طرز تهیه ترشه تره گیلانی
غذاهای محلی گیلانی که دیگه بین همگی مون از نظر لذیذ بودن و تنوع شناخته شده هست و واقعا هم همینطوره. خورشت ترشه تره هم یکی از این خورشتهای خوشمزه شمالیه که از سبزیهای معطر درست میشه و داخلش از گوشت یا مرغ استفاده نمیشه و به جاش تخممرغ داره، امیدوارم شما هم درستش کنین و از طعم و مزهی محشرش لذت ببرین.
برترینها: غذاهای محلی گیلانی که دیگه بین همگی مون از نظر لذیذ بودن و تنوع شناخته شده هست و واقعا هم همینطوره. خورشت ترشه تره هم یکی از این خورشتهای خوشمزه شمالیه که از سبزیهای معطر درست میشه و داخلش از گوشت یا مرغ استفاده نمیشه و به جاش تخممرغ داره، امیدوارم شما هم درستش کنین و از طعم و مزهی محشرش لذت ببرین.
مواد لازم
- سبزی شامل (اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری و شوید (اسفناج بیشتر از بقیه)): ۵۰۰ گرم
- خالواش: ۱/۴ پیمانه
- نعنا: ۱/۴ پیمانه
- برنج: ۲ قاشق غذاخوری
- تخممرغ: ۲عدد
- سیر خام: ۵ الی ۶ حبه
- آب نارنج:به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. برای تهیه این خورشت خوشمزه اول از همه باید برنج رو خیس کنیم و بعد بذاریم با حدود ۲ لیوان آب بپزه.
۲. برنج باید کاملا بپزه و در حال له شدن باشه.
۳. وقتی برنچ کاملا پخت ۵۰۰ گرم سبزی خرد شدهای که داشتیم رو بهش اضافه میکنیم تا سبزی هم کاملا بپزه و داخل خورشت حل بشه.
۴. بعد به خورشت نمک و آب نارنج اضافه میکنیم. در صورتی که آب نارنج موجود نداشتین میتونین به جاش از آبغوره استفاده کنین. این خورشت باید خورشت ترش تری نسبت به خورشتهای دیگه باشه پس ترشیش رو یکم بیشتر در نظر بگیرین.
۵. حالا داخل یه ماهیتابهی دیگه سیر، نعنا و خالواش رو با روغن تفت میدیم تا سرخ بشن. از اونجایی که من نعنا و خالواش تازه نداشتم از خشکشون استفاده کردم و، چون سبزی خشک زودتر سرخ و تلخ میشه من کمی سیر رو سرخ کردم و بعد سبزی هارو اضافه کردم و با هم تفتشون دادم. در صورتی که از سبزی خشک استفاده میکنین از هر کدوم یک قاشق غذاخوری کافیه.
۶. دقت کنین تا زیاد مواد رو سرخ نکنین که تلخ نشن. در صورتی که خالواش (سبزی محلی شمالی) نداشتین به جاش از نعنا استفاده کنین.
۷. حالا سبزی سرخ شده رو به خورشت اضافه کنین و بذارین کمی با هم قل بزنن.
۸. من معمولا در این مرحله حدود ۴۰ گرم کره به خورشت اضافه میکنم، چون تو لذیذتر شدن خورشت خیلی تاثیر داره.
۹. حالا تخممرغارو با کمی نمک میزنیم تا یکدست بشه و بعد به خورشت اضافه اش میکنیم.
۱۰. اول خورشت رو هم نمیزنیم تا تخممرغ یکم خودش رو بگیره و بعد کمی خورشت رو هم میزنیم تا تخممرغ تکه تکه تو خورشت بمونه.
۱۱ حالا فقط کافیه تا اجازه بدیم خورشت جا بیوفته.
نظر کاربران
ممنون از مصلب خوبتون
متشکرم از این ذوق سلیقه بانوان شمالی ترشی تره گیلانی خیلی خوشمزه شده بود
ما رشتیا بعد پخت سبزی و برنج کمی با گوشت کوب مواد را میکوبیم که همه مواد کاملا ریز و یکدست بشه بعد سیر رو سرخ کرده و تخم مرغ و زردچوبه را به سیر اضافه کرده وکاملا هم زده و سرخ میکنیم بعد به سبزی اضافه میکنیم که طعم خوشمزه تری به غذای ما میدهد
پاسخ ها
فوق العاده اس مخصوصا به این شیوه
دقیقا همینطوره . اصلش اینطور پخته میشه از + هایی که زده شده هم مشخصه.
کاملا درسته ما هم همینجوری درست می کنیم
واقعاخوشمزس من کوردم ولی خیلی دوست دارم
شما اين غذارو چرب درست كردين اي عاليه
اصلا این طور سمت شرق گیلان درست نمی کنند به این غذا تقریبا میگن تره
پاسخ ها
بله شما خشکه تره درست میکنید من خوردم خوبه ولی این مدل یه چیز دیگست
با ماهی شور و ترب محلی آخ آخ
هیچ حبوبات یا گوشتی نداره.به نظرم خوب نمیشه!!!!
پاسخ ها
ترش تره آی که ما درست میکنیم توی تنکابن توش لوبیا داره و حتی گوشت و چربی ریز هم سرخ میکنیم توش میریزیم و اینکه آرد برنج آخر سر میریزیم که یه کم غلیظ بشه ،برنج نمیریزیم و یکسری سبزیجات معطر محلی رو بهش در نهایت تفت میدیم
بهش اضافه میکنیم که بهش در زبان محلی میگین بیه،فوق العاده خوشمزه و مقوی هست این غذا .
آیا باید داخل خورش هم برنج بریزیم؟
اگر جواب"آره" است،پس چرا برنج رو توی لیست مواد مورد نیاز ننوشته؟ممنونم.
پاسخ ها
نه عزیزم مثه خورش میریزن رو برنج
بله به خاطر لعاب دار شدن خورشت، داخل خورشت، برنج یا آرد برنج اضافه می کنن
برنج داره حدود 2 الی 4 قاشق برنج نیم دانه یا آرد برنج هم داخلش می ریزن
مضخرف ترین غذایی که تاحالاخوردم.............................
پاسخ ها
حتما دستپختت بده جانم
خوشم نیومد اه
تو مازندران به خالواش چی میگن؟