افطاری با برترینها؛ روز شانزدهم
برای اینکه در ۳۰ روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر برای هر روز است.
برترین ها: برای اینکه در ۳۰ روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر برای هر روز است. در هر روز هم دو نکته تغذیهای را برایتان می نویسیم تا از تغذیه سالم، متنوع و خوشمزه در طول این ماه لذت ببرید.
نکته تغذیهای ۱
آب جوش، شیر گرم، خرما و یک آش یا سوپ خیلی سبک یک وعده افطاری مناسب هستند. به فاصله نیم ساعت پس از افطار هم میتوان یک شام مختصر و سبک صرف کرد.
نکته تغذیهای ۲
به دلیل طبع سرد بدن لازم است در وعده افطار از نوشیدنیهای ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون بدن خاصیت سمزدایی نیز دارند
افطاری با برترینها؛ روز پانزدهم
افطاری با برترینها؛ روز چهاردهم
افطاری با برترینها؛ روز سیزدهم
افطاری با برترینها؛ روز دوازدهم
افطاری با برترینها؛ روز یازدهم
افطاری با برترینها؛ روز دهم
افطاری با برترینها؛ روز نهم
افطاری با برترینها؛ روز هشتم
افطاری با برترینها؛ روز هفتم
پیش غذا
راتاتوی
• تعداد: ۴ نفر
• زمان تهیه: ۱۵ دقیقه
• زمان پخت: ۳۰ دقیقه
• خوراک: فرانسوی
مواد لازم
• ۲ تا ۳ عدد پیاز درشت
• ۵ تا ۶ عدد بادنجان متوسط
• ۳ تا ۴ عدد کدوی متوسط
• ۵ تا ۶ عدد گوجه فرنگی درشت
• ۲ تا ۳ عدد فلفل سبز دلمه ای
• ۲ تا ۳ حبه سیر
• یک دسته کوچک سبزی معطر (نعناع ، ترخان و جعفری)
• ۱۵۰ گرم روغن زیتون
• نمک
طرز تهیه
۱. پیاز را خلال و در روغن سرخ کنید تا کمی طلایی شود. سیر را بکوبید و داخل پیاز بریزید و هم بزنید.
۲. فلفل را به صورت حلقه یا ریز خرد کنید و با پیاز و سیر تفت دهید.
۳. بادنجان و کدو را نازک برش دهید. به مخلط پیاز اضافه کنید. گوجه فرنگی را نیز خرد و به مواد اضافه کنید.
۴. کمی نمک بزنید. سبزیجات معطر و خرد شده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا همه مواد پخته و آب آنها کشیده شود.
۵. آها را در بشقاب بکشید و سرو کنید.
غذای اصلی
دلمه قارچ با مرغ و سیب زمینی
• تعداد: ۴ نفر
• زمان تهیه: ۱۵ دقیقه
• زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مواد لازم
• یک کیلوگرم سیب زمینی
• ۲۵۰ گرم سینه یا فیله مرغ
• ۲۰۰ گرم قارچ
• نصف پیمانه پیاز داغ
• نصف یک عدد فلفل دلمه ای
• ۴/۱ پیمانه جعفری خرد شده
• سه عدد تخم مرغ
• نمک، فلفل، ادویه و آرد سـوخـاری به میزان لازم
• رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
• پنیر پیتزا و روغن
طرز تهیه
۱. ابتدا سیب زمینیها را بپزید، پوست بگیرید و رنده کنید. یک عدد تخممرغ را به همراه کمی نمک، فلفل و ادویه به سیبزمینی اضافه کنید و مواد را ورز دهید. سپس آنها را کنار بگذارید.
۲. سینه مرغ را نگینی خرد کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا دیگر صورتی نباشد. قارچ نگینی خرد شده و ادویه را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
۳. فلفل دلمهای و رب گوجهفرنگی را نیز به مواد اضافه کنید. کاملا مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند. حرارت را خاموش و جعفری را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
۴. از مخلوط سیبزمینی به اندازه یک توپ کوچک جدا کنید. در دست پهن کنید. از مخلوط مرغ و قارچ در میان آن بگذارید. کمی پنیر پیتزا روی مواد بریزید و دلمه را جمع کنید تا مواد میانی مشخص نباشد.
۵. حالا دلمهها را ابتدا در آرد سوخاری بغلتانید، دو عدد تخممرغ را با چنگال هم بزنید، دلمهها را در تخممرغ فرو ببرید، مجددا در آرد سوخاری بزنید و در روغن داغ سرخ کنید.
دسر
کلوچه خرما و گردو
• تعداد: ۴ نفر
• زمان تهیه: ۱۵ دقیقه
• زمان پخت: ۲۵ دقیقه
• خوراک: ایرانی
مواد لازم
• ۱۱۰ گرم روغن مایع
• ۲۵ گرم شکر
• ۶ گرم مایه خمیر فوری
• ۲۵۰ میلی لیتر شیر ولرم
• ۴۵۰ گرم آرد حدود
• ۴/۱ قاشق چایخوری وانیل
مواد میانی
• ۲۵۰ گرم خرما
• ۱۵۰ گرم گردو
• ۱ قاشق چایخوری دارچین
• ۲/۱ قاشق چایخوری زنجبیل
طرز تهیه
۱. ابتدا خمیر ترش (مایه خمیر) را با شیر نیمه گرم و کمی از شکر مخلوط کنید و درب آن را بگذارید تا خمیر مایه عمل آید (حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه کافی است).
۲. در یک کاسه متوسط، شکر با روغن، وانیل و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید. آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر بدست نچسبد.
۳. پس از کمی ورز دادن روی خمیر را بپوشانید حدود نیم ساعت استراحت دهید تا خمیر ور بیاید.
۴. خمیر را در اندازه های ۵۰ گرمی چانه کنید. مواد میانی را وسط آن قرار دهید و دست به اندازه اندازه نارنگی فرم دهید.
۵. آنها را در سینی چرب شده بچینید و با کف دست یا پشت قاشق فشار دهید تا کلوچه پهن شود.
۶. در یک کاسه کوچک، یک زرده تخم مرغ را با کمی زعفران، یک قاشق شیر و یک قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید. آنها را روی کلوچه ها بمالید. کنجد بپاشید و سینی را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
۷. برای تهیه مواد میانی،خرما را از هسته جدا کنید. در صورت تمایل پوست آن را بگیرید کمی حرارت دهید سپس با پشت قاشق کمی آن را له کنید با گردو ریز شده و دارچین و زنجبیل مخلوط کنید.
ارسال نظر