گــراتن سيب زمينـي كنتــاكي
براي تهيه همه گراتنها ابتدا سس سفيد را تهيه ميكنيم. در شروع كار كره را داخل قابلمهاي ذوب كرده و آرد را به آن اضافه ميكنيم و تفت ميدهيم تا بوي خامي آرد گرفته شود.
- پنير فيلافيلا رنده شده: ۳۰۰ گرم
- پنير گودا رنده شده: ۱۵۰ گرم
- سيب زميني: ۶ تا ۸ عدد درشت
- سوسيس كراكوف يا سوسيس پنير: ۴۰۰ گرم
- آرد سوخاري يا كنتاكي اسپايسي: به ميزان لازم
- تخم مرغ: يك عدد
- بشامل سس(سس سفيد): يك واحد طبق دستور ذكر شده.
- شير:500 ميلي ليتر آرد گندم: 4 قاشق غذاخوري
- كره: 50 گرم
- نمك و فلفل سياه: به ميزان لازم
- خامه صبحانه: 200 گرم
روش تهيه:
براي تهيه همه گراتنها ابتدا سس سفيد را تهيه ميكنيم. در شروع كار كره را داخل قابلمهاي ذوب كرده و آرد را به آن اضافه ميكنيم و تفت ميدهيم تا بوي خامي آرد گرفته شود. سپس شير سرد را به آن اضافه ميكنيم و آرام به هم ميزنيم تا با هم مخلوط شده و گلوله نشوند. مواد را روي حرارت به هم ميزنيم تا غلظت پيداكنند سپس نمك، فلفل و خامه را اضافه كرده. وقتي همه مواد را با هم مخلوط كرديم و يكدست شدند از روي حرارت برميداريم. سيب زمينيها را خوب شسته و به شكل خلالهاي درشت برش ميدهيم، تخم مرغ را داخل كاسهاي بزرگ به هم زده و به آن نمك و فلفل ميزنيم سپس سيب زمينيها را داخل آن ريخته و آنقدر به هم ميزنيم تا كاملا آغشته به تخم مرغ شوند. سيب زمينيها را تك تك داخل آرد سوخاري غلتانده و داخل روغن داغ شناور و سرخ ميكنيم.
كف ظرف مورد نظر را با كره چرب ميكنيم سپس مقداري سس بشامل ريخته و سيب زمينيهاي سرخ شده را در ظرف روي سس ميريزيم. براي اين گراتن نبايد ارتفاع ظرف زياد باشد و فقط از يك لايه مواد استفاده ميكنيم چون در غيراين صورت گراتن حالت خميري پيدا ميكند. سوسيسها را كه به شكل دلخواه برش داده و سرخ كردهايم روي سيب زمينيها پخش كرده و در نهايت روي كل مواد را با باقي مانده سس و سپس با پنيرها ميپوشانيم و بهمدت ۴۵ دقيقه روي پنجره وسط فر كه از قبل با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد گرم كردهايم ميپزيم. در اين عكس براي اينكه مواد داخلي پيركس تا حدودي مشخص باشد روي گراتن را بهطور كامل با سس و پنير نپوشاندهام.
ارسال نظر