۳۷۰۰۴
۲۱ نظر
۵۰۳۴
۲۱ نظر
۵۰۳۴
پ

ته چین بادمجان، لذیذترین ته دنیا

ته‌چین انواع و اقسام دارد؛ مرغ، گوشت، بادمجان و اسفناج را در آن می‌توانید بیابید، اما مطرح‌ترین و پرطرفدارترین آنها همان ته‌چین مرغ یا ته‌چین ساده است.


ته چین بادمجان، لذیذترین ته دنیا

آشپزی ایده آل : هنوز هم در بسیاری از خانواده‌های ایرانی رسم است كه پس از نشستن كنار سفره غذا اول از همه برای پدر خانواده غذا می‌‌كشند. آن هم گل غذا را كه در حقیقت پرملاط‌ترین و چرب‌ترین بخش آن است كه پس از خالی كردن قابلمه در دیس، روی غذا قرار می‌گیرد. در تمام خانواده‌های ایرانی رسم است كه قبل از غذا كشیدن، بشقاب ته‌دیگ را دست به دست می‌كنند. ته‌دیگ هم حكایت خود را دارد و تنها قسمت غذاست كه ممكن است بر سر آن نزاع سر بگیرد!

ته چین بادمجان، لذیذترین ته دنیا

ایرانی‌ها هر چیزی را ته‌دیگ می‌كنند. برنج، نان، سیب‌زمینی، كاهو، كورن‌فلكس و حتی كدوحلوایی و چغندر! در طول تاریخ. ایرانی‌ها بخش تحتانی پلوهای خود را بیشتر دوست داشته‌اند و دارند. شاید همین سبب شده تا غذایی بی‌نظیر مانند ته‌چین متولد شود. ته‌چین باب دندان ایرانی است، حتی اگر دندان نداشته باشید! تركیبی بی‌همتا از زعفران، برنج برشته، ماست، تخم‌مرغ و مرغ كه مقاومت در برابر آن غیرممكن است.

ته‌چین انواع و اقسام دارد؛ مرغ، گوشت، بادمجان و اسفناج را در آن می‌توانید بیابید، اما مطرح‌ترین و پرطرفدارترین آنها همان ته‌چین مرغ یا ته‌چین ساده است. می‌گویند در گذشته‌های نه‌چندان دور در مطبخ‌های شاهی و خانی، پس از اینكه سالار خانه غذایش را صرف می‌كرد، خدمه‌ها با باقیمانده غذا شكم خود را سیر می‌كردند. تا اینكه یك‌بار بین نوكرها بر سر ته‌دیگ دعوایی در می‌گیرد. خان یا حاكم كه صدا را می‌شنود در مطبخ حاضر و علت را جویا می‌شود. پس از آنكه ماجرای ته‌دیگ را می‌فهمد و كمی از آن می‌چشد تازه متوجه می‌شود كه سال‌هاست از چه نعمتی بی‌نصیب بوده است. سپس خادمان را به سبب نزاع فلك كرده و دستور می‌دهد ته‌دیگ را از آن پس پیش از غذای اصلی جهت بلعیدن به حضور مبارك بیاورند.

حكایتی دیگر اینگونه می‌گوید كه روزی یكی از طباخان درباری هنگام پخت چلومرغ، افسار كار از دستش خارج می‌شود و چلو شفته شده و ته می‌گیرد. طباخ از ترس جان به زعفران متوسل می‌شود و مرغ خوراك را همراه ماست و تخم‌مرغ به چلو اضافه می‌كند تا شاید حاكم از سر تقصیراتش بگذرد. اینگونه اولین ته‌چین متولد شده است.

مواد لازم:
  • سینه مرغ: 600 گرم
  • لپه: 150 گرم
  • پیاز: 3 عدد
  • بادمجان: 500 گرم
  • برنج: 4 پیمانه
  • روغن مایع: یك پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ: 4 عدد
  • ماست: یك پیمانه
  • زعفران: 2 قاشق سوپ‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی: 4 قاشق سوپ‌خوری
  • دارچین، زردچوبه، نمك و فلفل: به میزان لازم
  • خلال پسته، بادام و زرشک: برای تزیین

روش تهیه:

پیاز را نگینی خرد كرده و سرخ كنید. گوشت را بعد از خرد كردن به پیاز اضافه كرده، سپس لپه‌ای را كه از قبل خیس كرده بودید به گوشت اضافه كنید. زردچوبه و 4 پیمانه آب‌جوش را ریخته تا گوشت بپزد.

ته چین بادمجان، لذیذترین ته دنیا

در اواسط پخت رب گوجه‌فرنگی را سرخ كرده و اضافه كنید. در اواخر پخت یك قاشق چای‌خوری دارچین، مقداری جوز هندی و زعفران را بیفزایید. برنج را كه همراه نمك خیس كرده‌اید، جوشانده و آبكش كنید.

ته چین بادمجان، لذیذترین ته دنیا

بادمجان‌ها را بعد از پوست كندن و حلقه‌حلقه كردن نمك پاشیده تا تلخی آن گرفته شود.

ته چین بادمجان، لذیذترین ته دنیا

پس از یك ساعت بادمجان‌ها را بشویید، خشك و كمی سرخ كنید. ماست، زرده تخم‌مرغ، زعفران و روغن مایع را با هم مخلوط كنید.

كف ظرف نسوز را اول چرب كرده، برنج را با مواد مخلوط كنید و كف ظرف بریزید،

ته چین بادمجان، لذیذترین ته دنیا

سپس بادمجان‌ها را روی برنج بچینید و از مواد گوشتی روی بادمجان‌ها بریزید، مقداری دارچین بپاشید و باقی‌مانده برنج را روی گوشت قیمه‌ای ریخته و بعد ۴ قاشق سوپ‌خوری روغن روی برنج بدهید و روی ظرف را بپوشانید.

ته چین بادمجان، لذیذترین ته دنیا

اینك ته چین را در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به‌مدت یك‌ساعت‌ونیم بپزید تا دم بكشد و ته‌دیگ آن طلایی شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • حسین 24 ساله

    علاوه بر دستور پخت فن بیانتون عالی بود.چه حکایت های قشنگی.باید برا خانومم این جمعه درست کنم.بزن لایکو:)

  • حسین 24 ساله

    علاوه بر دستور پخت فن بیانتون عالی بود.چه حکایت های قشنگی.باید برا خانومم این جمعه درست کنم.بزن لایکو:)

  • بدون نام

    خوشم نیومد

  • مژگان

    عالی بود

  • سمیه

    ته چین برنجی بود که وسطش چند تا دونه بادمجون هم یهویی گذاشته بودین.....

  • بدون نام

    عالی بود

  • سایه کرمان

    عالی بود دست مریزاد

  • بدون نام

    ممنون از مطالب ارزنده تون عالی بود

  • فاطمه عسگرى

    اموزنده بود

  • فاطمه عسگرى

    ممنون ازاشپزى ومطالب خوبتون

  • بدون نام

    خوشم اومد از نظر آقایی که برای خانمشون میخوان درست کنن زن ذلیل حالا لایک هم میخواد

  • بدون نام

    عکس کيک

  • بدون نام

    خیلی خوب بود ممنون

  • پ م

    خوشمان آمد دستتون درد نکنه

  • بدون نام

    عالی بود

  • فرزانه

    خوب بود

  • بدون نام

    عالی بود

  • بدون نام

    عالیه عالی

  • منیژه

    خیلی عذر میخوام ته چین بادمجان اولا غذای شیرازی ها است وطرز تهیش به همن صورت است. که مواد تخم مغ ماسست زعفران را ته ضرف می ریزند بعد برنج ساده بعد بادمجان می چینند مرغ وپیاز سرخ شده وزرشک دوباره برنج را که ریختند رغن روی برنج ودم میکنند ودر اخر برنج راقالبی دردیس بر میگردانند

  • معصومه

    عالی بود دست شما درد نکند

  • عسگری

    بیشتر از حسین اقا خوشم اومد که میخواد برا خانومش درست کنه.ایوووول.همیشه که نمیشه زن برا شوهرش غذای خوشمزه درست کنه مرم باید از این کارا بکنه.افرییییین

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج