مقلـوبـه، ته چینی با ریشه ایرانی - هندی
یك تهچین لذیذ و فراموشنشدنی فلسطینی كه در بسیاری از كشورهای عربی سر سفرههای ناهار و شام جا میگیرد.
برترین ها: یك تهچین لذیذ و فراموشنشدنی فلسطینی كه در بسیاری از كشورهای عربی سر سفرههای ناهار و شام جا میگیرد. این غذا نیز آنطور كه از مواد و روش تهیهاش برمیآید، ریشهای ایرانی - هندی دارد كه به قول معروف در طول زمان معرب شده است.
مواد لازم برای۴ تا ۶نفر:
- بادمجان متوسط: 2 عدد پوست كنده و حلقهحلقه
- پیاز بزرگ: یكعدد، ساطوری
- گوشت سردست گوسفند: یك كیلو، خرد كرده
- ادویه پلویی: یك قاشق غذاخوری
- پودر دارچین: یكدوم قاشق چایخوری
- پودر جوز هندی: یكدوم قاشق چایخوری
- روغن مایع: به میزان لازم
- گوجهفرنگی بزرگ: 3 عدد حلقهحلقه
- برنج خیسانده: 2 پیمانه
- آب جوش: 2 پیمانه
روش تهیه:
-1 ورقههای بادمجان را نمك پاشیده و 30 دقیقه كنار بگذارید تا تلخاب آن خارج شود، سپس آنها را شسته و خشك كنید. یكچهارم پیمانه روغن مایع را روی شعله متوسط داغ كرده و هر طرف بادمجان را 8 دقیقه در آن سرخ كنید، سپس با حوله كاغذی روغن آنها را گرفته و كنار بگذارید.
-۲ پنج قاشق غذاخوری روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز را ۵ دقیقه در آن تفت دهید. شعله را كم كرده و گوشت و ادویه را اضافه كرده و ۱۰ دقیقه دیگر تفت دهید. هرگاه احساس كردید شعله كم است و ممكن است گوشت آب بیندازد، شعله را كمی زیاد كنید.
-3 دو پیمانه آبجوش را اضافه كنید، در قابلمه را ببندید و گوشت را با شعله كم 2 تا 3 ساعت بپزید تا نرم شود. اگر روی آب كف گوشت جمع شد، با كفگیر آن را بگیرید. در پایان زمان پخت باید یكدوم پیمانه آب باقیمانده باشد. نمك و فلفل غذا را اندازه كنید.
-۴ برنج را به روش معمول آبكش كنید، سپس كف و دور یك قابلمه متوسط را چرب كرده و گوجهفرنگی را ته آن بچینید. به ترتیب پلو، مایهگوشت و بادمجان را لایهلایه بچینید تا مواد تمام شود. یک چهارم پیمانه آب روی پلو ریخته و در قابلمه را ببندید. حداقل ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط آن را بپزید تا برنج دم بكشد.
نكات:
1- از مرغ به جای گوشت استفاده كنید.
2- برای تهیه ادویه پلویی به ادویه تركیبی در دایرهالمعارف مراجعه كرده یا از ادویه موجود در بازار استفاده كنید.
ارسال نظر