خورش سیر و انار مخصوص مازندران
خورش سیر و انار یکی از چندین غذای محلی استان مازندران است. این خورش به صورت محلی فاقد زعفران است.
مواد لازم:
- پودر موسیر: يك قاشق مرباخوری
- پودر سیر: يك قاشق مرباخوری
- سیر: ۵حبه (بزرگ)
- نمک: به میزان لازم
- انار: ۲ پیمانه (دان شده)
- رب انار: نصف پیمانه
- مرغ: يك کیلو
- پیاز: يك عدد (ریز)
- روغن کنجد: ۴ قاشق سوپخوری
- زعفران: يك قاشق مرباخوری (اختیاری)
طرز تهیه:
۱. ابتدا مرغ را شسته و چربیهای اضافی آن را پاک کنید.تابه را روی حرارت گذاشته و کمی مرغ را بدون افزودنی تفت دهید و در انتها ۲ قاشق روغن کنجد به آن اضافه کنید و پس از ۱۰دقیقه تفت دادن مرغ را از تابه خارج کنید.
۲. پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید و آن را به همراه ۲ قاشق دیگر روغن داخل تابه ریخته و طلایی کنید.سیر را شسته و پوست بگیرید و آن را رنده زده یا کاملا له کنید و پس از سرخ شدن پیاز به آن اضافه کنید .
۳. شعله را بسیار ملایم کرده و سیر را کمی تفت دهید.زردچوبه ،فلفل و نمک را نیز به مواد افزوده و يك دقیقه تفت دهید.زعفران را با نصف پیمانه آب گرم حل کنید و آن را به رب انار اضافه کنید و خوب مخلوط کرده و به پیازداغ اضافه کنید.مرغ را به مواد در حال جوش اضافه کرده و بعد از کمی جوشیدن دانه انار را نیز اضافه کنید و اجازه دهید خورش ۵۰دقیقه تا يك ساعت جا بیفتد.
نکات:
۱)اگر از رب انار آماده استفاده میکنید میزان آن را ۲ برابر کنید.
۲)بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.
۳)در صورت تمایل به جای روغن کنجد از روغن زیتون یا روغن مایع استفاده کنید.
ارسال نظر