۱۴۹۱۴۴۴
۳۲ نظر
۲۹۵۴
۳۲ نظر
۲۹۵۴
پ

دلیل گرانی برنج مشخص شد

سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: تبدیل ارز نیمایی به ارز توافقی، موجب شد که شرکت‌های واردکننده برنج با وجود دریافت ارز دولتی، کالاهای خود را با قیمت ارز آزاد به فروش رساندند.

ایسنا: سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: تبدیل ارز نیمایی به ارز توافقی، موجب شد که شرکت‌های واردکننده برنج با وجود دریافت ارز دولتی، کالاهای خود را با قیمت ارز آزاد به فروش رساندند.

6179815

حسین فرهادی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت برنج نتیجه تصمیمات غیرکارشناسی و انحصار واردات است اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از نهادهای نظارتی مانند تعزیرات، وزارت صمت، جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و سازمان بازرسی، به‌جای برخورد با ریشه‌های اصلی گرانی، صرفا اصناف و خرده‌فروشان را جریمه می‌کنند. در حالی که مشکل اصلی، سیاست‌های اشتباه و سوءاستفاده شرکت‌های بزرگ از انحصار بازار است.

وی با انتقاد به تصمیمات دولت در زمینه واردات برنج اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت برنج در ماه‌های اخیر، ممنوعیت واردات برنج خارجی به کشور است. این ممنوعیت که هر سال به مدت ۴ تا ۵ ماه برای حمایت از تولیدکننده داخلی اعمال می‌شود، نه تنها به کشاورزان کمکی نکرده، بلکه باعث افزایش شدید قیمت برنج خارجی در زمان ممنوعیت شده است. این در حالی است که قشر متوسط و ضعیف جامعه بیشتر از برنج‌های خارجی استفاده می‌کنند.

به گفته وی، بعد از رفع این ممنوعیت، قیمت برنج خارجی که در زمان محدودیت‌ها تا دو برابر افزایش یافته بود، به سطح قیمت منطقی خود بازگشت ولی متاسفانه برخی تصمیمات، مانند اعلام و رسانه‌ای کردن تغییر ارز نیمایی به ارز توافقی، باعث تشدید مشکلات در بازار شد.

فرهادی با اشاره به تغییر سیاست‌های ارزی دولت گفت: دولت ابتدا اعلام کرد که ارز نیمایی را به ارز توافقی تبدیل کرده، اما پس از آن دوباره تأکید کرد که تا پایان سال ارز نیمایی برای کالاهای اساسی تأمین خواهد شد. این تصمیمات ضد و نقیض، شوک بزرگی به بازار وارد کرد و قیمت‌ها را افزایش داد. با این حال، شرکت‌های واردکننده که برنج را با ارز دولتی وارد کرده بودند، کالاهای خود را با نرخ ارز توافقی فروختند و سود هنگفتی به دست آوردند.

وی توضیح داد: برخی از شرکت‌های واردکننده برنج، کالاهای خود را به‌صورت دو فاکتوره عرضه کرده‌اند به این معنا که در فاکتور رسمی، قیمت را بر اساس ارز دولتی ثبت کرده و مابه‌التفاوت قیمت را از واحدهای صنفی و تجاری در حساب‌های شخصی دریافت کرده‌اند. در نتیجه، عمده‌فروشان مجبور به خرید برنج با قیمت بالاتر شدند.

انحصار واردات برنج در دست چند شرکت بزرگ

فرهادی از انحصار واردات برنج در دست چند شرکت بزرگ انتقاد کرد و گفت: در سال‌های گذشته، دولت قانونی را وضع کرد که واردکنندگان برنج خارجی موظف باشند به ازای هر میزان مشخصی از واردات، برنج ایرانی هم خریداری کنند. این سیاست باعث شد که شرکت‌های واردکننده در استان‌های شمالی مانند گلستان، مازندران و گیلان، حجم بالایی از برنج ایرانی را خریداری کنند و در انحصار خود بگیرند.

وی افزود: این شرکت‌ها پس از خرید انبوه برنج داخلی، از یک سو میزان تخصیص واردات خود را بالا بردند و از سوی دیگر عرضه آن را کاهش داده و قیمت‌ها را افزایش داده‌اند. در حالی که هم برنج ایرانی و هم برنج خارجی در کشور موجود است، اما عرضه قطره‌چکانی این کالاها از سوی شرکت‌های انحصارگر باعث بالا رفتن قیمت شده است.

سه عامل اصلی افزایش قیمت برنج

فرهادی با تأکید بر اینکه بازار برنج به‌دلیل سه عامل اساسی دچار افزایش قیمت شده، بیان کرد: ممنوعیت واردات برنج خارجی از جمله سیاست‌هایی است که موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت‌ها شد. همچنین تبدیل ارز نیمایی به ارز توافقی نیز موجب شد که شرکت‌های واردکننده با وجود دریافت ارز دولتی، کالاهای خود را با قیمت ارز آزاد به فروش رساندند. مورد آخر نیز این است که انحصار بازار برنج در دست چند شرکت بزرگ موجب شد، این شرکت‌ها با خرید عمده برنج ایرانی و کاهش عرضه آن، قیمت‌ها را کنترل کنند.

سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی، درخصوص راهکارهای کاهش قیمت برنج گفت: برای حل این مشکل، دولت باید چند اقدام اساسی انجام دهد. اول اینکه ارز باید تک‌نرخی شود تا رانت و فساد ناشی از چندنرخی بودن آن از بین برود. دوم، واردات برنج الزام به خرید برنج ایرانی نباشد و باید واردات آن آزاد شود تا از دست انحصار چند شرکت خاص و بزرگ خارج شود. سوم، توزیع برنج و کالاهای اساسی که ارز دولتی دریافت می‌کنند نباید در اختیار واردکنندگان باشد، بلکه باید از طریق اتحادیه‌های صنفی همچون اتحادیه بنکداران و عمده‌فروشان انجام شود تا قیمت‌ها به شکل منطقی‌تری کنترل شود.

وی افزود: در حال حاضر شرکت‌های واردکننده نه‌تنها توزیع را در اختیار دارند، بلکه قیمت‌گذاری را نیز کنترل می‌کنند. این در حالی است که نظارت کافی از سوی نهادهای دولتی بر فعالیت آنها وجود ندارد و اینکه با جریمه کردن این شرکت‌ها هیچ گونه بازدارندگی ندارد بلکه مجدد باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود و تنها راه حل جریمه و بازدارندگی این نوع شرکت‌های بزرگ پلمب آنها به مدت‌های مختلف بر اساس میزان تخلف و حجم آن است.

فرهادی در ادامه به قیمت‌های فعلی برنج در بازار اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، قیمت برنج هاشمی گیلان در عمده‌فروشی‌ها بین ۱۸۰ تا ۱۸۵ هزار تومان، برنج هاشمی مازندران بین ۱۶۰ تا ۱۶۵ هزار تومان، برنج طارم فجر ۱۳۵ هزار تومان، برنج شیرودی ۱۳۰ هزار تومان و برنج ندا ۱۳۰ هزار تومان است. این در حالی است که این قیمت‌ها در طول روز نیز ممکن است تغییر کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پایان تأکید کرد: در حال حاضر بسیاری از نهادهای نظارتی مانند تعزیرات، وزارت صمت، جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و سازمان بازرسی، به‌جای برخورد با ریشه‌های اصلی گرانی، صرفاً اصناف و خرده‌فروشان را جریمه می‌کنند. در حالی که مشکل اصلی، سیاست‌های اشتباه دولت و سوءاستفاده شرکت‌های بزرگ از انحصار بازار است.

وی در پایان هشدار داد: اگر دولت سیاست‌های واردات و توزیع کالاهای اساسی را تغییر ندهد و همچنین نظارت بیشتری بر شرکت‌های واردکننده نداشته باشد روند افزایش قیمت برنج و سایر کالاهای اساسی همچنان ادامه خواهد داشت.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    خدا باعث و بانیان وضع موجود جامعه خصوصاً وضعیت حاضر را نیست و نابود کرده و لعنت کند! خصوصاً فرزین و همتی خائن و کفتار را!

  • بیکار

    دلار باعث گرانی همه چیز چه داخلی چه خارجی

  • چشم سوم

    تنهاراه،واردات برنج ارزان باکیفیت هست.

  • ن

    مسئول بی لیاقت بایدمحاکمه شودتوفان دربازار غذایی مردم ایجاد کرده

  • علیرضا

    سلام از بی‌تدبیری حاکمیت که لوبیا از برنج کرانتره

  • رضا

    انشاالله که تمام مسئولین خائن که به مردم خیانت میکنند از ریشه خشکشون کنه الهی آمین

  • 032435

    از مدیران تشکر مینمایم

  • شوفاژ کاذغ

    مسولین بی کفایت

  • بی درنگ

    بی مغزي مسولین و دولت باعث بانیشه بچه هاشون خدا هکتار مزارع شالیزار خریدن شمال با بیت‌المال الان داره با احتکار و گران فروشی پدر یه ملت بدبخت و بیچاره را در میارن خدا لعنتتون کنه

  • علی

    حالا سران محترم قوا بگویند دست بدست هم بدیم ووفاق داشته باشیم یک عده تاخرخره میخورند به همین راحتی وبقیه هم هاج وواج

  • ali

    خوب‌ دلار چه‌ ربطی به کشت‌وکار برنج‌ داخلی داره.... برنج‌ داخلی هم گران‌ شده... وارداتی روکه میگین بادلاره‌ درست‌ داخلی چی?؟

  • سعید.اس.اس

    مردم

  • سعید.اس.اس

    کجای مملکت درسته .هرکه یک تریبون مفت دستشه فقط پاچه خواری میکنه. پدر مردپ رادراوردید.خداپدرتان رادربیاره.به امیدحق علیه باطل

  • امیررضا

    دیگه هرکسی هرجور دوست داره قیمت گذاری میکنه

  • بی نام

    پس قرار شد با کارشناسان مشورت کنند جالب برای تزیین وزرا چه دب دبه کب کبه ای راه انداختند این شد نتیجه یه کلاس شش قدیم از اینها بهتر مملکت داری می‌کنه

  • به نام خدا

    این همه چرت وپرت تحویل مردم ندهید راست حسینی اعلام کنید مدیریت بلد نیستید

  • مهدی

    هر چی بدبختی میکشیم ،از دست این دولت پزشکیان هست

  • ابراهیمی

    گرانی دلار کار دولته با این کار دنبال درآمد زایی برای خودشونه

  • ابراهیمی

    دلیلشو همه میدونن بی کفایتی شماس
    علاجش چیه؟

  • عباس آقا گل گلاب

    دلیل گرانی برنج چیست ؟
    دلیل گرانی سیب زمینی چیست؟
    دلیل گرانی خودرو چیست؟
    دلیل گرانی مسکن چیست؟
    دلیل گرانی لوازم خانگی چیست؟
    دلیل گرانی گوشت چیست؟
    دلیل گرانی حبوبات چيست؟
    و دلیل گرانی خیلی از چیزهای دیگر چیست؟؟
    عزیزم دلیلش اینه که یه نفر می خواد کلا" گرانی باشد و بقیه هم لالند!
    پس دلیل تمام گرانی‌ها لالیه...

  • جعفریان

    اینجا ایران است فقط فشار بر مردم عادی و مستضعف وارد میکنند ...کشتی کشتی سوخت قاچاق میشه توسط خوداشون بعد یه بنده خدا رو که دوتا گالن یا پنج گالن دارن تواستان محروم که نه کارهست نه کشاورزی اونا رو میگیرن ونقره داغ میکنن

  • اصغر

    همش حبابه...همش!!!!

  • محمد

    مملکت داری بلد نیستید ول کنید برید مردم بیچاره کردید

  • تام

    حتما کار سلطان برنج است!!!!!

  • بازنشسته

    این همه دلیل برای گرونی هست .پس چرادراین ۴۶سالی حتی یک دلیل برای ارزونی پیدانشد؟

  • احمدی

    لنعت بر پدرتان

  • عادل

    بیشباد

  • ناشناس

    برنج هندی مخلوط ب ایرانی 200ت 170ت گناهچپاولگران چیست کثافت ها

  • اشی مشی

    مگه برای گرونی دلیلی هم دارند

    افول اقتصادی

  • حسین علی لطفی

    این کشوربااین مسئولین برای مردمش رنگ خوشی راآرزوکردن

  • m

    برنج های فاسد چی شد کجا رفت

  • بی نام

    ایران بهشت دلالان

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج