تمساح جواد عزتی این روزها دل هوادارانش را خون نمیکند!
گفته شده است که «تمساح خونی» رکورد فروش روز اول اکران یک فیلم را زده است، البته این که این ادعا چقدر صحت داشته باشد، مشخص نیست!
برترینها: «تمساح خونی» از فیلمهای مهم و جنجالی جشنواره چهل و دوم فیلم فجر بود که در فهرست فیلمهای اکران نوروزی ۱۴۰۳ قرار گرفت و نکته اینجاست که برخی رسانهها ادعا کردهاند که این فیلم رکورد فروش روز اول اکران یک فیلم را زده است، البته این که این ادعا چقدر صحت داشته باشد، مشخص نیست! و این که به هر حال و در نهایت این یک فیلم معمولیست و منتهی در این روزها مردم محتاج خنده هستند، با این پیشزمینه برویم سراغ مطلبی درباره تمساح خونی:
«تمساح خونی»، سکوی پرتاب جواد عزتی
«تمساح خونی» نخستین تجربه جواد عزتی در قامت کارگردان، یک فیلم قصهگوی کمدی است که از الگوهای ژانریک تبعیت میکند و یک تجربه مهیج «کمدی اکشن» ممتاز برای مخاطب خسته از فیلمهای کمدی مبتذل و درامهای اجتماعی بیسر و ته معمول در سینمای ایران فراهم میکند.
داستان فیلم کمدی تمساح خونی از این قرار است : «من یه تمساحم، یه تمساح خونی! یه آدم زخمی که کل زندگیش فقط باخته و چیزی برای از دست دادن نداره… ولی باز دلش ریسکهای بزرگ میخواد!»
بازیگران:
جواد عزتی، عباس جمشیدی فر، سعید آقاخانی، الناز حبیبی، بهزاد خلج، شبنم قربانی بازیگران این فیلم هستند و البته با حضور افتخاری: پژمان جمشیدی، کامبیز دیرباز، مهدی حسینینیا، مهران غفوریان، هومن حاجیعبداللهی. در «تمساح خونی» جواد عزتی اولین تجربه کارگردانیاش را پشت سر میگذارد.
یکی دو نمونه از نقد منتقدان و نویسندگان درباره «تمساح خونی» را بخوانید:
* مهرزاد موسوی: خانمها و آقایان، پرفروشترین فیلم سال ۱۴۰۳ را که ارزش تماشا هم دارد معرفی میکنم؛ تمساح خونی به کارگردانی و بازی جواد عزتی. بازیگری که بعد از سالها با یک فیلم تماشاگرپسند به سینمای کمدی بازگشته تا گیشهها را بترکاند. فیلم سرحال جواد عزتی از تیتراژ شروع تا تیتراژ ایدهدارِ انتهایی سرپا میماند و جز در دقایقی (دقیقه ۴۵ تا ۵۰ و کمی پایانش) از ریتم نمیافتد، داستانش را با هیجان و انرژی جلو میبرد؛ به موقع میخنداند، به موقع تنفس میدهد و میشود دقیقا نوشت که به شعور مخاطب احترام میگذارد. صحنههای اکشن متنوع، مدل فیلمبرداری سامان لطفیان و بازی عزتی و جمشیدیفر یکدستی خوبی دارد و هیچکدام بر دیگری سبقت نمیگیرد و مدیریت این کار و ساخت یک کمدی استاندارد، توسط بازیگری که برای اولین بار پشت دوربین قرار میگیرد و طعم کارگردانی را میچشد، ارزش دوچندانی دارد.
* سعیده نیک اختر: فیلم در پرده آخر و برای گرهگشایی ضعفهایی دارد و در ارائه اطلاعات، ترسیم انگیزه کاراکترها و پذیرفتنی کردن پایان، خوب عمل نمیکند اما میتوان کلیت کار را دیدنی و جذاب ارزیابی کرد. از نظر میزان خندهدار بودن موقعیتها، به دستاورد ویژه و کمنظیری نمیرسد و صرفا یک وضعیت مطلوب و دوست داشتنی دارد که البته از میانگین سطح کمدی فیلمهای خندهدار ایرانی جلوتر است. فیلم تجربه اول بلند سینمایی کارگردانش است و زیاد نباید انتظار ویژه از فیلم داشت.
نظر کاربران درباره اولین ساخته سینمایی جواد عزتی:
* یوسف، فارغ التحصیل رشته کارگردانی است و اینگونه فیلم جواد عزتی را تحسین کرده است: تمساح خونی رو دیدم. این فیلم قیام جواد عزتی بود، میشه گفت مدتها بود با هیچ فیلمی اینجوری نخندیده بودم. همه چی درست همه چی به جا موسیقی خوب بازی های عالی به ویژه ترکیب جواد عزتی و عباس جمشیدی اصلا بی نظیر بود.
* پریسا هم در واکنش به توئیت یوسف، در مخالفت با تمجید او از «تمساح خونی» میگوید: بارها گفتم وجایی هم نوشتم که چقداشتباه برای فیلم تمساحخونی به جواد عزتی جایزه دادن چون او رو برای فیلمی تحویل گرفتن که فرسنگها عقبتر از استعدادهاشه. این اجحاف بود! این همه سال کمدیهارو ندیدن وتوی ممیزیها سرشون دادزدن حالا فیلمی جایزه گرفت که مسائل آن کم نیست.
تیزر فیلم «تمساح خونی»
چند نکته از فیلم:
محمد تقی زاده/ اولین ساخته بلند جواد عزتی، یکی از باطراوتترین فیلمهای ساخته شده چند سال اخیر سینمای ایران است. او که پیش از این با کولهباری از تجربه بازیگری در سطح اول سینمای ایران درخشیده بود، حالا با اولین ساخته سینمایی بلنداش، سویه دیگری از تواناییهای سینماییاش را به نمایش گذاشته است.
فیلمساز با اتکا به فضای این روزهای سینمای ایران که آثار کمدی را مهمترین درگاه ارتباط با مخاطب میداند، به سراغ گونه کمتر تجربه شده کمدی-اکشن رفته و در این مسیر با تسلطی که از ریتم روایی و جادوی تدوین از خود نشان میدهد فیلمی خوش ریتم ساخته که مخاطب را علیرغم همه فراز و فرودهایش تا به انتها با خود همراه میکند.
عزتی با کمک یک تیم بدلکاری حرفهای و تسلطی که از تکنیک سینمایی از خود نشان میدهد، موفق میشود سکانسهای اکشن قابل قبولی را برای مخاطب به نمایش گذارد که سطح سینمای ایران را در زمینه تعقیب و گریزهای خیابانی ارتقا میدهد.
زوج جواد عزتی و عباس جمشیدیفر، با آن بده بستانهای جذابی که دارند، یکی از موفقترین زوجهای کمدی سالهای اخیر را ( نگاه کنید به سکانس مفرح و پر تحرک کازینو و خلق کمدیهای موقعیت که ترکیبش با کمدی کلامی لحظات باطراوتی را میآفریند) خلق میکنند که میتواند تا سالها در خاطر سینما دوستان بماند.
در تمساح خونی در درجه اول، عزتی قصهگو بوده و همه عوامل اجرایی و فنی را برای داستانگویی خود مامور کرده است. فیلم به مثابه آثار آمریکایی و مدلهای سینمای اکشن هالیوودی است و سعی کرده از تکنیکهای سینمایی از موسیقی و فیلمبرداری تا تدوین و طراحی صحنه و لباس به بهترین شکل استفاده کند.
گروه بازیگری فیلم از دیگر امتیازات فیلم است که جملگی نقشآفرینی قابل قبولی داشتند. عزتی به سنت سریالهای تلویزیونی موفق خود با الناز حبیبی و عباس جمشیدیفر همکار شده و حضور کاریزماتیک خلج، جذاب و به جا استفاده شده است.
تمساح خونی یک اصطلاح در بازی پوکر است و به بازندهای اطلاق میشود که چیزی برای از دست دادن ندارد. نقطه قوت این فیلم این است که عزتی خودش جلوی دوربین خودش رفته و از خودش به اندازه بازی گرفته نه لودگی میکند نه بی مزگی. کنترل از دستش خارج نشده و فیلمسازی جوگیرش نکرده. به واسطه تدوین خوب و درست، پلانها کوتاه است و باعث ریتم تند و هیجانآمیز فیلم شده است. موسیقی هم کارکرد اساسی دارد و حس صحنه را درست منتقل میکند نه اینکه جاهای خالی را پر کند. تمساح خونی شاید بی محتوا باشد اما شوخ و شنگیاش، مردم را به سالنهای سینما میکشاند.
دنبال بهانهگیریهای دلواپسان با عنوان «پیام فیلم» نباشید. فیلمی که باید سرگرم کند، کارش را به درستی و دقت انجام میدهد و هیچ چیز بهتر از این نیست. فیلمی که در جای جای آن و مدل روایتگری و سرخوش بودنش، به فیلمهای «گای ریچی» شباهت دارد. فقط کاش با همان انرژی اول و هیجان ابتدایی، تمام میشد.
نظر کاربران
هنوز سه تا فیلم رو ندیدم ویلایی ساحلی. تمساح خونی .هاوایی به زودی برای این سه فیلم میرم سینما هتل و فسیل که عالی بودن .دل مردم در این موقعیت و مشکلات خوبه شاد بشه
فیلنامہ نویس کجاست و نویسندهٔ همیشہ مظلوم نه نامش معلوم هست؟ نه کوچکترین اشاره یی به او و نه کمترین تمجیدی ازش....