۱۱۶۱۵۵۵
۲۳ نظر
۵۰۰۹
۲۳ نظر
۵۰۰۹
پ

واقعیت‌های علمی درباره واکسن سینوفارم

به تازگی شایعاتی درباره اثربخشی کم واکسن سینوفارم در مقابل کووید-۱۹ منتشر شده که منابع معتبر علمی آن‌ها را رد می‌کنند.

روزنامه همشهری - زهرا خلجی:با وجود اینکه سازمان بهداشت جهانی واکسن سینوفارم را تأیید و اثربخشی آن را ۷۹ درصد اعلام کرده، اما حرف و حدیث در مورد این واکسن چینی همچنان زیاد است و به‌تازگی ادعایی درباره اثربخشی ۵درصدی این واکسن در برابر ابتلا به عفونت کرونا در ایران جنجالی شده است.

واقعیت‌های علمی درباره واکسن سینوفارم

به‌گزارش سایت نیچر، سینوفارم در کنار دیگر واکسن چینی به‌نام سینووک، بالاترین میزان استفاده را در سراسر جهان دارد. در ایران نیز پوشش حداکثری واکسیناسیون در همه گروه‌های سنی با واکسن سینوفارم انجام شده است. بیشتر کشور‌های در حال توسعه با این ۲ واکسن از چین جمعیت خود را تلقیح کرده‌اند، اما اعلام اخیر سازمان بهداشت جهانی درباره لزوم تزریق دوز تقویت‌کننده به واسطه کاهش ایمنی در افراد بالای ۶۰ سال و دارای نقص سیستم ایمنی، این ابهام را ایجاد کرده که واکسن سینوفارم اثربخشی کمی دارد.

اثربخشی معقول

تعدادی از کشور‌ها تاکنون دوز سوم را به تمام افراد سالمند ارائه کرده‌اند و یا در تلاش برای رویکرد ترکیب و همسان‌سازی واکسن‌ها هستند. برخی کارشناسان حتی این سؤال را مطرح کرده بودند که آیا واکسن‌های چینی که بر پایه پلتفرم سنتی ویروس غیرفعال ساخته شده‌اند، باید همچنان در برخی کشور‌ها تزریق و در دسترس باشند؟ اما برخی دیگر می‌گویند این واکسن‌ها همچنان نقش بزرگی در کم شدن ابتلا و مرگ‌ومیر بازی می‌کنند. گاندیپ کانگ، ویروس‌شناس کالج پزشکی کریستین در هند می‌گوید: این دو واقعا واکسن‌های بدی نیستند بلکه هنوز بهینه نشده‌اند.

واقعیت‌های علمی درباره واکسن سینوفارم

در اواسط سال ۲۰۲۱ سازمان بهداشت جهانی، مجوز استفاده اضطراری برای واکسن چینی را صادر کرد. به اعلام این سازمان، سینووک ۵۱ درصد و سینوفارم ۷۹ درصد در جلوگیری از بیماری علامت‌دار اثربخش بود. این عدد در برابر اثربخشی ۶۳ درصدی واکسن آسترازنکا عدد خوبی به‌نظر می‌رسید، اما همه این واکسن‌ها در برابر اثربخشی ۹۰ درصدی واکسن‌های فایزر و مدرنا عدد قابل توجهی نبودند.

مطالعات گسترده

چیزی در حدود ۲.۴ میلیارد از واکسن‌های چینی، در چین مجوز استفاده گرفته‌اند و حدود یک میلیارد دوز نیز به ۱۱۰ کشور دیگر صادر شده است. اوایل امسال بر اساس گزارش‌هایی از موج جدید کووید-۱۹ در چند کشور، که با این واکسن واکسینه شده بودند مانند سیشل و اندونزی، سؤال‌هایی را درباره میزان حفاظت ایجاد شده از واکسن‌های چینی به میان آورد.

به همین دلیل مطالعات گسترده‌ای در کشور‌هایی مانند برزیل، شیلی و تایلند در حال انجام است تا در گروه‌های سنی مختلف علت کاهش ایمنی و محافظت را پیدا کنند. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که در مقایسه با واکسن‌های ساخته شده با استفاده از فناوری‌های دیگر، واکسن‌های ویروس غیرفعال چینی در ابتدا سطوح پایین‌تری از آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده یا مسدود‌کننده ویروس که به‌عنوان نماینده محافظت محسوب می‌شوند، تولید می‌کنند و این سطوح به سرعت کاهش می‌یابد.

واقعیت‌های علمی درباره واکسن سینوفارم

یک مطالعه روی ۱۸۵ کارمند بخش مراقبت‌های بهداشتی در تایلند نشان داد که ۶۰ درصد از آن‌ها سطح بالایی از آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده را یک‌ماه پس از دریافت دوز دوم واکسن چینی داشته‌اند. این عدد در کسانی که آسترازنکا دریافت کرده بودند ۸۶درصد بود.

رابطه‌ای بین میزان آنتی‌بادی و محافظت نیست

اما پایین آمدن میزان آنتی‌بادی به معنی کم شدن محافظت ایمنی نیست. بن کولینگ اپیدمیولوژیست در دانشگاه هنگ‌کنگ می‌گوید: واکسن‌ها پاسخ‌های ایمنی پیچیده‌ای را ازجمله سلول‌های B و سلول‌های T ایجاد می‌کنند که ممکن است عمر بیشتری نسبت به آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده داشته باشند.

مطالعه دیگری روی کادر درمان چینی که هنوز داوری نشده است، نشان داد که سلول‌های B و سلول‌های T ویژه SARS-CoV-۲، ۵ ماه پس از دوز دوم واکسن سینوفارم قابل تشخیص هستند. سایر واکسن‌های ساخته شده با تکنولوژی‌های دیگر نیز در طول زمان دچار کاهش میزان آنتی‌بادی می‌شوند، اما محافظت قدرتمندتری در برابر بیماری و مرگ دارند. با این حال محققان می‌گویند، چون واکسن‌های چینی ساخته شده از ویروس غیرفعال با میزان پایین‌تری از آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده شروع می‌شوند، حفاظت آن‌ها می‌تواند سریع‌تر از آن‌هایی که شروع قوی‌تری دارند، کاهش یابد.

کانگ می‌گوید سیستم ایمنی با بالارفتن سن کم می‌شود و واکسن‌ها در کل در افرادی با سن بالا اثربخشی کمتری دارند، اما به‌نظر می‌رسد که این اثر با واکسن‌های مبتنی بر ویروس غیرفعال، مشهودتر است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    سینوفیک

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هر کی دز دوم رو‌زده ضعیف تر بوده بدنش گرفته مرده

    • بدون نام

      دقیقا

    • بدون نام

      من هر دو دوز را زدم دیروز فوت شدم

    • بدون نام

      خب اصلش افراد سن بالا هستند دیگه بیشترین مرگ و میر در اونها بوده نوابغ

    • بی نام

      منم دوز دوم 20شهریور زدم الان مراسم چهلم امم گرفتن خدا رحمتم کنه

    • بدون نام

      هردو مادر بزرگ من بالا 70 سال هستن. 4..5 ماهی هست سینوفارم زدن. ماشالله سرحال هستن.

  • گرینچیک

    هرچی واکسن چینی آشغال رو بجای پول نفت وارد کردن فقط. دولت چیزه مفت و خوب به کسی نمیده

  • بدون نام

    فقط فایزر مدرنا

  • بدون نام

    اصلا اثر نداره اگر داشت جهانی دارو تایید میکرد

  • بدون نام

    چرا فایزر مدرنا تایید شده جهانی وارد نمیشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کینه شتری

  • بدون نام

    حالا این همه ریختن تو دسترس و همه زدن این حرفها واقعا مضحکه

  • بدون نام

    مثل داروهای امربکایی کانادایی دیگه واکسن متنوع وارد بشه مردم خودشون انتخاب کنند

  • بدون نام

    سینوفیک اگر خوب بود انقدر کشته نمیدادیم

  • بدون نام

    از چین عوضی که این ویروس را به جون مردم دنیا انداخت، هر چی بگی بر میاد!

  • بدون نام

    البته آسترازنکاهم دوزسوم رابایددریافت کرد،مقدورات ایران دریافت واکسن سینوفارم درتعدادده هامیلیونی بوده وبقیه نظیرآسترازنکا کمترواسپوتنیک خیلی کمتربوده!واکسن ایرانی هم فعلاتوانایی پوشش کشورراندارد!

  • بدون نام

    لعنتی برای سینوفارم در کرج بیش از یک ساعت توی صف ایستادم و زدم و گزینه دیگه ای نداشتن ولی هفته بعد رفتم شهرستان استرازنکا بود بدون صف دوز اول هم میزدن واقعا چرا شهر به شهر تغییر داره حیف شد استرازنکا بهتره

  • بدون نام

    قابل توجه شما خود چین الان کم خطرترین کشور جهانه! مهم مدیریته که دولتمردان ما بلد نیستن، مردم که اصلا حالیشون نیست خودشون هم رعایت نمی کنن! همه اش سفر حالا یا زیارتی یا سیاحتی، انتظار دارین همه چیز گل و بلبل باشه؟!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آره از ماست که بر ماست،آخرش وقتی بندازی گردن مردم این میشه وضع مدیران

  • بدون نام

    سلام پیک ششم

  • بدون نام

    نتیجه اینکه مسئولان یکی از کم کارترین واکسنهارو وارد میکنند و همچنان درمقابل واردات واکسن خوب مقاومت میکنند، واین یعنی جان مردم براشون ارزشی نداره

  • رشید

    واقعیت این ک هرکی واکسن یک ژن جدیدی تو بندش وارد شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج