پیشنهاد ۵ غذای دریایی استثنائی
مجله آشپزی ایده آل:
میگوى تندورى
مواد لازم:
- میگوی ریز: 12 تا 15عدد
- ماست شیرین: 3 قاشق سوپخوری
- آبلیمو: یكدوم قاشق چایخوری
- پودركاری: یكدوم قاشق چایخوری
- پاپریكا شیرین: یكدوم قاشق چایخوری
- پاپریكا تند: یكدوم قاشق چایخوری
- میخك پودرشده: یك هشتم قاشق چایخوری
- برنج پخته شده: یكدوم پیمانه
روش تهیه:
ماست، آبلیمو و ادویهها را با هم مخلوط كنید و میگو را به آن بیفزایید و ۲۰دقیقه زمان دهید. سپس میگوها را به سیخ بكشید و سیخها را برای ۵دقیقه كنار بگذارید تا مواد ماستی از میگوها جدا شود. یك تابه را روی حرارت بدون روغن بگذارید و زمان دهید تا كاملا گرم شود. سپس سیخها را گذاشته صبر كنید تا هرطرف آن یك دقیقه سرخ شود. در ظرف سرو، برنج را بریزید، ۲سیخ از میگوها را روی آن گذاشته و كمی سالاد كنار آن قرار دهید. روی كل بشقاب را با فلفل سیاه پودرشده و پودر فلفل نارنجی تزیین كنید.
نکته:
حتما در كنار این غذا از سبزیجات سالم همچون خیار، جعفری و گوجه به عنوان سالاد استفاده كنید.
حتما این غذا را به همراه ماست ساده كمكالری (پروبیوتیك) استفاده كنید.
حتما در سس مزهدار كردن میگوها از پودر زنجبیل استفاده كنید.
سالاد با ماهى آبپز
- خیار: ۵ورق
- گوجه گیلاسی:۵عدد
- جوانه گندم: یك قاشق سوپخوری
- فلفل سبز شیرین: ۱۰گرم
- ماهی تیلا پیلا (بیتیغ): یك عدد
- آبلیموی تازه: یك قاشق سوپخوری
- روغن زیتون: یك قاشق سوپخوری
- زعفران: یكدوم قاشق چایخوری، حل كرده
ماهی را به روغن زیتون، آبلیمو و زعفران حل كرده آغشته كنید. در دستگاه بخارپز یك عدد فویل آلومینیومی قرار داده و ماهی را درآن بگذارید و اطراف فویل را كمی به سمت بالا بیاورید. ماهی را با تعدادی برش لیمو که رویش میگذاریم، مزهدار کنید. 20دقیقه در بخارپز بگذارید. در دستور اصلی این غذا، این ماهی و سالاد بدون سس سرو میشود اما پیشنهاد من برای تهییه سس اینگونه است: مقداری آبلیموی تازه و روغن زیتون را با هم مخلوط كنید، سپس بهعنوان ادویه از پوست لیموترش خشك شده، آویشن پودرشده، پودر اورگانو، پودرسیر و پودر فلفل سیاه نیز استفاده كنید.
نكته:
تجربه ثابت كرده است كه ماهیهای دارای بافت نرم و پرچرب برای این غذا مناسب نیستند. پس پیشنهاد میكنم اصلا از ماهیهای دریای شمال استفاده نكنید.
كاهون فیش
آشپزی لوییزیانا كه بخشی از آن با نام كاهون یا كاخون هم معروف است سبكی تركیبی از آشپزی اسپانیایی و فرانسوی به همراه آشپزی ناحیه كارائیب است و شهرت آن به دلیل غذاهای اغلب تند و تیزش، به سراسر جهان رسیده است. استفاده از انواع ادویهجات برای تهیه انواع غذاهای دریایی كه بوی آن معمولا خوشایند نیست، كاربرد زیادی دارد.
- پودر سیر: یك قاشق غذاخوری
- پودر پیاز: یك قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز: 2 قاشق چایخوری
- فلفل سفید: 2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: 2 قاشق چایخوری
- آویشن: یك قاشق غذاخوری
- نمك: به میزان لازم (اختیاری)
- سیر: 4 حبه، ساطوری
- ماهی شیر: 4×200 گرم
- روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
۱- ادویهها را در یك كیسه فریزر ریخته و به خوبی با هم مخلوط كنید.
۲- تكههای ماهی را نمك فراوان بپاشید سلفون بكشید، سپس یك ساعت در یخچال بگذارید. بعد از این مدت ماهیها را شسته و خشك كنید.
۳- دو قاشق غذاخوری از ادویه كاهون را با روغن تركیب كرده و ماهیها را در آن بغلتانید، اگر ماهیها را حداقل یك ساعت در آن بخوابانید بهتر است.
۴- تكههای ماهی را روی توری مشبك و زغال كباب كرده یا ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بریان كنید.
۵- سیر را در ۴ قاشق غذاخوری روغن، یك دقیقه تفت داده و روی ماهی بدهید.
نکات:
۱- به جای پودر پیاز آب یك پیاز رنده شده را با روغن مخلوط كنید.
۲- اگر ماهیها را در فر میپزید، با یك چاقوی كوچك در هر ماهی، یكی، دو شكاف كوچك ایجاد كنید.
۳- اگر میخواهید ماهی برشتهتر شود، آن را مدت بیشتری در فر بریان كنید.
شاه میگو در طبقه دوم
برترین ها:
مواد لازم برای 2 نفر:
- میگو
- سیبزمینی
- نان تست
- لیموترش
- چیلی
- زنجبیل
- روغن كنجد
- سیر
- شیر
- كره
- سبزیجات معطر
روش تهیه:
میرویم سراغ میگو، حتما میدانید كه باید رگ میگو را از كمرش خارج كنید. حالا باید این میگوی بیرگ را به سیخ بكشید. یك سیخ چوبی برمیدارید، سر میگو را بالا میدهید و سیخ را از بدنش عبور میدهید تا وقتی پخت خودش را برای ما نگیرد و كز نكند گوشه قابلمه!
بعد از آن باید میگو را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در آبجوشی كه با نمك مزهدار شده بگذارید و اجازه دهید آب جوش بیاید. حالا كه میگو پخته و گوشت تنش قابل رویت است باید داخل كمر آن را با تركیبی از سیر رندهشده، لیموترش، چیلی، زنجبیل و روغن كنجد پر كنید. یك قاشق بردارید و این مخلوط مهیج را داخل میگو بریزید. حالا یك غذای ۳طبقه فوقالعاده دارید: طبقه اول نان تست شده، طبقه دوم پوره سیبزمینی و طبقه آخر میگوی بیرگی كه به سیخ كشیده شده تا در زمان میل شدن هم قامتی افراشته داشته باشد و استایلش را حفظ كند!
كتلت ماهى كنجدى، یک غذای بی خطر!
معمولا نوجوانان ۱۲ تا ۱۵سال، اندكاندَك شیفته جذابیتهای آشپزی میشوند و دوست دارند در تهیه غذاها مشاركت داشته باشند. دستورغذایی زیر تمام آنچه آنها میخواهند دارد و میتوانند بدون خطر در تمام مراحل مشاركت داشته باشند، درعین حال از خوردن یك غذای خوشمزه و مقوی لذت ببرند.
- سیبزمینی: 400 گرم
- كره: 25گرم
- شیر: 4 قاشق غذاخوری
- كنسرو تنماهی: یك عدد
- تخممرغ: یك عدد
- آرد: 4 قاشق غذاخوری
- پیازچه:3عدد، ساطوریشده
- فلفل دلمهای قرمز: نصف آن، نگینیشده
- رنده پوست لیمو: یك عدد
- كنجد خام: 50گرم
- نمك و فلفل: به میزان لازم
- روغن مایع: به میزان لازم
۱- سیبزمینیها را پوست كنده و چهارقاچ كنید، سپس با ۲پیمانه آب سرد روی شعله زیاد بگذارید. از زمانیكه آب به جوش آمد، ۱۵ دقیقه زمان بگیرید، سپس آن را آبكش كنید.
۲- تا سیبزمینی داغ است آن را با كره و شیر پوره كرده و نمك و فلفل بزنید.
۳- در یك كاسه جداگانه، تخممرغ را هم بزنید تا یكدست شود، سپس كنسرو ماهی روغن گرفته را با پیازچه، رنده پوست لیمو و فلفل دلمهای مخلوط كنید.
۴- پوره را با مایه تخممرغ كاملا مخلوط كنید، سپس آن را به شكل كتلتهای گرد به ضخامت ۲ سانتیمتر در آورده و دو روی آن را در كنجد بزنید.
۵- در یك تابه به ارتفاع یك سانتیمتر روغن ریخته و روی شعله متوسط داغ كنید. هرطرف كتلتها را ۳-۴ دقیقه در روغن سرخ كنید تا كنجدها برشته شود. با نان، قارچ سوخاری، سالادسبز و سبزیجات آبپز سرو كنید.
نکته :
۱- در این كتلت انواع سبزی معطر ساطوریشده، فلفل سبز تند و برگ كرفس را هم میتوانید به كار ببرید.
۲- چون این غذا روغن میكشد، به هیچوجه از روغن سرخكردنی استفاده نكنید.
نظر کاربران
مجله آشپزیتون فوق العاده است.