خوشمزه ترین غذاهایی که با باقلا می شود پخت! (۲)
باقلا پلو، کوکوی باقلا، خورش باقلا و ... کلی غذای خوشمزه می شود با باقلا درست کرد. مخصوصا باقلا با ماهیچه که خیلی هم غذای اعیانی است و خیلی از خانم های با سلیقه ایرانی به طور فوق عالی آن را درست می کنند. با ما همراه شوید تا غذاهای متنوعی با باقلا درست کنید.
خوشمزه ترین غذاهایی که با باقلا می شود پخت! (1)
خوراک باقلای جنوبی یا حمیس باقله
مواد لازم برای ۴ نفر
- ۱ کیلو باقلای سبز
- ۲ عدد پیاز
- ۲ ق س نعنا داغ
- ۲ /۱ پیمانه زرشک
- ۲ /۱ پیمانه گردوی خرد شده
- ۱ ق چ زردچوبه، ادویه مخلوط، گرد لیمو
- ۱ ق چ فلفل قرمز و آویشن
- به مقدار لازم روغن
- به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. باقلاها را بشویید. سر و ته آنها را جدا کنید، سپس به قطعات ۴ تا ۵ سانتی خردشان کنید. اکنون باقلا های خرد شده را در یک قابلمه مناسب با کمی آب بپزید تا نرم شوند.
۲. پیازها را به صورت خلالی خرد کنید. در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. حالا پیازها را داخل آن کمی سرخ کنید تا نرم و طلایی شوند. مقداری از پیاز داغ را برای تزئین غذا کنار بگذارید اکنون زرد چوبه ، ادویه مخلوط، آویشن، فلفل قرمز و گرد لیمو را هم به آن اضافه کنید.
۳. در این زمان باقلا و آب نارنج یا انار را به مواد اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و آماده شوند، سپس مواد آماده شده را با گوشتکوب بکوبید تا یکدست و نرم شود.
۴. در مرحله آخر خوراک را در ظرف مورد نظر بریزید و آن را با نعنا داغ، پیاز داغ، زرشگ وگردوی خرد شده تزئین کنید.
فوت و فن
زرشک را قبل از اینکه به غذا اضافه کنید، ابتدا بشویید و در سبدی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود، سپس آن را در مقداری روغن کمی سرخ کنید. می توانید کمی زعفران محلول در آب هم به آن بیفزایید تا خوشرنگ شود.
مواد لازم براي ۶ نفر
- ۱ كيلوگرم باقالا سبز
- نيم كيلوگرم شويد
- ۲۵۰ گرم گوشت چرخ كرده
- ۸ عدد تخممرغ
- ۱ ق س آرد
- ۱ ق چ زردچوبه
- ۲ /۱ ق چ فلفل سياه
- ۳ عدد پياز
- نمك به ميزان لازم
- زعفران ساييده شده؛ نصف قچ
- روغن مايع به مقداركافي
طرز تهیه:
1. ابتدا باقلاها را به همراه نمك بپزيد. در اين فاصله، دو عدد از پيازها را در روغن تفت دهيد. شويد را هم پاك كرده و بعد از شستن، ريز خرد كنيد.
2. در يك كاسه تخممرغها را شكسته و هم بزنيد؛ سپس آرد، فلفل، زردچوبه و نمك را به آن اضافه كنيد . پس از آن، پياز باقيمانده را رنده كرده و به مخلوط تخممرغي اضافه كنيد و يكي دو دقيقه هم بزنيد. حالا گوشت را به همراه شويد، باقلا ، پياز داغ و زعفران ساییده شده را که با مقدار کمی آب مخلوط کرده اید به مواد کوکو اضافه كنيد.
3. مايه كوكو را در روغن داغ بريزيد. بعد از آنكه يك طرف آن سرخ شد، آن را برش زده و طرف ديگر را نيز سرخ كنيد. اگر ميخواهيد كوكو را به صورت درسته آماده كنيد، پس از سرخ شدن يك طرف آن، كوكو را روي سيني گرد برگردانده و دوباره به تابه منتقل كنيد. در ضمن شما ميتوانيد تابه مورد نظر را داخل فر قرار دهيد و روي حرارت 180 درجه سانتيگراد در طبقه وسط فر بگذاريد. بعد از حدود نيم ساعت، شعله پايين فر را خاموش كرده و شعله بالا را روشن كرده و صبر كنيد تا روي كوكو نيز طلايي رنگ شود. البته تابه انتخابي براي اين منظور بايد بدون دسته يا ظرف مخصوص فر باشد.
یه جور دیگه:
اگر می خواهید کوکو را رژیمی بپزید از تابه های دو طرفه استفاده کنید تا روغن کمتری به آن اضافه شود.
مواد لازم
- ۲ ق س روغن زیتون
- ۱ عدد پیاز خرد شده
- ۲ عدد سیر خرد شده
- ۲۰۰ گرم تره فرنگی خرد شده
- ۱۵۰ گرم باقلای پوست کنده
- ۱۰۰ گرم برگ کلم خرد شده
- ۱ لیتر آب مرغ
- ۳۰۰ گرم مرغ
- به میزان لازم نمک و فلفل
- ۲ /۱ پیمانه ریحان خرد شده
طرز تهیه:
1. ابتدا مرغ را همراه با مقداری آب و نمک بپزید، سپس آن را به صورت تکه های دو سانتی خرد کنید. در این میان در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز و سیر را داخل آن ریخته و آنها را کمی تفت دهید، سپس تره فرنگی خرد شده را اضافه کنید و حدود 10 دقیقه آن را تفت دهید تا نرم شود.
2. در این زمان تکه های مرغ، برگ های کلم خرد شده و باقلا ها را همراه با مقدار کافی نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و به مدت 3-2 دقیقه آنها را با هم تفت دهید، سپس آب مرغ را اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا مواد جوش بیایند، سپس حرارت را کم کنید و صبر کنید تا سوپ کاملا جا بیفتد.
3. بعد از اینکه سوپ آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر ریخته و در صورت تمایل با روغن زیتون سرو کنید.
فوت وفن
اگر می خواهید سوپ شما کمی غلیظ تر شود، یک قاشق غذاخوری آرد را با آب مخلوط کرده و سپس به سوپ اضافه کنید.
مواد لازم براي ۲ نفر
- ۲۰۰ گرم باقلای پوست گرفته و پخته شده
- ۱ عدد پیاز کوچک خرد شده
- ۱ حبه سیر خرد شده
- ۲ عدد سینه مرغ پخته و خرد شده
- ۱۰۰ گرم قارچ کوچک
- ۲۰۰ گرم پاستای نواری
- ۲ ق س آب لیمو
- ۷۵ میلی لیتر آب مرغ
- ۲ ق س خامه نرم شده
- ۳ ق س پنیر پارمسان
- ۳ق س جعفری خرد شده
- به میزان لازم نمک و فلفل
- به میزان لازم کالباس مرغ خرد شده
طرز تهیه:
1. پیاز و سیر را داخل روغن داغ تفت دهید تا نرم شوند. تکه های مرغ را همراه با مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کنید و مواد را با هم تفت دهید تا مرغ ها برشته شوند. قارچ ها را بشویید و درسبدی بریزید تا آب آنها گرفته شود. اگر قارچ ها بزرگ بودند، آنها را به صورت دلخواه خرد کنید. اکنون قارچ ها را داخل تابه بریزید و به همراه مواد آنها را تفت دهید. حالا آب مرغ را به همراه خامه و آب لیمو به مواد اضافه کنید و کمی صبر کنید تا مواد خوب جا بیفتد.
2. در این میان یک قابلمه مناسب را با مقدار کافی آب روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید، سپس پاستا را به همراه مقداری نمک داخل آن بریزید. بعد از اینکه پاستا آماده شد، آن را در سبدی ریخته و کنار بگذارید.
3. اکنون در یک ظرف مناسب پاستا را به همراه مواد داخل تابه و باقلا های پخته بریزید و خوب مخلوط کنید. 4/3 پنیر پارمسان و همه جعفری های خرد شده را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
4. پاستا را در ظرف مورد نظرتان بریزید. ظرف را با کالباس خرد شده و باقیمانده پنیر پارمسان تزیین کنید.
ارسال نظر