوای لازم را آماده کند.»
اگرچه روابط میان ایران وچین به نخستین تماس میان دو دولت به سال ۱۴۰ یا ۱۴۱ پیش از میلاد بازمیگردد. روزگاری که و اشکانیان بر ایران فرمان میراندند. در دوره اشکانیان -که همزمان با چیرگی دودمانهان بر چین بود-پیوندهای بازرگانی میان دو کشور گسترش رو به فزونی یافت. دو طرف سفیرانی میان یکدیگر رد و بدل نمودند و جهانگردانی از چین نیز از ایران دیدار نمودند. دو کشور محصولاتی را به همدیگرمعرفی نمودند که برجستهترین آنان ابریشم چین بود. مسیر بازرگانی این کالای ارزشمند از چین به اروپا از ایران میگذشت و راه ابریشم نامداشت. نامی که البته بیش آن که یک مفهوم جغرافیایی باشد یک مفهوم فرهنگی پیدا کرد.
با این همه در یک دهه اخیر به ویژه پس از روی کار آمدن محمود احمدینژاد و دوری ایران از غرب و نزدیک شدن به اردوگاه شرق، چین نیز به مانند روسیه به یکی از کشورهای متحد ایران تبدیل شد و با نزدیکی مواضعی چون همراهی این کشور با ایران در به امضای توافقنامه برجام و مخالفت با تحریمهای امریکا این نزدیکی بیش از گذشته شد. روابط فرهنگی چین و ایران در دهههای گذشته با ورود دانشجویان این کشور برای آموزش زبان وادبیات فارسی در دانشگاههای ایران بیش از گذشته برجسته شد. با این همه ربان چینی تاکنون محبوبیت در بین ایرانیها پیدا نکرد، اگرچه ایین زبان در میان ایرانیها سوالاتی را برانگیخته است.
گفته میشود که زبان چینی اصلا حروف الفبا ندارد، بلکه از یک سری اشکال و کاراکترها برای نوشتن استفاده میکند. در زبان چینی از کارکترها برای نشان دادن کلمات استفاده میشود، این کاراکترها معمولا با در کنار هم قرار گرفتن نشان دهنده یک کلمه هستند. در زبان چینی حدود ۵۰۰۰۰ الی ۸۰۰۰۰ کاراکتر وجود دارد که برای خواندن و نوشتن یک مطلب معمولی حدودا به یادگیری ۳۰۰۰ کارکتر نیازاست. از کنار هم قرار گرفتن این کاراکترها کلمات زبان چینی پدید میآیند.
نظر کاربران
خدا لعنت کنه چینیهای همه چیزخوار که دنیا را دچار مشکل کرده .فقط مونده بود زبان اونها را یاد بگیریم....
پاسخ ها
لعنت به روسیه و چین کمونیست
باور کنید امروز فردا دولت میگه برید سوسک بخورید اگر تورم زیاده
چقدر تعصب بده الان ۱۰ساله که کشورهای اروپایی زبان چینی رو حتی در دبیریتانها تدریس می کنن چون معتقدند چینی زبان غالب در صنعت وتوربسم خواهد شد.
بهتر.
انگلیسی رو همه بلدن.
خود آمریکایی ها هم چینی یاد میگیرن.
پاسخ ها
شما هم بلدی انگلیسی آفرین
بیشتر شبیه جک تصمیمات مسئولین ببین تو فضای مجازی چه مطالب طنزی که ازش نسازن کلا کاراشون مسخره است اهای کاربر محمد تو هم همینطور
آدم قطع چینی زبان چندش آوره ...
ما هنوز زبان فارسی رو یاد نگرفتیم انتظار دارید چینی یاد بگیریم
پاسخ ها
ههههه۶
احسنت چه باعرضه
ینی واقعا ببین کیا در مورد آینده فرزندانمون تصمیم میگیرن
زبان چینی زبان کارگری است نه زبان علم، چه ضرورتی دارد که آموزش و پرورش متولی آموزش این زبان باشد؟ مگر قرار است اینجا استان چین شود؟
پاسخ ها
بله این طور که بوش میاد قرار است بشود
همینجوری هم زبان هم رو نمي فهمیمم وای به زبان چینی
کم کم زبان رسمی دنیا که انگلیسی هست را باید فراموش کنیم. حتما بعدش میگن جونور هم بخورید. نهار چی داریم زن : خفاش پلو.
بهتر از این است که زبان ترامپ تروریست رو یاد بگیریم
پاسخ ها
واقعاً ازت میخوام خودت به عمق حرفت فکر کنی!!!
چقدر هم تو یاد گرفتی ...
عجب پرفسوری داریم : خخخ
سلام مزدور چینی
برای یادگیری زبان چینی باید با در و پنجره سازها قراردادبست!
پاسخ ها
خود غربیها دارن یاد میگیرن, زبان چند میلیارد نفره, سطح سوادتون رو ببرید بالا, ضرر نمیکنید
این که زبان چند میلیارد ه درست اما آیا این زبان علمی روز و دانشگاهی جهان هم هست؟
بیشترین تعداد زبان انگلیسی در چین هست
من هنوز ندیدم کسی از طریق مدرسه زبان یاد گرفته باشه باید در آموزشگاه زبان خواند
لابد وزیر آموزشگاه داره میخواد چینی یاد بده
اخ دیگه باید ایرانیا بش چینی همجا گرفتن تو چین به به
پاسخ ها
قرارداد بیست و پنج ساله ایران و چین؟!!
چقد مسخره ! نصف ملت ایران هنوز شیوه نگارش و دستور زبان و املای صحیح لغات فارسی رو بلد نیستن ، اونوقت زبان پنجره ای چینی رو یاد بدین ؟!!!
پاسخ ها
کاملا درسته فرمودی:
از بی عرضگی و تنبلیه خودمون و کم اهمیت بودن این موضوع تو جامعه است
زبان انگلیسی رو بذارین کنار زبان چینی و روسی و کره ای به لهجه کره شمالی و پرتغالی لهجه ونزوئلا رو بیارین. چون ما فقط با اینا ارتباط داریم
زبان عر بی را یاد بگیریم الاقل زبان دین هست
چرا زبان تروریست ها در مدارس تدریس میکنید
بابا ما همین انگلیسی هم به زور قبول میشیم
رسما زیر سلطه چین قرار گرفتیم!مشکل کشور ما اینکه به همه دنیا باج میدیم الا آمریکا!چین و روسیه هرماه کلی پول از ایران میگیرند تا حمایت کنن از ایران تو عرصه بین المللی!
پاسخ ها
دقیقاااااااا
اگر دوست نداریم تکلیف چیه . زبان انگلیسی زبان بین المللی هست . اونوقت چینی چه به درد میخوره . ازشون بدم میاد
حیوانات خوری مانندموش خفاش گربه خوری هم واردفرهنگ ماکنید
اخه زبون چینی رو میخوایم چیکار حتما جنوب رو دادن بهشون که الان میخوان تدریس همهم بکنن اگه به فکر ما هستین زبان آلمانی رو تدریس کنید
خوب راست گفتن؛
وقتی قراره بریم زیر پرچم چین باید زبانشون رو یاد بگیریم؛ تازه از الان باید شروع کنیم به خوردم حشرات و جانوران و هرچیزی که روی زمین وجود دارد
همینو کم داشتیم البته یادگیری های زبانهای مختلف بد نیست مطالعه و یادگیری خوبه ولی نه از مدرسه نه به اجبار فعلا زبان بین الملل انگلیسی هست که بچه های ما محرومن
نه که خودمون و بچه هامون تو این سی سال تونستیم زبان خارجه را صحبت کنیم زبان چینی هم اصافه کنید فقطمی خواهید ملت دور خودش بچرخه و وقت تلف کنند برای هیچ
ببخشید تکلیف زبان روسی چی میشه ؟
زبون چینی رو میخواییم چیکار؟
به اونی که نظر میده .زبان انگلیسی زبان ترامپ هست بره بیشتر مطالعه کنه که این زبان انگلیسی (بریتانیایی)ربطی به ترامپ وآمریکا نداره
چینگ چونگ یونگ اوووعه میو گونگ دونگی ایوووو
چینگ چانگ چونگ
فقط تو این گیر و دار بدبختی مونده زبان چینی یاد بگیرن بچه ها گمونم با این خط چینی زبان مادری هم یادشون بره
علم و تحصیل بد نیست ، یاد بگیرن
شیفته بیش از حد یک کشور شدن هزینه داره چین برای مسولانما دلبری میکنه و ما مرید ا و چیزی هم نمیتونیم بگیم وابسته شدیم دو روز دیگ دست ما زیر ساطورش رفت خیلی چیز ها می خواهد اینومیگن استقلال جای گریه و شی ن است
کوروش بخواب
مابیداریم
بچه هامون نزارم برن کلاس... نمیزارم زبون چینی یاد بگیرن.. بزار بیسوادبمونن
مدرسه محل ما که همون فارسی رو خوب یادشون نمیده
از ما نیست که بر ماست، جهان تصمیم گرفته بود ما به این روز بیافتیم
خدایا از چینی نا مردتر تو کره زمین نیست
کلا چینی بشیم خوبه
در اروپا فقط زبان انگلیسی تدریس میشه در دوره متوسطه و چقدر هم خوب یاد میدن و اشتیاقشون برای صحبت کردن با توریست به انگلیسی ستودنی هست