طلا کوله غورابه، غذای گیلانی
غذای گیلانی بسیار خوشمزه و مقوی که بسیار شبیه به خورش فسنجان است با این تفاوت که در آن سبزی دارد.
- زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت
- مرغ: 1300 گرم
- سبزی (تره، نعناع، جعفری، گشنیز): 500 گرم
- آبغوره: 500 گرم
- مغز گردو: 250 گرم
- تخم مرغ: 4 عدد
- آب: 2 یا 3 لیوان
- پیاز سرخ کرده: 4 قاشق غذاخوری
- روغن: 4 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
۱. مرغ یا گوشت را شسته، چربیهای اضافی را میگیریم، همراه با پیاز سرخ کرده و اجازه میدهیم در آب خوب بپزد. حرارت را ملایم میکنیم تا گوشتمان خوب مغز پخت شود.
۲. سبزیها را تمیز و ریز خرد میکنیم، داخل تابه ریخته و با روغن کمی سرخ میکنیم. سپس داخل قابلمه گوشت میریزیم تا با آب گوشت پخته شود.
۳. گردوها را چرخ میکنیم و به خورش اضافه میکنیم. اجازه میدهیم آرام آرام روغن گردو در آمده و با غذا آمیخته شود.
۴. وقتی که از پخت کامل گوشت یا مرغمان اطمینان حاصل کردیم، نمک و فلفل و آبغوره را اضافه میکنیم، اجازه میدهیم خورش جا بیفتد و کمی آبش جمع شود.
۵. در اواخر جا افتادن غذا تخم مرغ را اضافه میکنیم. بعد از چند جوش غذا را از روی اجاق گاز بر میداریم و همراه با پلو سرو میکنیم.
۶. اگر آب خورش زیاد بود و خوب جا نیفتاده بود، میتوانیم پس از ریختن گردو یک قاشق غذاخوری آرد برنج را در آب سرد حل کرده و داخل خورش بریزیم. این کار به جا افتادن و جمع شدن آب خورش کمک میکند.
نظر کاربران
اسم این غذا در لاهیجان خورش سبزه فسنجون نام داره و به جای آبغوره از رب آلوچه یا رب انار ملس استفاده میشه خیلی هم خوشمزه اس.
عشق گیلان و غذاهای گیلانی !
همنطور که دوستم گفتن اسم این خورشت تو لاهیجان سبزه فسنجونِ !
منم عاشق گیلانم
و همینطور غذای گیلانی
این غذا با رب انار ملس خوشمزه تر میشه.
در ضمن بهتره گردوش رو بکوبید و کمی حس بشه.