قلیه میگو، چکیده آشپزی جنوب ایران
بین خورشهای جنوب ایران، قلیه از همه معروفتر و شناختهشده تر است. در حقیقت این غذا به نوعی چکیده آشپزی جنوب ایران است و با اندکی تغییر در اکثر شهرها به عنوان یکی از غذاهای اصلی پخته میشود.
برترین ها: بین خورشهای جنوب ایران، قلیه از همه معروفتر و شناختهشده تر است. در حقیقت این غذا به نوعی چکیده آشپزی جنوب ایران است و با اندکی تغییر در اکثر شهرها به عنوان یکی از غذاهای اصلی پخته میشود. قلیه میگو کاملا مشابه قلیه ماهی است و تنها تفاوت آن، استفاده از میگو به جای ماهی است.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- سبزی قلیه: 200 گرم، ساطوری
- میگو: 200 گرم
- زردچوبه: 2 قاشق چایخوری
- سیر: 4 حبه
- فلفل سبز تند: یک عدد
- شیره تمبر هندی: نصف پیمانه
- آرد: یک قاشق غذاخوری
- روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان لازم
روش تهیه:
۱ - میگوها را پاک کرده و نصف کنید. دانههای فلفل سبز را خارج کرده و با سیر بکوبید تا خمیر شود.
2 - روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کنید. سبزی را 8 دقیقه در آن تفت دهید تا سرخ شود.
۳ - سبزی را گوشه قابلمه جمع کرده و آن قسمت را از شعله دور کنید. میگوها را همراه زردچوبه، سیر و فلفل، ۴ دقیقه تفت دهید. سپس میگوها را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.
4 - آرد را در کمی آب سرد حل کرده و همراه شیره تمبر هندی به سبزی اضافه کنید. یک پیمانه آب جوش در قلیه ریخته و روی شعله ملایم و با در بسته، 30 دقیقه آن را بپزید.
۵ - ۱۰ دقیقه قبل از سرو قلیه، میگوها را به خورش اضافه کنید. هنگامی که خورش غلیظ شد و جاافتاد، نمک آن را اندازه کرده و با چلو یا نان سرو کنید.
نکات:
1 - بهترین روش تهیه خمیر سیر و فلفل آن است که آنها را همراه یک قاشق چایخوری نمک در هاون بکوبید.
۲ - همان طور که گوشت بره، جوجه و گوساله از گوسفند، مرغ و گاو نرمتر و لذیذتر است، میگوی ریز نیز از میگوی درشت بهتر و قیمت آن ارزانتر است.
3 - سبزی قلیه،گشنیز و شنبلیله به نسبت 4 به یک یا 5 به یک است.
۴ - دلیل دیر اضافه کردن میگو آن است که در صورت پخت زیاد، سفت و لاستیکی میشود.
5 - برای تهیه شیره تمبر هندی، نصف بسته آن را در نصف پیمانه آب جوش حل کرده و صاف کنید.
این خوراک در ظروف سیلیوا سرو و ارائه شده است.
نظر کاربران
سلام.خسته نباشید. نرم افزار کتاب اشپزی اگر ممکنه