بهترین رمانهای هزاره سوم به انتخاب گاردین
فهرست ۱۰۰ کتاب برتر هزاره سوم که آثار منتشر شده از سال ۲۰۰۰ تاکنون را در بر گرفته است، به انتخاب نویسندگان و منتقدان کتاب منتشر شد که در این مطلب به ۱۰ عنوان برتر آن پرداخته شده است.
روزنامه هفت صبح: فهرست ۱۰۰ کتاب برتر هزاره سوم که آثار منتشر شده از سال ۲۰۰۰ تاکنون را در بر گرفته است، به انتخاب نویسندگان و منتقدان کتاب منتشر شد.
۱. «تالار گرگ»
در این نظرسنجی «تالار گرگ» هیلاری مانتل جایگاه اول را از آن خود کرد. مانتل بیش از یک ربع قرن در حال نوشتن کتاب بود تا با انتشار این کتاب به یک پدیده بدل شد. او قسمتهای دوم و سوم این کتاب را در قالب یک سهگانه نوشت که قسمت سوم آن قرار است ماه مارس با عنوان «آینه و نور» منتشر شود. این سهگانه داستانی درباره توماس کرامول بر بستر وقایع واقعی تاریخی انگلستان است.
۲. «گیلئاد»
در مکان دوم «گیلئاد» نوشتن مریلین رابینسون که سال ۲۰۰۴ منتشر شد جای دارد. این رمان فلسفی در قالب نامههایی که توسط جان امیس کشیش در دهه ۱۹۵۰ به پسرش نوشته شده شکل گرفته است.
۳. «زمان دست دوم»
«زمان دست دوم» نوشته سوتلانا آلکسوویچ در سال ۲۰۱۳ در مکان سوم جای گرفته است. کتاب این نویسنده برنده جایزه ادبی نوبل بر مبنای هزاران ساعت شهادت شفاهی و تاریخی مردم اتحاد جماهیر شوروی شکل گرفته است. نویسندگان، پیشخدمتها، پزشکان، سربازان، ماموران دستگاههای سابق کرملین، بازماندگان اردوگاههای کار اجباری خاطرات خود را در این کتاب به زبان آوردهاند.
۴. «هرگز رهایم مکن»
«هرگز رهایم مکن» نوشته کازئو ایشیگورو در سال ۲۰۰۴ در جایگاه چهارم است. وی که با کتاب "بازمانده روز" در سال ۱۹۸۹ برنده جایزه بوکر شد، در این کتاب که ششمین رمان اوست، مرکز کلونینگ انسان در انگلستان را موضوع خود قرار داده و به کشفی نفیس و درخشان درباره تمرگ و معنای انسان بودن پرداخته است.
۵. «آسترلیتز»
«آسترلیتز» نوشته دبیلو جی سبالد در سال ۲۰۰۱، سبالد که در اثر تصادف اتومبیل در سال ۲۰۰۱ درگذشت در این کتاب ترکیب از وقایعی واقعی و داستانی را در هم آمیخته و با در هم تنیدگی سفرهای درونی و بیرونی تأثیر زیادی در ادبیات معاصر داشته است. این کتاب درباره یک مرد و وحشت از یهودی بودن و از دست رفتن قرن بیستم است.
۶. «دوربین کهربایی»
«دوربین کهربایی» نوشته فیلیپ پولمن سومین کتاب از سهگانه «نیروی اهریمنی» است. کتاب درباره دکتر مری مالون است که به دنیای موجوداتی خیالی وارد شد و با آنها دوست میشود.
۷. «بین من و دنیا»
«بین من و دنیا» تا - نهیسی کوتس در سال ۲۰۱۵. این کتاب که تعمقی بینظیر در معنای سیاهپوست بودن در دنیای امروز است این نویسنده را به یکی از مهمترین چهرههای روشنفکری و نویسندگان امروز آمریکا بدل ساخته است. وی به عنوان پسر یکی از اعضای پلنگ سیاه در خیابانهای خشونتبار بالتیمور بزرگ شده و با صدایی چالشبرانگیز و در عین حال شاعرانه این موضوع را بررسی کرده است.
۸. «زمستان»
«زمستان» نوشته الی اسمیت در سال ۲۰۱۶؛ به عنوان یکی از اوین رمانهای بریتانیایی در دوران پسابرگزیت نویسنده در این کتاب با بهره گرفتن از همه سابقه نویسندگیاش به عشق و هنر، زمان و رویاها، زندگی و مرگ پرداخته است.
۹. «اطلس ابر»
«اطلس ابر» نوشته دیوید میچل در سال ۲۰۰۴؛ این کتاب حماسی ترکیبی از چند داستان از قرن نوزدهم تا دهه ۱۹۷۰ است و در نهایت پایان زمان را دربر میگیرد.
۱۰. «نیمی از یک خورشید زرد»
«نیمی از یک خورشید زرد» نوشته چیماناندا نگوزی آدیچی در سال ۲۰۰۶. این نویسنده نیجریهای که در دوره جنگ بیافرا بزرگ شد، در این رمان که جایزه اورنج را برد از تلاشهای سیاسی و فردی برای مقابله با میراث استعمار در آفریقا نوشته است.
به نقل از گاردین، در ردههای بعدی این رمانها جای گرفتهاند:
«دوست فوقالعاده من» نوشته النا فرانته در سال ۲۰۱۱، «توطئه علیه آمریکا» نوشته فیلیپ راث در سال ۲۰۰۴، «Nickel and Dimed» نوشته باربارا ارنرایش در سال ۲۰۰۱، «Fingersmith» نوشته سارا اوالترز در سال ۲۰۰۲، «انقراض ششم» نوشته الیزابت کولبرت در سال ۲۰۱۴، «تصحیحات» نوشته جاناتان فرانزن در سال ۲۰۰۱، «جاده» نوشته کورمک مککارتی در سال ۲۰۰۶، «دکترین شوک» نوشته نائومی کلاین در سا ل ۲۰۰۷، «ماجرای عجیب سگی در شب» نوشته مارک هادون در سال ۲۰۰۳ و «زندگی پس از زندگی» نوشته کیت آتکینسون در سال ۲۰۱۳، ۱۰ کتابی هستند که ردههای از ۱۱ تا ۲۰ را به خود اختصاص دادهاند.
«انسان خردمند: تاریخ مختصر بشر» نوشته یووال هرری که سال ۲۰۱۱ منتشر شد، «دهم دسامبر» نوشته جورج ساندرز در سال ۲۰۱۳، «شیاطین ظهر» نوشته اندرو سالمون در سال ۲۰۰۱، «دیداری از محله خلافکاران» نوشته جنیفر ایگان برنده جایزه ادبی پولیتزر در سال ۲۰۱۱، «مردم عادی» نوشته سالی رونی در سال ۲۰۱۸، «سرمایه در قرن بیست و یکم» نوشته توماس پیکتی در سال ۲۰۱۳ پنج کتاب بعدی هستند.
در مکان ۲۶ کتاب «نفرت، دوستی، همراهی، عشق، ازدواج» نوشته آلیس مونرو در سال ۲۰۰۱ جای دارد و پس از آن کتاب شعر «خلسه» نوشته کارول آن دافی ملکالشعرای بریتانیا در سال ۲۰۰۵ جای گرفته است.
در مکان ۲۹ و ۳۰ نیز به ترتیب «یک مرگ در خانواده» نوشته کارل اوه کنوسگارد در سال ۲۰۰۹ و «راهآهن زیرزمینی» نوشته کالسون وایتهد برنده پولیتزر ۲۰۱۶ جای دارد.
در این فهرست کتاب پرفروش گیلیان فلین در سال ۲۰۱۲ یعنی «دختر گمشده» جایگاه ۶۵، «کارولاین» نیل گیمن محصول ۲۰۰۲ در مکان ۸۲، «هری پاتر و جام آتش» نوشته جی کی. رولینگ در سال ۲۰۰۰ در مکان ۹۷، «دختری با خالکوبی اژدها» نوشته استیگ لارسن در سال ۲۰۰۵ در مکان ۹۸ جای دارند.
نظر کاربران
من عاشق کتابم
درباره کتابای ایرانیم بزارید لطفا و بیشتر هم بزارید
هیچکدومو نخوندم. اگر کسی خونده نظر بده لطفا
واقعا مقایسه کتابهای برگزیده با آثار قرن ۲۰ و ۱۹ نشان دهنده تغییر اساسی ذوق زیباشناسانه آدمی است،آثار شاخص قرون قبل مثل آثار داستایوفسکی و تولستوی،جیمز جویس و فلوبر و ...نشان از سقوط هولناک بشر در پوچی و بی معنایی است،با قدرت گرفتن دنیاهای مجازی روز ب روز بیشتر به سمت سطحی شدن پیش میرویم،جایی که چرندیات یک بازیگر پرفروش ترین و گران ترین کتاب میشود و شعرهای سطحی عاشقانه پرمخاطب ترین کتاب شعر؛وارد عصر زوال بشریت شده ایم جایی که تفکر بی معناست.
فقط انسان خردمند رو از این لیست خوندم که فوق العاده بود و جهان بینیم رو تغییر داد پیشنهاد میکنم حتما بخونینش خیلی اموزندست
کتابهای یووال نوح حراری از جمله همین انسان خردمند عالی هستند اگه وقت بذارین و بخونیدشون.کتاب هرگز رهایم نکن موضوعی واقعا عجیب و تکاندهنده داره و فیلمی که از روی رمان ساخته شده هم فوق العاده خوبه...
سه گانه هزاره: دختری با خالکوبی اژدها، دختری که با آتش بازی کرد و دختری که به لانه زنبورها لگد زد از استیگ لارسن خیلی خوبه تونستین بگیرین و بخونین ارزششو داره. واقعا حیف شد همچین نویسنده ای زود مرد و اثار بیشتری نتونست خلق کنه.
اونهایی که انگلیسی نوشته یعنی ترجمه نشده؟