دوران تازه اقتصاد ایران که کمی بیسابقه جلوه میکند
این روزها اقتصاد ایران دوران تازهای را آغاز کرده. "تازه" از این لحاظ که دلار در کانال ۸۲هزارتومان قدم میزند اما انگار واکنشی از سوی بازار مسکن یا خودرو دریافت نمیکند.
برترینها: این روزها اقتصاد ایران دوران تازهای را آغاز کرده. "تازه" از این لحاظ که دلار در کانال 82هزارتومان قدم میزند اما انگار واکنشی از سوی بازار مسکن یا خودرو دریافت نمیکند. چنین اتفاقی با توجه به سابقه شهودی از نظام اقتصادی در ایران تقریبا بیسابقه محسوب میشود. از سویی بازار سرمایه با اعداد سبز عجیب و غریبی مواجه میشود که با توجه به بحث تولید در داخل کشور کمی مشکوک به نظر میرسد. در واقع احساس میشود بورس در مسیر آنچه که در بهار و تابستان 99 طی کرد افتاده و این اصلا خبر خوبی به حساب نمیآید.
کاربری به نام مانی در این ارتباط نوشت: "فکر کنم دلیل اصلی این موارد پایین،کم شدن قدرت خرید مردم(فقر فزاینده)و تورم ماورایی مواد اقلام مصرفی هست که باعث شده دیگه مردم پولی برای پس انداز ندارن.یجورایی وارد روزهایی شدیم که فقط میتونیم اقلام مورد نیاز رو بخریم و قدرت خرید مابقی کالاها که از یه قیمتی بالاتر هست رو نداریم."
حمید ضمن پیشبینی ریزش قیمت ملک طی سالهای آتی، این تحلیل را ارائه داده: یکی از دلایل قیمت بالای زمین و ملک اینه که مردم برای حفظ سرمایه رو به خرید ملک میارن ولی وقتی صنعت در حال رشد باشه این سرمایهها داخل صنعت سرازیر میشه و قیمت ملک پایین میاد.
یا مثلا توئیت سپیده: "ملک و خودرو نسبت به دلار نقش همان سهام لاستیک و پلاستیک نسبت به نفت را دارند، چون نیست میخری که صرفاً بیارزش نشوی. خروج ارز با ارز دیجیتال بوده ولی مشخص نیست قاچاق چقدر در داخل نیاز را برطرف میکرده. (ممکنه قحطی یا گرانی یک سری خدمات یا کالاهای وارداتی در راه باشد).
اما مورد دیگری که در کوج تورمی تازه شاهدیم، عدم اصلاح قیمت دلار و طلاست. در سرمایهگذاری، اصلاح معمولاً به کاهش ۱۰ درصد یا بیشتر در قیمت یک اوراق بهادار از اوج اخیر آن گفته میشود. سرمایهگذاران، معاملهگران و تحلیلگران از روشهای نموداری برای پیشبینی و ردیابی اصلاحات استفاده میکنند. عوامل زیادی میتوانند موجب یک اصلاح شوند، از تغییرات کلان اقتصادی گسترده گرفته تا مشکلات در برنامه مدیریت یک شرکت خاص. دلایل پشت اصلاح به همان اندازه متنوع است که سهام، شاخصها یا بازارهایی که تحت تأثیر قرار میگیرند.
مریم درباره عدم اصلاح قیمتها نوشت: "تا حدود زیادی میشه به این تحلیل وزن داد. حتی صندوق های طلای بورسی هم همیشه زیر ناو معامله شدند، در صورتیکه سالهای گذشته حباب مثبت داشتند.
این توئیت سامان هم قابل تامل است: دلار و طلا میره بالا برای اینکه ارز بازار آزاد از نشتیِ ارز رسمی میاد و مستقیم ارتباط داره. ارز رسمی از ۴۲ اول سال الان حدود ۷۰ تومن شده.
و نکته دیگری که در این موج قابل بررسیست شاید همان روند کاهشی حباب سکه باشد. در واقع حباب سکه به وضعیتی گفته میشود که قیمت سکه در بازار، به طور قابل توجهی بالاتر از ارزش ذاتی آن باشد. به عبارت سادهتر، وقتی تقاضا برای یک سکه به شدت افزایش پیدا کند و قیمت آن بیش از حد معمول بالا رود، حباب سکه شکل میگیرد.
نیکان در این ارتباط نوشت: این کاهش حباب و همچنین تبدیل ربع به سکه تمام خیلی معناداره. یعنی کسی دنبال نوسان گیری و حباب خوری نیست و مقدار وزنی طلا واسشون مهمه. انگار مردم حس نگرانیشون بیشتر شده.
سانیا اما اینگونه تحلیل کرده: طلا و سکه که دلار و اونس جهانی انقدر میره بالا دیگه توان خرید نیست که حبابش هم بره بالا؛خریدش کمتر شده
و هوشنگ: حباب سکه بخاطر اینه که بانک مرکزی از صادرکنندهها بجای ارز، سال پیش کلی طلا گرفت که الان داره ضرب میکنه و داخل بازار عرضه میکنه. در واقع خواسته خودش رو با این حرکت حفظ کنه اما این تصمیم هم مقطعیه.
نظر کاربران
حدود ۵ ساله در بازارهای مختلف کار میکنم با تجربه و با دانش مربوطه ولی تهش به این رسیدم که خودتونو خسته نکنید اقتصاد ایران تورمی و سرمایه گذاری دلالیه . پس همیشه رو به صعود و به کام پولداراست تمام
وقتی تورم فزاینده بالا بره و ملک و ماشین از توان خرید هشتاد درصد مردم خارج بشه با پدیده خروج سرمایه داران مواجه میشیم. خروج سرمایه دار هم یعنی فقیر شدن هرچه بیشتر مردم. مسئولین عزیز فکر کنین تو دنیا فقط ما هشتاد پنج میلیونیم. این چه وضعشه
سال بعدقدرت خریدمردم،نصف الان میشه!
منظورم عیدهست!
درکل امسال بدترین سال برای مغازه داران هست،بی خودی،خریدبالانکنیدوچک ندهید!چون پاس نخواهدشد!!!!
ما خوبیم.....
دروغ شاخ و دوم نداره که اگر برق هر روز قطع بشه بیشتر جلوه میکنه
با این گرونی ها و تورم ملت نون خالی گیرشون نمیاد بخورن خونه و ماشین و میخوان چکار بزودی باید علف خواری رو شروع کنیم.علی برکت الاه...
دیروز توشهر مون یک نفر میگفت
در کشور انگلیس یک شخص هست بنام آدام اسمیت که اقتصاد دان هست و کتابش اقتصاد کشور ها را درست میکند
چرا وزیر اقتصاد این کتاب را نمی
خواند و نوشته آن را پیاده نمیکند
شاید اقتصاد ما درست شود
اقای وزیر اقتصاذ
همین امروز صبه. گوجه. بادمجان. کدو خرشتی کیلویی ۶۰۰۰۰تومان بود
یعنی یک کیلو بادمجون قیمتش
به اندازه ۳تاپیکان سال۵۷هست
دنیا به ریش تون میخنده