۱۰۰۰۹۷۲
۱۲ نظر
۵۰۲۱
۱۲ نظر
۵۰۲۱
پ

چرا سریال‌های ماه رمضان موفق نبود؟

محمدحسین لطیفی کارگردان مجموعه «صاحبدلان» و علیرضا افخمی کارگردان سریال «زیرزمین» دو تن از کارگردانان سریال‌های خاطره‌انگیز رمضان در سال‌های گذشته،می‌گویند انتخاب اشتباه عوامل، کمبود بودجه و انتخاب‌های نادرست از جمله دلایل کاهش میزان تماشای سریال‌های ماه رمضانی بوده است.

روزنامه جوان: محمدحسین لطیفی کارگردان مجموعه «صاحبدلان» و علیرضا افخمی کارگردان سریال «زیرزمین» دو تن از کارگردانان سریال‌های خاطره‌انگیز رمضان در سال‌های گذشته،می‌گویند انتخاب اشتباه عوامل، کمبود بودجه و انتخاب‌های نادرست از جمله دلایل کاهش میزان تماشای سریال‌های ماه رمضانی بوده است.

انتخاب‌های نادرست صداوسیما

لطیفی با بیان اینکه سریال‌سازی تلویزیونی و فیلمسازی در سینما دارای استانداردهایی است که در سینمای ایران رعایت نمی‌شود، می‌گوید: «رسیدن به استانداردهای تولید فیلم و سریال چندان سخت نیست، اما هر سال می‌بینیم که این اتفاق رخ نمی‌دهد. وقتی تولید استاندارد وجود نداشته باشد، کار خوبی تولید نمی‌شود.»

این فیلمساز در بیان اینکه چه استانداردهایی برای ساخت سریال‌های تلویزیونی باید در نظر گرفته شود که دیگر شاهد بی‌رغبتی مردم به تلویزیون نباشیم، توضیح می‌دهد: «مهم‌ترین عامل انتخاب یک تهیه‌کننده خوب است. تهیه‌کننده خوب، ژانر را می‌شناسد، می‌تواند نویسنده و کارگردان خوب برای کار انتخاب کند. این تهیه‌کننده است که تیم عوامل را می‌چیند و اگر کارش را خوب انجام دهد کار خوبی خواهد شد.»

کارگردان صاحبدلان ادامه می‌دهد: «وقتی مدیران تلویزیون تهیه‌کننده خوبی انتخاب نمی‌کنند و کار دست افراد دست دوم می‌افتد، شاهد تولیدات ضعیف خواهیم بود.

لطیفی در پاسخ به این سؤال که چرا کارگردانانی که زمانی برای ماه رمضان سریال‌های خاطره‌انگیز تولید کرده‌اند، کم‌کار شده‌اند؟ می‌گوید: «شاید دلیل مهم آن به نارضایتی بازمی‌گردد؛ نارضایتی‌ای که لزوماً از بدقولی‌های مالی نیست و به خاطر نبود حس احترام و اعتماد به وجود می‌آید.»

کارگردان سریال «دودکش»، می‌گوید: «تا زمانی که احترام و اعتماد به فیلمساز به وجود نیاید، هر سال شاهد تولیدات ضعیف‌تری خواهیم بود.»

۳ عامل شکست

علیرضا افخمی که با سریال «زیر زمین» یکی از پربیننده‌ترین سریال‌های مناسبتی ماه رمضان را برای تلویزیون ساخته است، با تأکید بر اینکه با حرف لطیفی که نبود تهیه‌کننده خوب به سریال‌ها ضرر می‌زند، موافق است، سه عامل را در افت میزان مخاطب بینندگان سریال‌های ماه رمضان، دخیل می‌داند، این فیلمساز می‌گوید: «انتخاب عوامل خوب، مهم‌ترین دلیل برای ساخت سریال خوب است، تهیه‌کننده است که از مرحله فیلمنامه تا انتخاب عوامل دخالت دارد و اگر قوه تشخیص خوبی نداشته باشد، کار خوبی تولید نمی‌شود.»

کارگردان سریال «پنج کیلومتر تا بهشت»، دومین عامل را مسئله بودجه می‌داند و بیان می‌کند: «تلویزیون دچار مسئله جدی به نام بودجه است و انتخاب‌های تهیه‌کننده برای عوامل اصلی ساخت سریال یعنی انتخاب کارگردان و نویسنده، به بودجه کار بستگی دارد. بودجه ارتباط مستقیمی با کیفیت کار دارد، وقتی افراد درجه یک انتخاب نشوند، محصول درجه یکی نیز تولید نمی‌شود.»

افخمی سومین عامل را وجود رقیب می‌داند و تأکید می‌کند: «در سال‌های گذشته که سریال‌های مناسبتی بسیار پربیننده بود، وجود عوامل رقیب از جمله اینترنت و شبکه‌های ماهواره‌ای به پررنگی اکنون نبود، فضای رقابتی که با حضور اینترنت و ماهواره به وجود آمده کار را برای تلویزیون سخت کرده است و حتی اگر در تلویزیون سریالی به کیفیت کارهای قدیمی ساخته شود، دیگر مانند گذشته با استقبال روبه‌رو نمی‌شود.»

کار سفارشی به تلویزیون لطمه می‌زند

افخمی در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود حمایت مالی یک اسپانسر از سریال «سرباز» و نداشتن مشکل مالی، این سریال با مخاطب پایین و انتقادات بالا مواجه شد، پاسخ می‌دهد: «درباره سریال سرباز مسئله نداشتن پول نبود، اینکه اسپانسر برای تولید سریال پول می‌دهد، قاعدتاً انتظاراتی برای ساخت و محتوا دارد که تلویزیون ملزم به رعایت آنهاست، این الزامات باعث می‌شود که از جذابیت کار کاسته شود.»

وی می‌افزاید: «من هم در زمان ساخت سریال «پرستاران» که اسپانسرش وزارت بهداشت بود با چنین مشکلی روبه‌رو بودم، به هر حال انتظارات حامی مالی سریال که به عنوان سرمایه‌گذار ورود پیدا کرده باعث تغییراتی در اثر می‌شود که از میزان مخاطب آن می‌کاهد.»

افخمی تأکید می‌کند: «تلویزیون باید سعی کند برای ساخت سریال سراغ اسپانسر از بیرون سازمان نرود، به خصوص برای سریال‌های ماه رمضان که مردم آن را دنبال می‌کنند. وقتی سرمایه‌گذار بیرونی بیاید، نتیجه کار شاید برای اهداف سرمایه‌گذار مثل دیده شدن و مطرح کردن خود، مطلوب باشد، ولی قطعاً مردم از آن استقبال نمی‌کنند.»

آنتن پرکنی به محبوبیت تلویزیون لطمه می‌زند!

کارگردان «او یک فرشته بود» معتقد است: یکی از اشتباه‌های تلویزیون این است که می‌خواهد آنتن پُر کند و کار را با پول سرمایه‌گذار بیرونی یا با کمترین هزینه بسازد، در حالی که باید به باکس سریال‌های ماه رمضان به عنوان یک باکس ارزشمند نگاه کند. این زمان ویژه‌ای است که مردم پای تلویزیون نشسته‌اند و انتظار آغاز سریال‌ها را می‌کشند. افخمی می‌گوید: زمانی که سریال «زیرزمین» پخش شد، میرباقری معاون سیما به من گفت: «سریال ۸۶‌درصد بیننده دارد و از نظر سازمان هر برنامه‌ای بالای ۸۰‌درصد بیننده دارد به آن معناست که همه مردم به تماشای آن نشسته‌اند» و آن‌درصدی که ندیده‌اند معمولاً اصلا تلویزیون ندارند، اما اکنون شرایط تغییر کرده است، دیگر نمی‌شود انتظار داشت برنامه‌ای ۹۰‌درصد بیننده داشته باشد، در شرایط فعلی سریالی که بین ۶۰ تا ۷۰‌درصد بیننده داشته باشد، موفق است.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    همه ساله همینه هست...باید رضا عطاران کارگردانی کنه یا سعید اقاخانی ...باید فیلمی بسازن که بوی ماه رمضون بده.باید سفره افطار باشه سحری باشه..والا بچه های ما از ماه رمضون هیچی نمیدونن..

    پاسخ ها

    • بدون نام

      راست گفتی

  • بدون نام

    به گوش صدا و سیما برسونین که ماه رمضون باید فیلمی باشه مثل متهم گریخت و .... باید بوی ماه رمضون بده..هرچند مگه ماه رمضون ربنا پخش میکنن...؟؟که بوی ماه خوب خدارو بده...مثلا بچه مهندس به نظر من جالب نیست البته به نظر من...یا فیلم سرباز اصلا خوب نیست...بخدا فیلم ترکی لروکس بهتر از اونه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا همینه

  • بدون نام

    حیف پول .....واقعا کهههه

  • محمد جواد

    بعد رفتن سیاسی بازی جناب عادل فردوسی''کثیری از مردم نه تنها از برنامه های ورزشی بلکه میلشان به سیما''''کم شد''''من خودم بعد رفتن عادل هنوز به نگاه نکردم'''هیچ برنامه ای را'''

  • بدون نام

    والا خیلی هم خوب بود دستشون هم درد نکنه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      همش بدبو د فقط سریالهای قدیمی که پخش کردن خوب بود.

  • ناخدا

    رئیس صدا وسیما کی بود .به نظر بنده رئیس سازمان صدا و سیما فکرمیکنه ماهواره زحمت کارایشان را انجام می دهد پس درهزینه صرفه جویی میکند و مبلغ صرفه جویی را به زخم دیگری میزنند.

  • ناشناس

    مشکل اینه موقع افطار با این سریال ها ،ما مجبورمیشیم افطار را همراه با اشک بریم جلو،وکسی توی این گرانی اعصاب این سریالهای غمناک را ندارد.دقیقا مشابه ماه عسل که هم کاسبی بود وهم به نظرم یک برنامه کامل ریاکارانه وعوام فریبانه،۱۱ماه برنامه خوابه ۱ماه بیدار میشه.توی جامعه که نه نقل اخبار داغ۷۰درصد مشکل روان دارن آیا درست وشایسته است اتلاف پول برای این سریالها؟جامعه نیاز به شادی داره وجامعه پیشرفت میکنه که به جامعه همه اش شادی تزریق بشه.من هر با این سریالها را دیدم تصویر قبرستان وآمبولانس وبیمارستان بود.وتصمیم گرفتم نگاه نکنم و۱۰سال نگاه نکردم وپشیمانم چرا زودتر این تصمیم رانگرفتم.

  • بدون نام

    والله سریالی امسال مخصوصا زیر خاکی و بچه مهندس نسبت به سریال سر دلبرانی که خود آقای لطیفی با بودجه خوب و زمان کافی ساخته بود خیلی موفق تر و پربیننده تر بودن.حالا ایشون نشسته داره تز میده؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جناب افخمی.جناب.لطفی.تازمانی.عسکری.
      وفروغی.هستند.همین اش همین کاسه.وسلام
      شماببینید.این سریال سرباز.باعصاب.مردم.راه
      میره.نمی دانم چرا.تمام نمی شه.اصلا.حرف
      مردم راجناب فروغی.نمی شنوه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج