باقلاقاتق معروف گیلانی
باقلاقاتق یا خورش باقلا از خوشمزهترین غذاهای گیلانی است كه با لوبیای خاص گیلان به نام پاچ باقلا درست میشود. این خورش در سایر قسمت های شمالی كشور هم طبخ میشود و به عنوان معروف ترین غذای شمالی در اكثر رستورانها طبخ میگردد.
مواد اولیه:
- باقلا ۳۰۰ گرم
- شوید (خشك) ۳ قاشق سوپخوری
- تخم مرغ ۳ عدد
- سیر (خشك) ۴ حبه
- كره (یا روغن زیتون) ۱۰۰ گرم
- آب ۱ لیتر
- نمك به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- دارچین به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
باقلاقاتق یا خورش باقلا از خوشمزهترین غذاهای گیلانی است كه با لوبیای خاص گیلان به نام پاچ باقلا درست میشود. این خورش در سایر قسمت های شمالی كشور هم طبخ میشود و به عنوان معروف ترین غذای شمالی در اكثر رستورانها طبخ میگردد.
طرز تهیه:
۱. ابتدا پوست باقلا ها را جدا كرده و در ظرف مناسب یا گمج مقداری روغن یا كره میریزیم و كمی باقلا را در آن تفت میدهیم.
۲. سپس شوید خشك، سیر كوبیده، زردچوبه و نمك را اضافه كرده و مخلوط میكنیم بعد از اینكه مواد به خوبی تفت خورد، آب را روی آنها میریزیم و همانطور روی حرارت باقی میگذاریم تا باقلا نیم پز شود (این نوع از باقلا زود له میشود).
۳. پس از جوش آمدن آب، تخممرغ را اضافه میكنیم.این تخممرغها باید خوب پخته شود.در آخر با دارچین و فلفل غذا را خوشطعم میكنیم.
نكات:
۱)پاچ باقلای خشك را از فروشگاههای خواروبار میتوان خرید.
۲)پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی كه پس از پخته شدن شكل خود را حفظ میكند و پاچ باقلای كشاورزی كه زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له میشود.
۳) تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
۴)شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا میشود.
۵)اگر از باقلای تازه محلی استفاده میکنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشك آن احتیاج به خیس خوردن دارد.
۶)حتما باقلا را از شب قبل خیس كنید تا پوست آن راحت جدا شود.
۷)از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیهی باقلا وابیج به کار میرود.
۸)این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو میشود.
۹)اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخممرغ را ندارید، میتوانید آن را به غذا اضافه نکنید.
ارسال نظر