آش ترخینـه
حبوبات را که از شب قبل خیساندهاید بپزید. ترخینه را نیز داخل یك كاسه آب ولرم خیس كرده، سبزی را پس از شستن خرد و به اندازه ۳ تا ۴ عدد پیاز، آماده كنید...
مواد لازم:
- ترخینه: 5 قرص
- سبزی آش: یك كیلو
- نخود، لوبیا چیتی و عدس: 3 پیمانه
- نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- پیاز داغ: به میزان لازم
- نعناع داغ: به میزان لازم
روش تهیه:
حبوبات را که از شب قبل خیساندهاید بپزید. ترخینه را نیز داخل یك كاسه آب ولرم خیس كرده، سبزی را پس از شستن خرد و به اندازه ۳ تا ۴ عدد پیاز، آماده كنید. پس از پخت حبوبات ترخینه را اضافه كنید. پس از چند دقیقه پختن، سبزی را نیز به همراه نمك و فلفل و مقداری از پیاز داغ به آش بیفزایید و اجازه دهید سبزیها پخته شده و كاملا جا بیفتد، سپس داخل ظرف زیبایی ریخته و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین كنید.
نكته:
به ترخینه (ترخنه) هم گفته میشود. در روستاهای ایران در فصل فراوانی لبنیات، یك نوع بلغور خشك شده به وسیله دوغ تهیه میشود كه برای فصلهای دیگر آن را نگه میدارند و استفاده میکنند.
نظر کاربران
میخواستم اول از این همه مطالب پربار از شما تشکر کنم درضمن ازتون میخوام که به غذاهائی که سبزی لازمه همه را چداگانه اسم ببرید ممنون میشوم. چون جوونا که همه نمیدونند که برای کدام آش از کدام سبزی استفاده کنند.