دانشمندان آمریکایی روی پسته کرمان کار میکنند
دانشمندان ژنوم پسته کرمان را توالییابی کردند. این دانشمندان در کالیفرنیا در حال بررسی دقیقتر پسته هستند تا اطمینان حاصل کنند که این محصول آیندهای روشن دارد.
ایسنا: دانشمندان ژنوم پسته کرمان را توالییابی کردند. این دانشمندان در کالیفرنیا در حال بررسی دقیقتر پسته هستند تا اطمینان حاصل کنند که این محصول آیندهای روشن دارد.
گروهی از دانشگاه کالیفرنیا، دیویس، توانستند دیانای پسته را بررسی کنند و توالی ژنوم بسیار دقیقتری ایجاد کنند که میتواند پرورش پستههای مغذیتر و مقاومتر را تسهیل کند و به مدیریت این محصول کمک کند.
به نقل از تیسیدی، دانشگاه کالیفرنیا، دیویس، ۹۹ درصد از پستههای آمریکا را تولید میکند و طبق این بیانیه، سه میلیارد دلار ارزش اقتصادی در این ایالت ایجاد میکند. با وجود این اعداد و ارقام بالا، توالییابی دیانای پستهها قبل از این مطالعه، محدود و از کیفیت پایینی برخوردار بود.
تغییرات آب و هوایی دانشمندان را بر آن داشت تا اقدامی انجام دهند. پسته در زمستانهای سرد رشد میکند و از مزیتی که دره مرکزی کالیفرنیا را خنک میکند و به درختان اجازه میدهد به درستی شکوفه بزنند، بهرهمند میشود. با افزایش تدریجی دما، کشاورزان متحمل ضررهای بیشتری میشوند. به گفته محققان، یک درخت پسته تا ۵۰ سال بار میدهد.
به همین دلیل، درک بهتر دیانای پسته برای هدایت اصلاح نژاد جدید و مدیریت محصول میتواند نقش بزرگی در بهبود چشمانداز آن داشته باشد. دانشمندان با موفقیت گونه پسته کرمان را که فراوانترین نوع پسته است، نقشهبرداری کردند.
جی. گری مونرو (J. Grey Monroe)، نویسنده همکار این مطالعه، گفت: بهبود دقت در ژنوم مرجع جدید مانند رفتن از یک نقشه دستی از یک منظره به یک تصویر ماهوارهای از گوگل ارث است.
با توالییابی بسیار بهبود یافته، این گروه درک ارزشمندی در مورد این محصول به دست آورد. چهار مرحله متمایز در دوره رشد هفت ماهه پسته کشف شد که میتواند به کشاورزان کمک کند.
باربارا بلانکو-یولیت (Bárbara Blanco-Ulate)، نویسنده همکار، توضیح داد: دانستن چگونگی تغییرات این دانه در طول رشد، به کشاورزان کمک میکند تا تصمیمات بهتری بگیرند، مانند زمان آبیاری درختان خود، که منجر به تولید پایدارتر پسته میشود.
بلانکو-اولات خاطرنشان کرد: ما در حال کسب اطلاعاتی در مورد چگونگی به دست آوردن همه این ویژگیهای تغذیهای در پسته و چگونگی بهبود آن از دیدگاه مدیریتی هستیم.
تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا، دیویس، به حوزه رو به رشد تحقیقاتی که به دنبال تقویت محصولات کشاورزی هستند، میافزاید. این شامل مهندسی محصولات مقاومتر مانند برنج، گندم، کینوا و سیبزمینی است که برای مقابله با آب و هوای شدید مانند خشکسالی، امواج گرما و بارندگی شدید تواناتر هستند. مطالعات دیگر شامل ایجاد نسخههای سالمتر از این محصولات اساسی برای رساندن مواد مغذی بیشتر به مصرفکنندگان بوده است.
با ثبت رکوردهای گرما و در نتیجه افزایش آب و هوای نابسامان در جهان، این راهحلها به کشاورزان کمک میکند تا از موانع دشوار پیش رو عبور کنند.
به طرز هیجانانگیزی، محققان دانشگاه کالیفرنیا، دیویس معتقدند که تحقیقاتشان، زمینه را برای پیشرفت در چندین جبهه فراهم میکند. ابتدا، دانشمندان فکر میکنند که این اطلاعات میتواند به پرورشدهندگان کمک کند تا پستههای مغذیتری تولید کنند. علاوه بر این، یافتهها میتوانند به کسب درک بهتری در مورد رشد پسته کمک کنند که میتواند به کشاورزان در جلوگیری از چالشهایی مانند آفات و عفونتهای قارچی و در عین حال بهبود استراتژیهای برداشت محصولشان کمک کند.
نظر کاربران
همه زندگی مردم را تراریخته کردن . درحالی که خداوند بهترین خالقین است
اوناتوچه فازیند ماتوچه فازی