طرز تهیهی بورک گوشت؛ خوشمزه و پرطرفدار
بورک غذای خوشمزه و معروفی است که در بسیاری از کشورها تهیه میشود و در سرتاسر دنیا طرفداران زیادی دارد. دستور پخت بورک ساده است و نیاز به مواد اولیه زیادی ندارد. برای پختن این غذا گوشت، سبزیجات یا حتی میوه و مغزها را درون خمیر یوفکا یا خمیر فیلو میپیچند و بعد آن را گریل یا سرخ میکنند.
مجله دیجیکالا - تارا قهرمانی: بورک غذای خوشمزه و معروفی است که در بسیاری از کشورها تهیه میشود و در سرتاسر دنیا طرفداران زیادی دارد. دستور پخت بورک ساده است و نیاز به مواد اولیه زیادی ندارد. برای پختن این غذا گوشت، سبزیجات یا حتی میوه و مغزها را درون خمیر یوفکا یا خمیر فیلو میپیچند و بعد آن را گریل یا سرخ میکنند. از آنجا که این غذا در نقاط مختلف دنیا از جمله ترکیه، آلبانی، ارمنستان، کرواسی، یونان، صربستان، سوریه و چند کشور دیگر تهیه میشود، نامهای مختلفی هم دارد.
شما میتوانید بورک گوشت، بورک سبزیجات، و حتی بورک شیرین با میوه و مغز تهیه و آن را در وعدههای مختلف میل کنید. یکی از محبوبترین و رایجترین انواع بورک، بورک گوشت و قارچ یا بورک ترکی است که در فر طبخ میشود و ظاهری مارپیچ یا اسپیرال دارد. با ما همراه باشید تا در این قسمت طرز تهیه بورک گوشت و قارچ را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- خمیر یوفکا: ۱ بسته
- پیاز: ۱ عدد
- قارچ سرخ شده: ۳۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۱ عدد
- زردهی تخم مرغ: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- شیر: نصف پیمانه
- پنیر پیتزا: به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق چایخوری
- جعفری: نصف پیمانه
- کنجد: ۱ قاشق غذاخوری
- زرچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه کاری به میزان لازم
طرز تهیه
۱. برای شروع پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و با مقداری روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا عطر سیر بلند شود. پس از آن، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و با سیر و پیاز تفت دهید.
۲. زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، کاری و رب را به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید.
۳. جعفری را خرد کنید و به همراه قارچ سرخ کرده به گوشت اضافه کنید. سپس شعله گاز را خاموش و مواد را با هم مخلوط کنید.
۴. شیر و تخم مرغ را به همراه ۲ قاشق روغن مایع در یک ظرف باهم مخلوط کنید.
۵. ورقههای خمیر یوفکا را روی تخته یا میز کار پهن کنید و با کمک یک فرچه سطح آن را به سس شیر و تخم مرغ آغشته کنید.
۶. مخلوطی از گوشت و پنیر پیتزا را مانند تصویر روی خمیر یوفکا بریزید و خمیر را لوله کنید. کف یک قالب فر گرد را چرب کنید و رولهای لولهشدهی خمیر را به صورت مارپیچ درون قالب فر بچینید.
۷. در نهایت زردهی تخم را با استفاده از فرچه روی خمیر بمالید و روی آن کنجد بپاشید.
۸. طبق معمول فر را باید از قبل گرم کرده باشید. قالب را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و به آن ۲۵ دقیقه زمان دهید تا خوب پخته و روی آن گریل شود. اگر دوست داشته باشید میتوانید بورکها را به صورت تکی در روغن سرخ و میل کنید. اما به یاد داشته باشید که گریل کردن همیشه سالمتر است.
دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی
نظر کاربران
بورک متعلق به ترکمنهاست ...
پاسخ ها
ترکمن کیه بابا غذای ترکیه ای هاست
حلوای ترکی برای ختم درست میکنند