رایگیری پُستی در آمریکا چگونه است؟
رایگیری پُستی پدیده جدیدی در ایالات متحده نیست. در ۲۰ سال گذشته بیش از ۲۵۰ میلیون رای پستی در انتخابات مختلف آمریکا داده شده که تنها ۱۲۸۵ مورد آن ابطال شده است.
عصرایران: از زمان همهگیری ویروس کرونا در جهان انتخابات زیادی در کشورهای مختلف دنیا به تعویق افتاده و برخی انتخابات نیز با وجود تهدید شیوع کرونا و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شده است.
در ایالات متحده آمریکا نیز قرار است در دومین ماه پاییز امسال انتخابات سراسری ریاست جمهوری برگزار شود. این انتخابات قرار است در زمانی که احتمال میرود موج جدیدی از بیماریهای عفونی دستگاه تنفسی فوقانی مرکب از "آنفلوآنزای فصلی + کووید۱۹ " دوباره اوج بگیرد، برگزار شود و نگرانی بسیاری از شهروندان و کارشناسان نظام سلامت آمریکا از شیوع بیشتر ویروس در حوزههای رایگیری است و به همین خاطر پیشنهادهایی مطرح شده برای کاهش تجمع مردم رای دهنده در حوزههای رای گیری که یکی از آنها رایگیری غیرحضوری از طریق پُستی و راهکارهای دیگر شامل افزایش شعب اخذ رای و یا توسعه امکان "رای گیری زودهنگام" برای کاهش شلوغی جمعیت در شعب اخذ رای در روز "سوم نوامبر" (روز انتخابات) است.
به موازات شیوع ویروس کرونا در آمریکا که در میانه رقابتهای درون حزبی دو حزب اصلی آمریکا (حزب دموکرات و جمهوریخواه) برای انتخاب نامزد نهایی حزب برای انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۹) بود، بسیاری از انتخابات مقدماتی در ایالتهای مختلف از بیم شیوع ویروس کرونا لغو گردید و برخی ایالات هم این انتخابات را برگزار کردند و برخی دیگر نیز با تغییراتی در شیوه رایگیری از جمله به شیوه پُستی این انتخابات را برگزار کردند.
دو نامزد اصلی دو حزب برای رقابت با یکدیگر خیلی زودتر از انتظارها در کوران رقابت های درون حزبی معلوم شد و حالا قرار است "جو بایدن" ۷۷ ساله از حزب دموکرات با ترامپ ۷۳ ساله مورد حمایت حزب جمهوریخواه رقابت کند.
انتخابات سوم نوامبر 2020 در شرایطی برگزار خواهد شد که ممکن است شیوع ویروس کرونا و موج جدید ابتلا به این ویروس در ایالات متحده آمریکا همه چیز را به هم بزند؛ از همین رو از ماهها پیش در برخی ایالتها تغییراتی در قوانین داخلی داده شده تا زمینه برگزاری انتخابات به شیوه غیرحضوری (پُستی) برای رایدهندگان بیشتر فراهم شود.
ترامپ با این شیوه مخالف است و اخیرا در توییتی نوشت: بهتر است به جای پستی کردن انتخابات که امکان تقلب در آن بسیار بالاست ، برگزاری انتخابات تا زمانی مناسب به تعویق بیفتد. (نقل به مضمون)
این حرف او که حاکی از ارایه پیشنهاد "تعویق انتخابات" ریاست جمهوری است، با انتقاد شدید حزب دموکرات و عدم استقبال حزب جمهوریخواه مواجه شده است.
ترامپ از نظر قانونی صلاحیت و قدرت تعویق زمان برگزاری انتخابات را ندارد و بر اساس قانون اساسی ایالات متحده آمریکا این تنها کنگره است که صلاحیت چنین کاری را دارد که به طور طبیعی دموکراتهای دارای اکثریت در مجلس نمایندگان آمریکا به هیچ وجه حاضر نخواهند شد ترامپ را حتی یک ساعت بیش از 4 سال دوره قانونی در کاخ سفید تحمل کنند و از این رو حتی اگر سنگ هم از آسمان ببارد بسیار بعید مینماید که آنها زمان انتخابات آمریکا را از سوم نوامبر به تاریخ دیگری موکول کنند.
ماجرای رایگیری پُستی در انتخابات آتی چیست؟
یکی از پیشنهادهای قابل توجهی که طی ماههای گذشته درباره نحوه رایگیری انتخابات آبان ماه امسال مطرح شده، پُستی کردن رایگیری است.
این بدان معنا نیست که تمامی رایدهندگان به شیوه پُستی و از خانه رای بدهند بلکه به این معناست که امکاناتی فراهم شود (هم از نظر قانونی و هم از نظر فنی ) که تعداد افراد بیشتری بتوانند بدون اینکه لازم باشد به صورت حضوری در حوزههای رایگیری حاضر شوند از طریق پُستی رای خود را ثبت کنند.
در ایالات متحده آمریکا قوانین انتخاباتی به تعداد ۵۰ ایالت فرق میکند و هر ایالتی قوانین انتخاباتی مخصوص خود را دارد و بر اساس این قوانین رایگیری غیر حضوری یکی از رایجترین شیوههایی بوده است که از سالها و دهههای پیشین (از زمان جنگهای داخلی آمریکا در میانه قرن نوزدهم) در ایالتهای مختلف برای رای دادن اقشاری از شهروندان تعیین شده است؛ که به این شیوه "رای گیری غیابی (absentee ballot) نیز می گویند.
در رای گیری غیابی برخی شهروندان ( از جمله آنهایی که ساکن ایالات متحده آمریکا نیستند، نظامیان، موظفان مشاغل که در روز انتخابات باید در پُستهای حساس خود باشند، زندانیان، اقلیت های مذهبی، بیماران و سالمندان و...) میتوانند با ثبت نام پیش از موعد به عنوان رایدهنده، پاکت پُستی رایگیری را دریافت کرده و پس از پُرکردن و رای دادن، آن را از طریق پُست به کمیسیون انتخابات بفرستند.
در ۱۶ ایالت آمریکا شهروندان معذور از رای دادن حضوری میتوانند با ادله تقاضای مشارکت در انتخابات از طریق پُستی بکنند؛ این ایالتها عبارتند از:
"آلاباما، آرکانزاس، کانتیکت، دلاویر، ایندیانا، کنتاکی، لوییزیانا، ماساچوست، میسیسیپی، میسوری، نیوهمپشایر، نیویورک، کارولینای جنوبی، تنسی، تگزاس و ویرجینیای غربی."
در ۲۹ ایالت دیگر آمریکا و نیز در منطقه "واشنگتن دیسی" (پایتخت آمریکا از نظر تقسیم بندیهای داخلی آمریکا هنوز ایالت محسوب نمیشود.) رایگیری پُستی میتواند به صورت دلبخواه از هر شهروندی که طالب رای دادن غیابی باشد، انجام شود.
به عبارت دیگر اگر در ۱۶ ایالت برشمرده شده بالا شهروندان آن ایالات میبایست دلیلی موجه بیاورند که نمیتوانند در روز رایگیری به پای صندوق رای بروند و حضوری رای دهند، در این ۲۹ ایالت و نیز شهر واشنگتن دیسی نیاز به اقامه دلیل موجه نیست و هر شهروندی به دلخواه میتواند تعیین کند که به صورت حضوری رای دهد و یا اینکه به صورت پُستی در انتخابات مشارکت کند.
انتخابات ادوار گذشته در آمریکا/عکس آرشیوی/ گتی ایمجز
اما در 5 ایالت باقی مانده دیگر آمریکا اساسا رایگیری حضوری وجود ندارد و تمامی فرایند رایدهی به صورت پُستی است. این 5 ایالت عبارتنداز: ایالت واشنگتن (در شمال غرب آمریکا)، اورگان، کلرادو، یوتا و ایالت هاوایی.
در این 5 ایالت شهروندانی که به عنوان رای دهنده ثبت نام کردهاند و میخواهند رای دهند، پیش از روز انتخابات یک بسته پُستی را در آدرس خود دریافت میکنند، و بر اساس زمان تعیین شده مهلت دارند تا زمانی مشخص برگه رایدهی را پُر کرده و آن را داخل پاکت به صندوق امانات پُستی بیندازند.
بنابراین در جمعبندی باید متذکر شد که در هر 50 ایالت آمریکا رایگیری پُستی با قوانین خاص خود برگزار میشود؛ اما چیزی که در این مرحله ترامپ را نگران کرده این است که قرار است دامنه رایگیری پُستی در ایالات مختلف با وضع قوانین ایالتی و فدرال گستردهتر شود و در این صورت ممکن است جوانان و قشر بیشتری از مخالفان ترامپ مشمول رای غیرحضوری شده و تشویق شوند تا رای بدهند ؛ در حالی که ترامپ مساله سلامت انتخابات به شیوه رایگیری پُستی را بهانهای برای طرح انتقاد از آن کرده است؛ اما بر اساس تحقیق بنیاد "هریتیج" آمریکا در 20 سال گذشته بیش از 250 میلیون رای پستی در انتخابات مختلف داده شده که از میان آن تنها 1285 رای به دلیل متقلبانه و مخدوش بودن باطل شده و برای بیش از 1100 مورد آنها رای محکومیت صادر شده است.
انتخابات ادوار گذشته در آمریکا/عکس آرشیوی/ گتی ایمجز
نظر کاربران
ب هر کد ملی ی شماره خط موبایل اختصاص بدن. پیامکیش کنن. ۱- ترامپ ۲- بایدن
پاسخ ها
بفرست واسه ترامپ حتما پیگیری میکنه