چند دستور غذایی برای پاییز
در این مطلب انواع دستورات غذایی متنوع با موادی و سبزیجاتی که در پاییز بیشتر در دسترس هستند را برایتان آموزش داده ایم.
برترین ها: در این مطلب انواع دستورات غذایی متنوع با موادی و سبزیجاتی که در پاییز بیشتر در دسترس هستند را برایتان آموزش داده ایم.
دلمه برگ مو
مواد لازم
• نیم کیلوگرم برگ مو
• نیم کیلوگرم سبزی ( تره، گشنیز، جعفری، شوید، مرزه، پیازچه )
• یک پیمانه لپه
• یک پیمانه بلغور
• یک پیمانه برنج
• یک عدد پیاز بزرگ
• نمک، زردچوبه، فلفل
• روغن
برای سس
• نصف کاسه ماست
• ۵ حبه سیر له شده
• ۳ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
• یک عدد پیاز
• نمک، زدچوبه و فلفل
• روغن
طرز تهیه
۱. سبزی ها را بشویید و خرد کنید.لپه ها را نیم پز کنید.
۲. در یک کاسه بزرگ، لپه، بلغور، برنجی که (فقط شسته شده) و سبزی ها رو با هم مخلوط کنید.
۳. پیازها را با زردچوبه و کمی فلفل قرمز تفت دهید تا طلایی شوند. سپس آنها را به مخلوط اضافه کنید.
۴. برگ ها را بشویید و خشک کنید. درون هر برگ، نصف قاشق غذاخوری از مخلوط بریزید و به صورت مربع بپیچید.
۵. همه دلمه را کف قابلمه بچینید. ۲ لیوان آبجوش اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا حدود دو ساعت پخته شوند.
۶. برای تهیه سس در یک کاسه، ماست را هم بزنید. سپس سیر را اضافه کنید.
۷. در یک تابه متوسط، پیازها را سرخ کنید. زردچوبه، فلفل، نمک و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید.
سوپ کدو تنبل
مواد لازم
• کره ۴۰ گرم
• پياز، خرد شده يك عدد
• کدو تنبل، خرد شده ۱.۵کيلوگرم
• سيبزميني دو عدد
• آب مرغ شش پيمانه
• خامه نصف پيمانه
• پودر جوزهندی نصف قاشق چایخوری
طرز تهيه
۱. کره را در يک قابلمه بزرگ، روي حرارت آب کرده بعد پياز را اضافه ميکنيم و به پختن ادامه ميدهيم تا پياز نرم شود. کدوتنبل و سيبزميني را اضافه کرده و ميگذاريم پنج دقيقه بپزد. سپس آب مرغ را اضافه کرده و ميگذاريم به مدت ۲۰ دقيقه بجوشد تا زماني که کدو حلوايي نرم شود و در اين مدت گاهي سوپ را هم ميزنيم.
۲. سوپ را در مخلوطکن ميريزيم تا به شکل پوره درآيد و در يک قابلمه بزرگ ميريزيم و جوزهندی را به آن اضافه میکنیم (تا اين مرحله از پخت را ميتوان قبلا آماده و در يک ظرف در دار به مدت يک شب در يخچال نگهداري کرد.)
۳. قبل از سرو، خامه را اضافه ميکنيم (اگر سوپ را از شب قبل آماده کردهايم هنگام اضافه کردن خامه، سوپ را هم ميزنيم تا داغ شود) اين سوپ را ميتوان در صورت تمايل با کمي خامه و مقداري پيازچه سرو کرد.
خورش بامیه و بادمجان
مواد لازم
• گوشت ۲۵۰ گرم
• بامیه ۱۵۰ گرم
• بادمجان ۴ تا ۵ عدد قلمی
• گوجه فرنگی ۲ عدد
• پیاز ۱ عدد بزرگ
• سیر ۲ حبه
• نمک و فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم
• رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
• غوره در صورت تمایل ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. پیاز را خرد کنید و تفت دهید. سیر را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. وقتی گوشت سرخ شد، رب گوجه را اضافه کنید و زردچوبه بزنید. کمی آب اضافه کنید تا گوشت پخته شود.
۲. بادمجان ها رو پوست بگیرید، نمک بزنید و بشویید و سرخ کنید تا طلایی شوند.
۳. گوجه ها را ۴ قسمت کنید و به خورش اضافه کنید.
۴. بامیه ها را پاک کنید و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.
۵. بادمجان ها را هم اضافه کنید و نمک و ترشی خورش رو هم اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه دیگه بپزید و بعد از روی حرارت بردارید.
خورش به آلو
مواد لازم
• آلو خیس شده 250 گرم
• لپه 75 گرم
• پیاز 1 عدد
• گوشت خورشی 400 گرم
• زعفران ساییده و دم شده 1 قاشق سوپخوری
• به خرد شده 550 گرم
• رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
• شکر 3 قاشق سوپخوری
• آب لیمو ترش 2 قاشق سوپخوری
• فلفل و نمک و زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
1. آلو را به مدت 1 ساعت خیس کنید.
2. لپه را خیس کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه پیاز را با روغن تفت دهید و گوشت ر اضافه کنید و تفت دهید. لپه را آبکش کنید. با گوشت و پیاز تفت دهید و زردچوبه بزنید و آب اضافه کنید. زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.
3. به و رب گوجه را جدا تفت دهید و در نیم ساعت آخر پخت به همراه آلو به خورش اضافه کنید.
4. شکر، آب لیمو و نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
خورش بامیه
مواد لازم
• گوشت گوسفندی نیم کیلوگرم
• بامیه نیم کیلو
• پیاز ۲ عدد
• تمر هندی نصف بسته
• نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه
۱. گوشت را با پیاز و روغن تفت دهید. کمی زردچوبه و ادویه اضافه کنید و آب بریزید تا گوشت با حرارت کم پخته شود.
۲. جداگانه کمی روغن در تابه بریزید و رب را تفت دهید.
۳. بامیه ها را که قبلا بلانچ کرده اید را به رب اضافه کنید و تفت دهید و در نیم ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید.
۴. شیره تمر هندی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
انار پلو
مواد لازم
• برنج: ۲ پیمانه
• انار دانه شده : یک و نیم پیمانه
• خلال پسته : یک سوم پیمانه
• گشنیز تازه خرد شده : یک پیمانه
• پودر تخم گشنیز :یک قاشق مرباخوری
• کشمش پلویی :نصف پیمانه
• زعفران : به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. برنج را با آب و نمک خیس و سپس به روش معمول آبکش کنید.
۲. مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کنید و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا اجازه دهید برنج دم بکشد.
۳. هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.
ارسال نظر