۳۰۹۵۷
۳۰ نظر
۵۱۵۸
۳۰ نظر
۵۱۵۸
پ

چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟

آلبالوپلو محصول آشپزی ایرانی، ترکیبی دلچسب از میوه، غلات و گوشت است که آن را تبدیل به ساده‌ترین غذای مجلسی کرده است. آن را خوب تهیه کنید و از خوردنش لذت ببرید.

برترین ها: كمتر كسی را پیدا می‌كنید كه اسم آلبالوپلو را نشنیده باشد و كمتر كسی را پیدا می‌‌كنید كه این غذا جزء ۱۰ غذای اول مورد علاقه‌اش نباشد و باز كمتر كسی است كه اگر آلبالوپلوی خوب خورده باشد عاشق آن نشده باشد. آلبالوپلو محصول آشپزی ایرانی، تركیبی دلچسب از میوه، غلات و گوشت است كه آن را تبدیل به ساده‌ترین غذای مجلسی كرده است. آن را خوب تهیه كنید و از خوردنش لذت ببرید

چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟

زیبای خفته ایرانی

اگر آلبالوپلو خوشمزه‌ترین غذای ایرانی نباشد، كه نیست اما یكی از زیباترین و خوش‌رنگ‌ترین خوراك‌های سنتی ماست. افراد بسیاری تمایلی به خوردن غذاهایی با طعم آلبالوپلو ندارند اما دیده‌اید كه وقتی دیس آن روی میز جاگیر می‌شود، پاتک كوچكی به آن می‌زنند. این جادوی زیبای خفته است. كم‌ بخور، همیشه بخور.

آلبالوپلو کلیشه نیست

هر ملتی برای خودش ذائقه ویژه‌ای دارد. به عنوان مثال تمایل هندی‌ها به غذاهای تند، ادویه‌ای و غالبا گیاهی است. ژاپنی‌ها قرن‌هاست كه در دریا سیر می‌كنند و معمولا طعم‌دهنده‌ها را سر سفره به غذا اضافه می‌كنند. تمایل كره‌ای‌ها به غذاهای تند و شیرین است و اما ایرانی‌ها....

طعم غالب غذاهای ایرانی ترش و شور است. بیشتر خوراك‌های ایرانی چاشنی ترشی دارند و طعم‌دهنده دوم هم نمك است. البته در بعضی نقاط ایران خوراك‌هایی با طعم شیرین و ملس نیز تهیه شده اما معمولا به ندرت پخته می‌شود. در بین غذاهای معدود شیرین و ملس ایرانی، آلبالوپلو یكی از پرطرفدارهاست.این غذا با وصفی که شد یک خوراک ضد کلیشه و برخلاف باورهای عمومی آشپزی ایرانی است که از ذهن مدرن یک بانوی ایرانی در سال‌های خیلی دور سرچشمه گرفته است.

سه‌ تفنگدار

حتما می‌دانید كه سه تفنگدار، 4 نفر بودند، نه 3 نفر. اگر غذاهای ملس ایرانی را سه تفنگدار در نظر بگیریم، به خاطر تلاش‌شان برای بقا در بین غذاهای ترش ایرانی، آلبالوپلو به‌طور قطع آنونس، یكی از تفنگداران است.
فسنجان، آلبالوپلو، شیرین‌پلو و تاس‌كباب سه‌تفنگدار آشپزی ایرانی هستند و طرفداران خود را دارند. یادتان باشد كه فسنجان دارتانیان است! بعضی‌ها شیرینش را دوست دارند! این علاقه در بین تهرانی‌ها و ساكنان مركزی ایران شدیدتر است به طوری كه بسیاری از تهرانی‌ها، دلمه برگ مو را هم با سركه شیره درست می‌كنند تا طعم ملسی داشته باشد.

شیرین‌كام باشید

اگر در طول سال سعادت صرف غذاهایی از این دست را پیدا نكردید یا جشن بگیرید یا ازدواج كنید چون در این صورت است كه حتما به مراد دلتان رسیده و آلبالو پلوی مفصلی نوش‌جان می‌كنید. از قدیم‌الایام رسم بر این بوده كه در بین غذاهای عروسی، نامزدی یا هر جشنی، حداقل یك غذای شیرین وجود داشته باشد تا همه از آن میل كرده و كامشان شیرین شود.

كابوس كودكی

به یاد بیاورید وقتی ظهر خسته و مرده پیاده از مدرسه به خانه می‌آمدیم، وحشتناك‌ترین فاجعه‌ای كه می‌توانست رخ دهد این بود كه ناهار، فسنجان، آلبالوپلو با آلبالوی فریزری، خورش آلو، آلو اسفناج یا تاس‌كباب داشتیم. بیشتر بچه‌ها از غذاهای شیرین متنفرند ولی معلوم نیست به چه دلیل از سنین جوانی درك جدیدی از این خوراك‌های ملس یا شیرین پیدا می‌كنند و به شدت به آن علاقه‌مند می‌شوند، به طوری كه در مهمانی‌ها، اولین حمله بزرگ به فسنجان و آلبالوپلو صورت می‌گیرد.

آلبالوپلوهای معروف

در تهران رستوران‌های زیادی هستند كه این غذا را تهیه می‌كنند، اما واقعا شمار آلبالوپلوهای خوشمزه در رستوران‌هایی كه در تهران خورده‌ام زیاد نبوده. رستوران محسن در خیابان زمرد و هانی (شعبه پارسه) پیشنهادهای من به شما برای لذت بردن از طعم آلبالوپلو هستند و یك نكته اینكه حالا آلبالوپلو غذای ارزانی محسوب نمی‌شود، اما خب وقتی یك غذا را دوست داشته باشی حاضر می‌شوی یكی، دو وعده نان و پنیر و املت بخوری و درعوض وعده بعدی به انتظار آن غذا (آلبالوپلو) بنشینی.

مواد لازم برای 4 نفر:
  • برنج : ۴ پیمانه
  • آلبالو: یك کیلوگرم
  • شکر : یك کیلوگرم
  • سینه مرغ: یك عدد
  • چوب دارچین: چند عدد
  • برگ بو: ۲ عدد
  • زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • کره: یك پیمانه
  • روغن: یك پیمانه
  • نمک: به میزان لازم
  • خلال پسته و بادام: به میزان لازم

روش تهیه :

چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟

ابتدا برنج را با آب بشویید و با نمک برای چند ساعت خیس کنید.

چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟

هسته های آلبالو را درآورده، ظرفی لعابی یا شیشه‌ای انتخاب کنید آلبالو هارا در آن بریزید و شکر را روی آلبالوها ریخته و به مدت 2ساعت بگذارید بماند. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از جوش آمدن بگذارید به مدت 6 ساعت یا یک شب تا صبح بماند.

چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟

سپس این مواد را روی حرارت قرار دهید تا 10 دقیقه بجوشد بعد از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا سرد شود. آلبالوها را از صافی عبور دهید، مجددا شربت را روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.

چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟

مرغ را داخل تابه همراه کره و روغن سرخ کنید. سپس آب به آن اضافه کرده و به همراه نمک، چوب دارچین و برگ بو بپزید. در اواخر پخت مقداری از زعفران دم کرده را به آن افزوده، وقتی آب مرغ تمام شد و بخورد مرغ رفت، حرارت را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید (برنج باید زنده تر از روی حرارت برداشته شود) پس از آبکش کردن برنج، روغن را کف قابلمه ریخته و مقداری برنج در آن بریزید و بعد روی برنج آلبالو ریخته و به همین ترتیب یک لایه برنج یک لایه آلبالو ادامه دهید. به طوری که لایه آخر برنج سفید باشد. سپس روی حرارت گذاشته تا بخار آن بلند شود. بعد شعله را کم کنید، مقداری از کره و روغن را روی برنج بدهید. مقداری دیگر را با آب آلبالو مخلوط کرده و کنار قابلمه روی برنج ریخته و باقی زعفران دم کشیده را گوشه قابلمه روی برنج بریزید. داخل دیس از آلبالوپلو کشیده، برنج زعفرانی را روی آن بریزید. مرغ را در دیس کنار برنج قرار دهید و با خلال پسته و بادام تزیین کنید.

نكات:

1- آلبالوها را در ظرف مسی بجوشانید و بیشتر از 10 دقیقه طول نکشد.

2- به جای مرغ می توانید از گوشت قلقلی هم استفاده کنید.

چگونه یک آلبالو پلو خوشمزه درست کنیم؟

بایدها و نبایدها
  • برای اینكه رنگ آلبالو نپرد و غذا قرمز و خوش‌رنگ شود، از ظرف مسی سفید شده، لعابی یا استیل ضدزنگ استفاده كنید.
  • هنگام دم كردن آلبالوپلو، از شعله پخش‌كن استفاده كرده و قابلمه را روی شعله زیاد نگذارید، چون لایه زیرین آن می‌سوزد.
  • استفاده از دارچین، زعفران، فلفل قرمز و هل پلوی شما را خوش‌طعم‌تر می‌كند. ادویه پلویی هم جواب می‌دهد.
  • مرغ یا كله گنجشكی آلبالو را جداگانه تهیه كنید و هنگام سرو، لابه‌لای آن بریزید. از آب مرغ هم برای دم كردن پلو می‌توانید استفاده كنید.
  • در صورت امكان از مربا استفاده نكنید، این كار جنایت در حق آلبالوپلوست. در حال حاضر فروشگاه‌های‌زنجیره‌ای و سوپرماركت‌های بزرگ در طول سال، آلبالوی منجمد دارند، پس زحمتتان را به باد ندهید. علاوه بر آن در شیشه‌های مربای امروزی، آلبالوی زیادی نخواهید یافت.
  • می‌توانید برنج را جداگانه و آلبالو را جداگانه تهیه كرده و هنگام سرو با هم مخلوط كنید.
  • اگر از خلال پسته و بادام استفاده می‌كنید، آنها را حداقل یك ساعت خیس كرده و ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید.
  • مقدار آب آلبالو را زیاد نگیرید چون ناچار هستید آن را زیاد بجوشانید و در این صورت رنگ آلبالو می‌پرد.
  • اگر با كسی لج هستید و برایش آلبالوپلو پخته‌اید، هسته آلبالوها را نگیرید تا حالش حسابی گرفته شود.
  • برای گرفتن هسته آلبالو، آن را نیم‌ساعت در فریزر و در بین یخ‌ها بگذارید. در این صورت هسته آسان‌تر جدا می‌شود.
  • مخلفات همراه آلبالوپلو، سبزی‌ خوردن، ماست و سالاد كاهو است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بیتا

    و البته کمتر کسی را پیدا می کنید که غذای شیرین دوست داشته باشد :|

  • بدون نام

    ما آلبالوپلو رو با مربا درست می کنیم البته مربای خانگی و هیچ اتفاقی نمیفته تازه بهتر هم میشه چون قبلاً شربت اون قوام اومده. به علاوه، بهتره که مرغ یا گوشت قلقلی رو لابه لای مواد بریزیم و باهاش دم کنیم چون طعم گوشت یا مرغض بهتر میشه. طرف تفلون گرچه میگن سرطانزاست ولی برای درست کردن آلبالوپلو خوبه چون تهش نمیسوزه.

    پاسخ ها

    • شکیبا

      واقعا؟!؟شیرین میشه که.....!

    • شراره

      فکر کنم خیلی خوب باشه..چون دقیقا مربای آلبالوی خانگی طعم خوبی داره

  • پری

    ممنونم.عالی بود

    پاسخ ها

    • الهام

      خوب بود

  • شراره

    خیلی عالی بود..من عاشق آلبالو پلو هستم..امروز میخوام برم این جوری که توضیح دادید بپزم.. ممنون

  • مهری

    من غذاهای شیرین رو دوس ندارم
    اما شوهرم عاشق آلبالو پلوئه امروز میخوام براش غذای مورد علاقشو بپزم

  • بدون نام

    ایشالا تا چندروز دیگه واسه اولین بار البالو پلو درست میکنم

  • سمیرا قاضی

    مقدارشکروالبالو نسبت به برنج زیاداست

  • بدون نام

    خوب بود پختمش

  • زینب

    تاحالا درست نکردم ولی میخوام امتحان کنم ممنون

  • بدون نام

    امروزمیخوام درست کنم

  • الی

    وای من از غذاهایی شیرین متنفرررررم، فسنجان و شیرین پلو بدمزه تریاسین غذای دنیااان، میخواهیم آلبالو پلو درست کنم حالا که گفتید شیرین و ماسه پشیمان شدم، بعد هم اینهمه غذای خوشمزه چرا اینکارو سه تفنگدار معرفی کردید!!!!!

  • مریم

    از راهنمایتون بسیار سپاسگزارم البالو پلو عالی بود

  • بدون نام

    ممنونم، خوب بود،مخصوصا اون نکته های ریز که یاد آوری کردید

  • شهره ن

    سلام...خیلی خوب بود..ایا بااون البالوها که پیوند گیلاس والبالو هست هم جواب میده....؟ دربعضی دستورات اشپزی مقدار شکر نصف البالو ولی دربعضی ها مساوی است این دومقدار..چراوکدام صحیح است؟ ضمنا خیلی بانمک گفتید جنایت درحق البالو پلوست ..اره والله انهمه مربا شیرین وچهارتادونه اشتانتیون تومرباهست که نمیشه.....ممنون که گفتید البالو توفریزر سوپرها زنجیره ایی واینا هست چون من نمیدونستم البته حدس میزدم...ممنون ومتشکر وسپاسگذار ارشما و قربون شما

  • تارا

    ممنون از توضیحات دقیق و کاملتون. عالی بود.

  • مهناز

    ببخشید اگر البالو نداشتیم میشه از مربای البالو استفاده کرد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مامان من از مربای خونگی استفاده میکنه

  • مروارید جعفری

    عالی بود دستور پخت همراه با عشق نوشته شده خیلی لذت بردم

  • بدون نام

    ديابتي ها بايد چيکارکنن با اين همه شکر؟

  • Shayan ps4

    من به طرز وحشتناكي عاشق البالو پول ام! خيلي خوشمزست! شايد به زودي پختنشو شروع كنم!

  • بدون نام

    من عاشق این غذاااااااااااااااااااااااااااام ولی همسرم دوست نداره :|

  • مریم عادلی

    من آلبالو پلو رو به روش مادر بزرگم درست میکنم.آلبالوپلو باید بیشتر طعم ترش داشته باشه تا شیرین.من اول برنج رو دم میکنم و مرغ رو هم جدا با ادویه میپزم .کمی پیازداغ درست میکنم آلبالو ها رو به اون اضافه میکنم و بلافاصله چند قاشق شکر اضافه میکنم با زعفرون چند دقیقه تفت میدم درست مثل زرشک پلو بعد لابه لای برنج توی دیس میکشم. خیلی خوشرنگ میشه وچون آب آلبالو روی پلو میریزه قرمز و خوشرنگ میشه.حتما امتحان کنید واقعا عالی میشه.

  • بدون نام

    غذاهایی مثل دلمه برگ مو و آۀبالو پلو و فسنجون باید ترش و شیرین باشند وای طعم شیرینی کمی غلبه داشته باشد تا ترشی یا شیرینی دل را نزنه. بعد هم من غذاهای شیرین مثل کشکمش پلو یا فسنجون را با ترشی می خورم یا سالاد شیرازی عاااااااااالی میشه. شیرینی و ترشی با هم خوشمزه است.

  • زمانی

    ممنون.خیلی جامع وکامل بود

  • بدون نام

    مثلا چی ! آشپزهنرمند درس اخلاق میدی اگرباکسی دشمنی آلبالو باهسته بذار !! واقعا واست متاسفم ....

  • زهرا

    شما چه بی جنبه اید

  • ش

    من میخوام واقعااون رنگ صورتی خوش رنگ وداشته باشه!چیکارکنم؟درضمن گوشت چرخ خوبه؟یامرغ؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج