خورش نخود سبز و شوید، مناسب دیابتی ها
شوید برای آنان که از دیابت رنج می برند و قند بالایی دارند بسیار مناسب است. برای همین طرز تهیه خورشی را به شما آموزش می دهیم که در آن از شوید استفاده شده است.
- گوشت (ماهیچه گوسفندی) نیم كیلو
- روغن (سرخ كردنی) 4 قاشق سوپخوری
- پیاز (سرخ شده) 4 قاشق سوپخوری
- سیر 1 حبه
- نخود سبز نیم كیلو
- شوید (ساطوری شده) 2 پیمانه
- شكر 1 قاشق چایخوری
- ادویه (پلویی اصفهان) 1 قاشق چایخوری
- زعفران (آبكرده و غلیظ) 1 قاشق سوپخوری
- نمك به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا گوشت ماهیچه را بشویید و خشك كنید. روغن را در قابلمه ریخته و ماهیچهها را خرد كرده و در روغن سرخ كنید، به طوری كه دو طرف ماهیچهها قهوهای رنگ شوند. پیازداغ را به همراه سیر له شده و ادویه خورشتی اضافه كرده و مواد را با هم تفت دهید. حدود 4 پیمانه آب اضافه كرده و زیرخورش را كم كنید تا به مدت دو و نیم ساعت بجوشد و گوشت پخته شود.نخودسبز را اضافه كنید. شوید را جداگانه در روغن كمی تفت دهید و همراه شكر به خورش اضافه كرده و پس از 30 دقیقه زعفران و نمك و فلفل خورش را اندازه كنید و خورش را با چلوی ساده سرو كنید.
نكات:
۱ ) این غذا در تركیه و ایران متداول است. در ایران با افزودن زعفران و ادویه اصفهان طعمی ایرانی پیدا میكند.
2 ) لعاب این غذا پیازداغ و شوید است. شوید باید خوب ریز شده باشد تا خورش لعاب بیندازد.
۳ ) بهتر است از نخود سبز پوست كنده استفاده كنید.
4 ) اضافه كردن آب قلم به جای آب این خورش را خوشمزه تر میكند.
ارسال نظر