طرز تهیه فـلافـل خوش طعم
خود و باقلا زرد را به وسیله غذاساز یا چرخگوشت خمیر كنید. خمیر وسط نان را در یكچهارم پیمانه آب خیس كرده و چنگ بزنید...
برترین ها: همراه روزهای بیپولی و شكمسیر كنی فوقالعاده كه در هر كوی و برزنی به آن دسترسی دارید. این شامی گیاهی كه برخلاف تصور عمومی سابقهای بسیار فراتر از آشپزی عربی دارد، به دوران فرمانروایی فینیقیها در محدوده شام و حلب سابق و سوریه و لبنان فعلی بازمیگردد. شك نكنید كه تهیه آن در خانه مزه و كیفیتی بسیار بهتر خواهد داشت. علاوه بر آن، مایه باقیمانده را میتوانید قالب زده و در ظرف در بسته تا 3 ماه داخل فریزر نگهداری كرده و در موقع مقتضی آن را سرخ كرده و نوشجان كنید. جالب است بدانید نام این شامی در عراق طعامیه است كه به معنای «خوردنی» است.
مواد لازم برای ۲۵ تا ۳۰ فلافل:
- نخود: 75 گرم، خیسانده
- باقلا زرد: 50 گرم، خیسانده
- پیاز متوسط: یك عدد، رنده شده
- سیر: 3 حبه، رنده شده
- سیبزمینی متوسط: یك عدد، آبپز
- آرد سوخاری: 2 قاشق غذاخوری
- خمیر میان یك نان ساندویچی
- زیره سفید: 2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: یك قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: یك قاشق چایخوری
- زردچوبه: 2 قاشق چایخوری
- تخم گشنیز: 2 قاشق چایخوری
- روغن مایع: به میزان لازم
- نمك: به میزان لازم
روش تهیه:
۱ - نخود و باقلا زرد را به وسیله غذاساز یا چرخگوشت خمیر كنید. خمیر وسط نان را در یكچهارم پیمانه آب خیس كرده و چنگ بزنید. همه مواد و ادویه را با هم مخلوط كرده و ورز بدهید تا خمیری نرم و یكدست تهیه شود نمك آن را اندازه كنید.
۲ - روغن را روی شعله متوسط در یك قابلمه كوچك داغ كنید. قالب فلافل را در روغن بزنید تا چرب شود. با قاشق مایه را داخل قالب زده و قالب را در روغن برگردانید. در هر نوبت، بسته به اندازه قابلمه ۴ یا ۵ فلافل در روغن بیندازید. توجه داشته باشید مقدار روغن باید به اندازهای باشد كه فلافلها در آن شناور باشند.
نکته:
۱ - خمیر مایه فلافل باید طوری باشد كه اگر قالب را سر و ته بگیرید به آرامی از آن جدا شود.
۲ - اگر خمیر سفت بود، كمی آب به آن اضافه كنید تا به غلظت لازم برسد.
۳ - برای اینكه بفهمید روغن داغ شده است، كمی از مایه را در روغن بیندازید اگر مایه روی روغن آمد، به اندازه كافی داغ شده است.
نظر کاربران
سلام ،
دستور پخت خیلی ایراد داره ! پس سیب زمینی چی شد ؟ شما از یه جایی بدون اینکه خودتون حتی یک بار ازروش بخوانید فقط کپی کردین ، چرا اینقدر بی علاقه !!؟
پاسخ ها
تو کدوم ولایت تو فلافل سیب زمینی میزنن؟؟ بلد نیستید ایراد نگیرید لطفاَ
تو هیچ ولایتی
تو مواد لازمش هست
اما تو دستور پختش نیست!!
افتاد؟؟؟؟؟؟؟؟
همه مواد و ادویه را با هم مخلوط كرده و ورز بدهید تا خمیری نرم و یكدست تهیه شود
فلافل سیب زمینی نداره
بستگی به نوع فلافلی داره که درست میشه، من خودم که تو مایع فلافلم یه سیب زمینی کوچولو استفاده می کنم طعم فلافل بهتر از موقعی هست که از سیب زمینی استفاده نمی کنم،بهتره که استفاده بشه.
سلام.عاااااااااااااالیییی بوووووووووووووووووووووووووود!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اههههههههههههههههههههههههههههههه اه اه اه اه اه اه
سلام.ببخشید ایا بخوام فلافل رو فریزری کنم باید سرخش کنم یا خام بزارم؟؟
پاسخ ها
خام بهتره
خام بهتره
پخته بهتر خام چون سیر داره بعدا به تلخی میزنه من امتحان کردم