ماکارون
در ايران رسم است هنگامي كه براي خريد به قنادي ميرويد، معمولاً امكان چشيدن و سپس انتخاب شيريني مورد نظر را نداريد
برترین ها: در ايران رسم است هنگامي كه براي خريد به قنادي ميرويد، معمولاً امكان چشيدن و سپس انتخاب شيريني مورد نظر را نداريد. بنابراين يا از آن سابقه ذهني داريد يا دل به دريا ميزنيد و هرچه بادا باد. پول نازنين را خرج آنچه نميدانيد چيست ميكنيد و معمولاً تا مدتها به زور به خورد مهمانان نه چندان عزيز ميدهيد! ماكارون اما از اين قاعده مستثني است. جلوه زيباي رنگهاي شاد و تند، مزه و طعم شيرين بادام، كلكسيوني چشم و دلنواز است كه به سادگي در خانه و شكم شما جا باز ميكند! البته اين در صورتي است كه ماكارون را درست تهيه كرده باشند، اگر دوست نداشتيد مطمئن باشيد تقصير ماكارون نيست، بلكه مقصر قنادباشي است. ماكارون در سوئيس به نام لوكزامبورگرلي، در اسپانيا آلفاخور، در آمريكاي شمالي مون پاي، در برزيل كاسادينيو و در ژاپن همان ماكارون اما با آرد بادامزميني است. ايران هم لطيفه را دارد كه فقط كمي بزك دوزك و قر و فرش كمتر است.
مواد لازم :
- سفیده تخم مرغ : ۳ عدد
- شکر دانه ریز : ۴۰ گرم
- پودر شکر : ۱۸۰ گرم
- پودر بادام : ۱۲۵ گرم
- رنگ و اسانس خوراکی
۱ - اگر فرگازی بود روی ۱۵۰ درجه سانتی گراد و اگر برقی بود روی ۱۴۰ درجه سانتی گراد تنظیم و گرم میکنیم. کف سینی فرکاغذ روغنی پهن کرده و آن را چرب میکنیم.
۲ - ابتدا سفیدههای تخم مرغ را با همزن برقی هم می زنیم تا پف کنند سپس آرام آرام شکر دانه ریز را به سفیده اضافه کرده و آنقدر هم ميزنيم تا حالت فومی شکل پیدا کند.پودر شکر و پودر بادام را با یکدیگر آسیاب کرده و خوب مخلوط میکنیم و توجه داریم که به واسطه چربی بادام حالت خمیری شکل پیدا نکنند.
۳ - رنگ و اسانس را نیز به مواد اضافه کرده و مواد خشک را در ۳ مرحله توسط لیسک به خورد سفیدهها میدهیم.
۴ - یک ماسوره ساده به قطر ۲ سانتی متر داخل کیسه قیف قرار میدهیم. مایه را داخل قیف ریخته و دایره هایی به قطر ۳ تا ۴ سانتی متر از مایه روی کاغذ می گذاریم.
۵ - سینی را چند بار روی میز میکوبیم و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای محیط استراحت میدهیم تا رویه ماکارونها حالت چسبنده نداشته باشد.
۶ - سيني را به مدت ۲۰ دقیقه روی پنجره وسط فر ميگذاريم تا بپزد.
هرچند غالب داستانها از این قرارند که اصليت شیرینی ماکارون به فرانسه برمیگردد اما سند قطعیاي در این باره وجود ندارد و هنوز هم هرازگاهی این شیرینی محبوب بینالمللی به دیگر کشورها از جمله ایتالیا نسبت داده میشود. البته شاخصترین تاریخچهي ماکارون به سال 1533 برمیگردد. این تاریخ دقیقاً مصادف است با ورود آشپز مخصوص «کاترین دی مریسیس» به فرانسه. شاهزاده خانم این آشپز را به مناسبت مراسم عروسیاش با پادشاه فرانسه به این کشور آورد. اما در عین حال همچنان هیچ کس نتوانسته قاطعانه روی این قصه صحه بگذارد که اولین بار طبخ این شیرینی توسط آشپز ایتالیایی شاهزادههای فرانسوی انجام شده است. وقتي در تاریخی نزدیکتر به سراغ ماکارون می رویم به اطلاعات معتبرتری برمیخوریم كه این شیرینی خوشرنگ و لعاب در حدود سال 1830 همراه با مربا یا ادویههای مخصوصی سرو میشده. به هر حال ماکارون این روزها به ماکارون پاریس مشهور شده است.
از این شیرینی دوست داشتنی انواع مختلفی در فرانسه طبخ میشود که هر کدام به یک منطقه خاص در این کشور متعلق است. مثالاً شیرینیهای ماکارون در شهر آفیس ترکیبی از میوهها، عسل و بادام است که در قرن ۱۶ میلادی مرسوم بوده است. البته ماکارونهای این خطه به اندازهي ماکارونهای پاریس شیرین نیستند. در شهر مونت موریلون که یکی از مشهورترین ماکارونهای فرانسه را دارد یکی از قدیمیترین آشپزخانههای طبخ ماکارون وجود دارد که تاریخ آن به سال ۱۹۲۰ باز میگردد. در واقع یکی از قدیمیترین نسخههای ماکارون که در حال حاضر موجود است به ۱۵۰ سال قبل مربوط است. نسخهي تهیه غذایی که همچنان در این شهر بدون ذرهای تغییر و به همان ترتیب تهیه میشود. شهر کوچک نانسی در منطقه لورین داستان طول و درازی با ماکارون دارد. به طور کلی در جای جای فرانسه قصههای متفاوتي دربارهي ماکارون نقل شده است که در کنار همهي این تنوعها باید به تفاوت در نحوهي پخت این شيرینی هم اشاره کرد.
در شهر پاریس فروشگاه لادیور مشهورترین مرکز فروش شیرینی ماکارون است که سابقه آن به حدود 150 سال پیش برمیگردد. در فرانسه شعبههای فست فود مک دونالد شیرینی ماکارون را همراه مک کافیهای خود به فروش میرسانند. مشابه ماکارونهای پاریس در ژاپن و سوئیس هم وجود دارد اما بیشترین شباهت را میتوانید در بین شیرینیهای ماکارون کانادا و پاریس پیدا کنید. البته امریکاییها هم ماکارونهای خود را دقیقاً از روی نسخهي پاریسی آن ميپزند و به مشتری تحویل میدهند.
نظر کاربران
سلام.واقعا ممنون خیلی وقته دنبال دستور ماکارون بودم.قیافه وسوسه انگیزی داره