غذای محلی گیلانی؛ مرغ ترش گیلانی
مرغ ترش گیلان از مجموعه دستورغذایی های محلی است که طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده ایم. مرغ ترش، این غذای محلی و خوشمزه ی استان گیلان را بپزید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم:
- روغن به میزان لازم
- سبزیهای معطر ۱ کیلوگرم
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۴ حبه
- مرغ ۱ عدد
- لپه ۱۰۰ گرم
- زردچوبه به میزان لازم
- آبلیمو ۱ پیمانه
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- تخم مرغ ۲ عدد
طرز تهیه:
۱- در ماهیتابه ای بزرگ کمی روغن بریزید و سبزی ها را در آن تفت دهید.
۲- در این میان، در قابلمه ای کمی روغن بریزید و پیاز و سیر را در آن تفت دهید. مرغ و لپه را اضافه کنید و تفت دهید ، به آن ها زردچوبه بزنید و کمی تفت دهید. بر روی آن ها ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید تا مرغ و لپه کاملا پخته و نرم شوند.
۳- سبزی تفت داده شده را به مواد اضافه کنید و برای ۶۰ دقیقه بپزید.
۴- آب لیمو، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و بگذارید تا خورش جا بیافتد.
۵- در پایان تخم مرغ های زده شده را در آن بریزد و بگذارید تا پخته شوند.
۶- خورش را در ظرف مورد نظر بکشید و به همراه برنج میل کنید.
نکات:
۱ - سبزی مرغ ترش شامل جعفری، گشنیز و سبزی محلی خالواش است. می توانید به جای خالواش از نعناع و یا حتی پونه استفاده کنید. سبزی ها را پاک کرده و تمیز بشویید. آن ها را ریز خرد کنید.
۲- پیاز را ریز خرد کنید. سیر را هم با کنار چاقو له کرده و ریز خرد کنید.
۳ - می توانید از فیله ی مرغ هم استفاده کنید. در صورت تمایل آن ها را خرد کنید.
۴ - لپه را از شب قبل خیس کنید. ترجیحا در این میان آب آن را چند بار عوض کنید.
۵ - می توانید به جای آب لیمو از آب نارنج، آب غوره یا آب انار استفاده کنید.
۶ - تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و با چنگال هم بزنید.
نظر کاربران
غذاهای گیلانی از نظر من تنها ایرادشون اینه که تخم مرغ زیاد استفاده میشه ... هر وقت درست میکنم تخم مرغش حذف میکنم ...
غذای فوق العاده خوشمزه ای هست فقط این که ما رشتی ها تخم مرغ رو تو اب خورشت هم نمیزنیم مث املت بشه