یك فنجان شگفتى
هیچی چایی نمی شه!
تنوع چای در ایران شگفتآور است. حدود ۳۰ نوع چای اصلی در ایران مصرف میشود! فكر كنید چهقدر عطر و طعم و مزه و بو زیر این برگها پنهان است كه خیلیها غافلند!
برترین ها: خلاصه كه وقت نوشتن این مطلب خودم هم شگفتزده شدم. در خیلی از كافهتریاها بعضی از اسمهای زیر به چشمم خورده بودند اما همیشه از كنارشان به راحتی میگذشتیم ولی تجربهكردنشان میارزد. به خصوص اگر اهل تنوع و آرامش باشید البته اگر مشكلی و بیماری هم دارید- به غیر از گرفتاریهای مالی كه انگار راهحلی در این زمانه ندارند- بعضیهایشان مدتی آرامتان خواهد كرد. خب حتما میدانید كه چای، نوشیدنیای حاوی كافئین است كه با خیساندن برگهای گیاه كاملیاسنیسن در آب داغ تهیه میشود.
كشورهای عمده تولیدكننده چای چین، هند، بنگلادش، پاكستان، كره، سریلانكا، تایوان، ژاپن، استرالیا، آرژانتین، كنیا، اندونزی و نپال هستند. برگهای چای پس از چیدن مانند سیبی كه در معرض هوا قرار میگیرد تغییر رنگ داده، خیلی سریع پژمرده شده و اكسیده میشوند. علت آن تخمیر آنزیمی است كه باعث تجزیه كلروفیل و آزادشدن تانین و برگهای چای میشود.
در فرهنگهای مختلف چای را همراه با مواد گوناگونی مصرف میكنند: هل، شكر، عسل، لیموترش، شیر، مربای میوهها و چاشنیهای دیگر.
در هر حال سعی كنید در طول زندگی پر بار و بركتتان حداقل یكبار طعمهای مختلف چای را تجربه كنید. درضمن گول برخی شركتهای تجاری را نخورید، بگردید بهترین تولیدكنندهها را بیابید كه حداقل تفاوت مزهها را حس كرده باشید. این شما و این هم تعدادی از چایهای ایرانی.
یك قاشق غذاخوری مرزنجوش+ 2 لیوان آبجوش
در كتری با شعله غیرمستقیم دم بكشد. اگر سرماخوردهاید، سفارش ما را بپذیرید!
یك قاشق غذاخوری گزنه+ ۲ لیوان آبجوش
با شعله غیرمستقیم دم بكشد.
2 قاشق غذاخوری اكلیل كوهی+ 2 لیوان آب جوش
با شعله غیرمستقیم دم بكشد. برطرفكننده دردهای رماتیسمی استخوان و كمر، سنگ كلیه و مثانه، كیسه صفرا، میگرن، بیخوابی و غلظت خون!
یك قاشق غذاخوری پونه+ ۲ لیوان آب جوش
با شعله غیرمستقیم دم بكشد. این چای یك آنتیبیوتیك قوی است.
هنگام مصرف نباید آن را نرم كوبید یا زیاد جوشاند بلكه باید با شعله غیرمستقیم و خیلی آهسته و طولانیمدت دم كرد. از آنجایی كه بسیار لطیف و ضعیف است، جوشاندن و كوبیدن آن سبب از بینرفتن خاصیت آن میشود. برای آرامش و تقویت اعصاب دمكرده افتیون بخورید. تاثیر آن روی سر خوب است و برای آلزایمر نیز مفید است.
این نوع چای طعم ملایم و گیاه مانندی دارد و بیشتر در چین و ژاپن مصرف میشود. مصرف این چای بهتازگی در ایران افزایش پیدا كرده و به نوعی به مد تبدیل شده است! البته این چای از قدیم در تركمنصحرای ایران استفاده میشده بدون آنكه مد شده باشد!
این نوشیدنی از چای یخ، شیر و گویهای صمغ مانند كه به مروارید مرسوم بوده تشكیل شده و از گیاه تاپوئیك تهیه میشود.
یك قاشق غذاخوری نعنا+ ۳ لیوان آب جوش
با شعله غیرمستقیم دم بكشد.
یك قاشق غذاخوری چلتوك برنج+ 2 لیوان آب جوش
با شعله مستقیم 5 دقیقه بجوشد. سپس با شعله غیرمستقیم یك ساعت دم بكشد. این چای سرشار از ویتامینهای B است كه برای خانمها توصیه نمیشود. درضمن جلوگیری از ریزش و سفیدشدن مو هم از دیگر خواص آن است.
به معنی «اژدهای سبز» است. در صورتی كه برگ تازه چای به صورت ناقص تخمیر شود، چای اولونگ بهدست میآید و مرحله اكسیداسیون آن ۲ تا ۳ روز طول میكشد. این چای در ایران و بسیاری از نقاط دنیا تولید نمیشود و در چین و ژاپن بیشتر مصرف میشود.
در چای كیسهای از خاك چای استفاده میشود كه از نظر دوستداران چای، چای محسوب نمیشود؛ البته به غیر از طیف دانشجویان عزیز كشور!
یك قاشق مرباخوری گلپر را در یك لیوان آبجوش ریخته، ظرفی را در آن گذاشته، بگذارید 15 دقیقه بماند تا به رنگ زرد درآید. برای تقویت حافظه و كمك به هضم غذا و سوزاندن چربیهای بدن مفید است.
یك قاشق غذاخوری آویشن+ ۲ لیوان آب جوش
با شعله غیرمستقیم دم بكشد. این چای برای اغلب بیماریها آرامكننده خیلی خوبی است.
در تهیه آن از برگهای تازهروییده (جوانهها) چای استفاده میشود كه اكسید نمیشوند. بیشترین اثر ضدسرطانی را این نوع چای به خود اختصاص داده است. این چای در چین مصرف زیادی دارد.
2 قاشق غذاخوری گلگاوزبان+ یك قاشق غذاخوری سنبلالطیب + 2 لیوان آبجوش + نبات اگر نیمساعت دم بكشد تا به رنگ قرمز آلبالویی درآید، چای شما آماده است.
یك قاشق غذاخوری زیرفون+ یك قاشق مرباخوری بهلیمو+ ۲ لیوان آب سرد
با شعله مستقیم و ملایم حدود یك ساعت بجوشد، سپس با شعله غیرمستقیم دم بكشد.
نصف قاشق چایخوری زنجبیل (بسته به ذائقه خود) در یك لیوان آبجوش ریخته و در ظرف را گذاشته تا حدود ۱۰ دقیقه بماند سپس با كمی عسل مخلوط كرده، میل كنید. بازهم دقت كنید زیادهروی در مصرف این چای باعث فشارخون خواهد شد.
معمولا به این چای اندكی لیموترش و شیره ذرت اضافه شده و درون فنجان حاوی یخ ریخته شده و سرو میشود.
اگر یك قاشق غذاخوری زیرفون+ 2 لیوان آب سرد با شعله مستقیم و 10 دقیقه بجوشد سپس با شعله غیرمستقیم به مدت طولانی دم بكشد تا خوب رنگ بیندازد چای شما آماده سروست. توجه داشته باشید مصرف زیاد این نوع چای موجب پایینآمدن فشارخون خواهد شد و البته دقت كنید مصرف آن برای خانمهای باردار ممنوع است.
۱۵ عدد میوه نسترن را در یك قوری+ ۲ لیوان آب سرد با شعله مستقیم جوش آورید و سپس شعله را كم كنید تا با همان شعله مستقیم، یك ساعت بماند تا آب آن بهتدریج تبخیر شود. سپس با شعله غیرمستقیم ۳ ساعت دم بكشد. حالا چایی سرشار از ویتامین C خواهید داشت.
یك قاشق غذاخوری بهلیمو+ 2 لیوان آبجوش
با شعله غیرمستقیم دم بكشد. با این چای تپش قلب و آسم خود را كنترل خواهید كرد.
یك قاشق غذاخوری بادرنجبویه+ ۲ لیوان آب سرد
را روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. سپس با شعله غیرمستقیم خوب دم كنید.
یك قاشق غذاخوری زیرفون+ یك قاشق مرباخوری بادرنج بویه+ 2 لیوان آبجوش
با شعله مستقیم و ملایم حدود یك ساعت بجوشد سپس با شعله غیرمستقیم دم بكشد.
یك قاشق غذاخوری چای كوهی+ ۲ لیوان آبجوش
با شعله غیرمستقیم مدتی دم بكشد. آرامبخش است و لذتبخش.
چند عدد چوب دارچین+ ۲ لیوان آب سرد
با شعله مستقیم آرام جوش آورده سپس با شعله غیرمستقیم ۲تا ۳ ساعت دم بكشد تا به رنگ آلبالویی درآید. توجه كنید برای زنان باردار مضر است.
نظر کاربران
خوب بود. ولی در مورد اینکه چای سبز مد شده...! خب درسته که مصرفش زیاد شده و شایدهم مد شده باشه, ولی مد خوبیه. چون خاصیت های این چای خیلی بیشتر از چای مرسومیه که مصرف میشه.
لطفا چای یاسمن را هم اضافه کنید . به توصیه یک عطار چینی ،خودم آنرا تجربه کرده ام و شگفت انگیز است .
اگر مشکل بی خوابی و بعد آن کابوسهای شبانه دارید یا وقتی که از خواب بیدار می شوید احساس می کنید خسته هستید و خواب دلچسبی نداشته اید ، حدود 20-25 گل یاس خشک را در یک لیوان آب جوش برای نیم ساعت دم کنید و یک ساعت قبل خواب نوش جان کنید . در صورت تمایل می توانید این مقدار گل یاس را با یک قاشق مرباخوری چای سبز مخلوط کنید . و بعد دم کنید .