خورش باميه با چاشنی تمبر هندی
نگذارید حسرت خورش بامیه به دلتان بماند
اگر فوت و فن هاي پخت و حتي پاك كردن بامیه را بدانيد و با طعم دهنده هاي ترش مزه آن را طعم دار كنيد، مطمئن باشيد حسرت سال هاي بدون باميه را خواهيد خورد!
مواد لازم براي ۴ نفر
- ۷۵۰ گرم باميه
- ۵۰۰ گرم گوشت بدون استخوان خورشي
- ۱ عدد پياز درشت
- ۴ حبه سير
- ۱ ق س رب گوجهفرنگي
- ۲۰۰ گرم تمبر هندي بدون پوست ترش
- ۱ ق چ زردچوبه
- به مقدار لازم روغن و نمك
- ۱ ق چ ادويه غذا
- آب جوش به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. گوشت را به صورت قيمهاي خرد كرده و بشوييد. پياز را هم پوست كنده و ريز خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. سپس تكههاي گوشت را همراه با زردچوبه به روغن اضافه كنيد و تفت دهيد. حالا يك ليوان آب جوش به مخلوط گوشت و پياز اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت با حرارت ملايم بپزد.
۲. در اين فاصله تمبرهندي را داخل كاسهاي ريخته و روي آن مقداري آب جوش بريزيد و كناري بگذاريد. سپس باميهها را پاك كنيد و بعد از شستن آماده بگذاريد.
۳. وقتي آب گوشت كم شد، رب را اضافه كرده و به همراه گوشت تفت دهيد. بعد باميهها را بيفزاييد و بگذاريد همراه گوشت و رب تفت داده شوند.
۴. سيرها را رنده يا له كرده، سپس همراه با ادويه و نمك به مخلوط گوشت و باميه اضافه كنيد. حالا يك استكان آب جوش در خورش بريزيد و اجازه دهيد خورش روي شعله ملايم يك ربع حرارت ببيند.
نكته: اگر احساس ميكنيد يك استكان آب كم است، مقدار آب را بيشتر كنيد. فقط توجه داشته باشيد آب اين خورش نبايد زياد باشد.
۵. در مرحله آخر طبخ خورش، تمبر هندي را از صافي عبور داده و آب صاف شده آن را داخل خورش بريزيد. بعد از حدود ۱۵ دقيقه هم حرارت را خاموش كنيد.
فوتوفن
اگر به خاطر لعاب و لزج شدن باميه بعد از پخت اصولا باميه دوست نداريد، باميههاي ريز را انتخاب كرده و فقط نوك چوب آنها را ببريد و با آنها اين خورش را درست كنيد. مطمئن باشيد مشتري ميشويد.
از كجا بخريم؟
تمبرهندي را در بستهبنديهاي پلاستيكياي كه در سوپرماركتها يافت ميشوند، تهيه كنيد. ادويه غذايي را از عطاريها و ادويهفروشيها تهيه كنيد.
نظر کاربران
برای این که خوشت بامیه لزج نشه باید اول بامیه هارو در روغن سرخ کنیم و بعد به خورشت اضافه کنیم در این صورت به هیچ عنوان لزج نمیشه
واااای من عاشق این خورشت ام ..خخییییییییلللللیییی دوستش دارم