۱۴۷۴۵۰۹
۱۷ نظر
۳۵۴۷
۱۷ نظر
۳۵۴۷
پ

درباره جومونگ ایرانی که این شب‌ها به تلویزیون رفت و آمد دارد

این شب‌ها تلویزیون یک مهمان تازه دارد سریال مهیار عیار به عنوان یک اثر تاریخی جدید، تلاش می‌کند تا با روایت داستانی قدیمی، مخاطبان را به تاریخ ایران در دوران صفویه بکشاند.

برترین‌ها: این شب‌ها تلویزیون یک مهمان تازه دارد. سریال مهیار عیار به عنوان یک اثر تاریخی جدید، تلاش می‌کند تا با روایت داستانی قدیمی، مخاطبان را به تاریخ ایران در دوران صفویه بکشاند. این مجموعه تلویزیونی که در ۳۵ قسمت به تهیه‌کنندگی بهروز مفید و کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی ساخته شده است. در ادامه مطلب به سراغ بررسی برخی از جزئیات این ریال تاریخی می‌رویم. با ما همراه باشید.

1

ماجرای مهیار عیار از چه قرار است؟

این سریال درباره راهزنی است که بر اساس اتفاقی در شهر یزد، پای چوبه‌دار می‌رود و همان موقع خواهشی را مبنی بر دیدار مادرش مطرح می‌کند. جوانمردی برای این‌که راهزن به خواسته‌اش برسد وساطت می‌کند و این اقدام باعث می‌شود او دچار تحول شود و به سمت عیاری بیاید. مهیار از مهارت و ذکاوت خوبی برخوردار است و به مرور با مشکلاتی که در شهر اصفهان برای مردم، داروغه و… اتفاق می‌افتد، درگیر می‌شود و هر بار داستان جدیدی روایت می‌شود.

آیا سریال مهیار عیار بر اساس واقعیت ساخته شده؟

مهیار عیار یکی از راهزنان و خلافکار های مشهور در دوران شاه عباس صفوی بود. او سالها به شرارت و راهزنی از کاروان‌ها می‌پرداخت به طوری که اکثر بازرگانان و مسافران به شدت از اینکه او جلویشان را بگیرد می‌ترسیدند و حتی بعضا مسیر سفر هایشان را تغییر می‌دادند. مهیار در دوران شرارت خود یک وجه مثبت داشت، آن هم این که در مسائل ناموسی و آزار زنان بسیار حساس و متعصب بود. او هیچوقت به یارانش اجازه تعرض و یا حتی بی‌احترامی به زنان را نمی‌داد. آنها حتی جرات نمی‌کردند جایی که مهیار هست به زنان نگاه کنند.

سریالمهیارعیار

وقتی که راهزنی و شرارت های مهیار به اوج خودش رسید، کاروان های زیادی نزد شاه عباس می‌رفتند و شکایت او را می‌کردند. همه جا پیچیده بود که دیگر در سفر ها امنیت وجود ندارد و شخصی به نام مهیار از کاروان ها سرقت می‌کند. در نهایت، شاه عباس دستور می‌دهد که هرطور شده او را دستگیر کنند. وقتی که مهیار به زندان می‌رود با یک حکیم آشنا می‌شود که او هم زندانی است. هم نشینی مهیار با حکیم باعث می‌شود که او تغییر کند و تصمیم بگیرد به انسان بهتری تبدیل شود اما این تصمیم با توجه به سابقه او اصلا کافی نبود.

تا اینکه به مهیار خبر می‌دهند مادرش دق کرده است. مادر مهیار در لحظات پایانی زندگی اش به مردم می‌گوید به مهیار پیغام دهید که تغییر کند و دیگر دست از راهزنی بردارد و از این پس با هوش بالایی که دارد به جای شرارت، به کمک مردم برود.

کاش بیشتر به دل تاریخ حرکت کنید!

سایت‌های نقد فیلم و روزنامه‌ها به صورتی گسترده به تمجید از مهیار عیار پرداخته‌اند اما خب خودتان هم بهتر می‌دانید که چنین اجماع گسترده‌ای بر کیفیت یک اثر هنری آن هم در این اوضاع نابسامان کمی جای سوال دارد!

رفتن به سوی تاریخ ایران شاید یک نویسنده را با انتخاب‌های گسترده‌ای مواجه کند. تاریخی که 2500 سال دست‌کم قدمت دارد و با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده. اینکه صداوسیما به سمت تاریخ ایرانی می‌رود البته اتفاق مبارکی‌ست اما از آن طرف کاش به بررسی بخش‌‌هایی از تاریخ بروند که ببینیم در این سرزمین چه بزرگمردانی زیسته‌اند و البته که فعلا سوژه‌های سازمان به سلیقه مدیرش انتخاب می‌شود!

369

کیفیت کلی مهیار عیار؛ تفتی و ستوده؟ کاش بیشتر دقت کنید!

مهیار عیار در مجموع کیفیت قابل قبولی ندارد و نتوانسته مخاطب از دست رفته تلویزیون را به تماشای قاب جادویی بازگرداند. می‌گویند که کامران تفتی در نقش مهیار عیار، ابهت همراه با ندامت کاراکتر را قابل قبول بازتاب داده. واقعا این‌گونه است؟ سینمای ایران کم بازیگر توانمند دارد که ما برای بازنمایی قهرمان یک واقعه تاریخی به سمت چنین بازیگرانی می‌رویم؟ متین ستوده چطور؟ او همان همیشگی‌ست و سیامک صفری کمی از بقیه بالاتر ایستاده. امان از عمل زیبایی بازیگران که با گریم هم شبه تاریخی نمی‌شوند! به هر حال پس از پخش چند قسمت از این سریال به ظاهر تاریخی چیز دندانگیری نصیبمان نشده. ببینیم در آینده چه می‌شود!

3687

بازیگر اصلی «مهیار عیار» کامران تفتی است و متین ستوده نیز نقش اصلی زن سریال را برعهده دارد. تا اینجای راه در «مهیار عیار» ایرادات فراوانی در عملکرد بازیگران به چشم می‌آید. کامران تفتی که معمولا نقش شخصیت‌های برون‌گرا و عصبی را ایفا کرده با کاراکتر «مهیار عیار» فرصت متفاوتی برای متفاوت بودن کسب کرده و خب استفاده نمی‌کند. این شخصیت برای بازپس گرفتن حق مظلومان خشمگین می‌شود و با دزدان و افراد زورگو مبارزه می‌کند، اما به صورت کلی منش او باید با تواضع و صبوری همرذاه شود و امیدوار بودیم که تصعنعی از آب درنیاید

چهره متین ستوده با زنی در دوران صفویه تناسب ندارد، و با گریم هم به این فضا نزدیک نشده. ابتدا قرار بود الیکا عبدالرزاقی نقش «خاتون» را ایفا کند، اما به دلیل تداخل این سریال با پروژه دیگر، جای خود را به متین ستوده داد. متین ستوده در جوکر هم بود و خب نتوانست موفق عمل کند، در لیسانسه‌ها هم او را به یاد داریم. واقع‌بینانه بگوییم که ستوده از آن دسته بازیگرانی‌ست که نیاز دارد تا کارگردان بازی مطلوبی ازش بگیرد و شاید به جز لیسانسه‌های سروش صحت آن هم احتمالا با ارفاق بازی خوبی  تا کنون از او ندیده‌ایم. 

یک نکته قابل‌تامل

سینما ۱۲۰ می‌نویسد: تصویری که ملاحظه می‌کنید مربوط است به حضور متین ستوده در سریال «مهیار عیار» و محیا دهقانی در سریال «مستوران». پخش اولی این هفته در شبکه سه شروع شد و داستانی از دوران صفویه دارد.  درباره کیفیت «مهیار عیار» چیزی برای گفتن نیست. فعلا اشاره مطلب به اصرار برای عبور از قوانین حجاب است که سازندگان این سریال هم سراغ کلاه‌گیس رفته‌اند؛ آن را بافته و بر شانه‌های بانو انداخته‌اند. از محدودیت‌ها خبر داریم. سال پیش در همین حوالی، سریال «مستوران» پخش می‌شد که قصه‌ای تاریخی-افسانه‌ای داشت. برای محیا دهقانی نیز از کلاه‌گیسِ بافته شده و گاه بافته نشده استفاده شد. البته وقتی از کاخ بیرون می‌آمد، آن‌ها را پنهان می‌کرد تا شائبه حضور یک زن بدون داشتن پوشش مو شکل نگیرد.

5

کاربران چه می‌گویند؟

مهتاب نوشت: پروژه می‌گیرند و از بازی کامران تفتی در این سریال تاریخی شبکه سه تعریف می‌کنند. به خدا که عالی هستید!

علیرضا به طنز نوشته: جومونگ ایرانی رو می‌بینید یا نه؟

سوگند: گریم تراز شبکه سه با سبیل پلاستیکی

146

و شیرین: یه سریال هم شبکه سه نشون میده به اسم مهیار عیار ..دیگه دوره لاتی جدید تموم شد و رفتن در فاز لاتی قدیم... پلیس‌های سریال، شما بگو گزمه‌ها که لباساشون همه شبیه توت فرنگی هست. شاهکار خلق می‌کنن!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    سریال قشنگیه الکی خرابش نکنین

  • ناشناس

    لباس گزمه‌ها خیلی خیلی بد طراحی شده و گزمه‌ها همه‌شون زپرتی‌اند با سبیل کلفت مصنوعی. اکثر گریمها اصلا خوب نیست. دیالوگها رو هم یه آدم بیسواد نوشته و بازنویسی کرده که اصلا سررشته‌ای از ادبیات نداره. قسمت دیشبش دیالوگ من فلانی رو کشتم بارها تکرار شد در حالی که میشد این جمله رو به طرق مختلف و خوش لحنتر ادا کرد.

  • ۶۴۰۲۵۲

    ماشاالله به این اعتمادبه‌نفس

  • رضا

    من زیاد اهل فیلم های تلویزیون نیستم ولی از سریال مهیار عیار خوشم اومده سریال قشنگیه تا الان که شش قسمت پخش شده

  • آ

    آل پاچین هم باشی،ولی این سبیل مصنوعی رو سورت باشه،کس به بازیت توجه نمی کنه خدایی.

    خیلی تابلوه

    پاسخ ها

    • ناشناس

      قبول دارم سیبیل یغریه😂😂

  • ناشناس

    درضمن طراح لباس این سریال طراح لباس سریال شهرزاد پس کارش را بلده الکی ایراد نگیرید بعدم اصلا چه ربطی به جومونگ ا ه هیچ شباهتی بین این دوتا سریال نیست.

  • کرمی

    یادی از سریال هشت بهشت. کاش سریال و دوبله می کردن مشکل داریم با حر ف ردن تفتی. لحظات کامپیوتری شهر اصفهان بسیار مبتنی است بر داشت از سریالهای ترکی

  • جواد

    باسلام. به نظر من سینمای ایران علم کافی برای فیلم تاریخی ندارد . گریم مطالعه محتوا . جلوهای ویژه. کارگردان بازیگر آن ... اگر این قصه در خارج ساخته میشد خیلی بیننده پیدا میکرد

  • ناشناس

    آخه این همه عمل روی صورت چطوری برای فیلم‌تاریخی انتخاب شده قبلنا برای مخاطب یه فهم و شعوری لایق بودند

  • ناشناس

    درسته چهره طبیعی و نچرال کمیاب شده اما متین ستوده آخه

    پاسخ ها

    • ناشناس

      متین ستوده اصلا نچرال نیست صورتش پر از تزریق هست

  • راسپوتین

    بله که واقعی هستش مهیار عیار.سمک عیار و مهیار عیار جزو اسطوره های عیاری ایران زمین بودن تو زمان خودشون.

  • راسپوتین

    تو فیک نباش واگعی باش دایی جان🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • بهروز

    سریال بسیار خوبی است وخوشحالم که کارگردان به سوی تاریخ ایران رفت که این شروع خوبی است به امید روزی که سریال کوروش بزرگ ساخته شود انشالله

  • اردلان

    سریالای تلویزیون هم که همش شده به اصطلاح تاریخی و مثلا در زمان های گذشته مثل سوجان،گیلدخت و...الآنم که مهیارعیار و یا جاسوسی و پلیسی ،بابا خسته شدیم

  • ناشناس

    سریال مهیار عیار سریال متفاوت و قشنگی ، متاسفانه اکثر سریال های نمایش خانگی روی ریتم تکرار هستند و در اکثر سریال هاشون فقط یه مشت اراذل و اوباش نشون میده که با چاقو افتادن به جون هم ، بازهم دم صدا و سیما گرم که سریال های تاریخی هم پخش می‌کنه.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج