۱۴۳۷۴۰۱
۱ نظر
۱۲۰۶
۱ نظر
۱۲۰۶
پ

خطر وحشتناکی که جامعه ایران را تهدید می‌کند!

طبق اخبار منتشر شده ۹ مبتلای جدید جذام در کشور وجود دارد، که از بین این افراد شش نفر از آن ها اتباع هستند.

رکنا: طبق اخبار منتشر شده ۹ مبتلای جدید جذام در کشور وجود دارد، که از بین این افراد شش نفر از آن ها اتباع هستند.

خطر وحشتناکی که جامعه ایران را تهدید می‌کند!

دکتر پیام طبرسی، فلوشیپ بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه بهتر است که بیماری جذام کنترل شود اما  ابتلای 9 مورد جذام هشداری برای کشور محسوب نمی شود گفت: بیماری هایی که توسط اتباع، مخصوصا اتباع افغانستان، وارد ایران می شود مثل سل، اچ آی وی و مالاریا بسیار مهمتر است و بر ضرورت غربالگری تاکید کرد.

عدم غربالگری در مرزها می تواند سلامت جامعه را بحرانی کند

پیام طبرسی متخصص بیماری های عفونی ، در گفت و گو با رکنا، گفت: ثبت 9 مورد جذام در کشور مسئله عجیب و نگران کننده ای نیست و بیشتر مبتلایان به جذام معمولا از اتباع غیر مجاز افغانستان هستند. انتقال جذام در طولانی مدت بوده و مسئله ای نگران کننده نیست. افرادی مبتلا به جذام می شوند که به مدت طولانی(حداقل یک الی دو سال) با فرد جذامی در ارتباط بوده باشند. مسئله اصلی ما در حال حاضر مربوط به آمار ابتلا به جذام نیست؛ بلکه ورود بیماری هایی مثل تب دانگی، سل، مالاریا و اچ آی وی از سمت مسافران خارجی و اتباع، مخصوصا اتباع افغانستان، و نبود غربالگری است که سلامت آینده جامعه را به خطر می اندازد.

او با اشاره به نبود غربالگری در ایران و اظهار تاسف، افزود: جهان یک دهکده جهانی است و نه صرفا از افغانستان بلکه افراد از هر نقطه ای از دنیا که وارد ایران می شوند،  باید مورد غربالگری قرار بگیرند؛ چرا که نمیتوان پیش بینی کرد ناقل چه بیماری هایی هستند. لازم است سیستم های مناسب برای رصد سلامت افراد جامعه مخصوصا اتباع غیر مجاز داشته باشیم، متاسفانه سیستم های شناسایی ما بسیار ضعیف عمل می کنند و همین مسئله باعث می شود سلامت جامعه به خطر افتاده و بیماری افزایش پیدا کند.

سر منشا اصلی شیوع سل در ایران از سمت افغانستان است

وی  با اشاره به بیماری هایی که از افغانستان وارد ایران می شوند، گفت: یکی از مهم ترین مشکلات ما سل است؛ چرا که بسیاری از اتباع وارد شده به کشور مبتلا به این بیماری هستند. از دیگر بیماری هایی که اتباع افغانستان عامل اصلی شیوع آن در ایران هستند، می توان به مالاریا و اچ پی وی اشاره کرد. مهم ترین دلیل افزایش آمار ابتلا و مشکل در کنترل این بیماری ها در ایران ورود اتباع مخصوصا اتباع غیر مجاز است. تلاش ما در این موارد کنترل بیماری است در خصوص آمار مربوط به سل در ایران بیشتر موارد اتباع افغانستان هستند که بعد از شناسایی به صورت رایگان مورد درمان قرار می‌گیرند و در خصوص ویروس اچ پی وی با توجه به نبود غربالگری های صحیح هنوز آمار دقیقی از این ویروس وجود ندارد و لازم است آموزش های لازم برای آشنایی با این ویروس در مدارس؛ دانشگاه ها و صدا و سیما صورت گیرد.

غربالگری در مرز های هوایی و زمینی باید اولویت قرار بگیرد

طبرسی در خصوص لزوم غربالگری، گفت: در بسیاری از کشور های پیشرفته بعد از ورود به مرز از افراد یک اطلاعات سلامت اولیه خواسته می شود و لازم است فرد این اطلاعات را به نحو صحیح در برگه درج کند چرا که در صورت ارائه اطلاعات نادرست تبعات قانونی برای فرد به همراه خواهد داشت. لازم است کشورهای پیشرفته را در زمینه غربالگری الگوی خود قرار دهیم.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • کاربر

      اینا رو بندازین بیرون

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج