۸ دانستنی درباره ویندوز ۱۰
ویندوز ۸ مایکروسافت در مدتزمان حضور در بازار فراز و نشیبهای مختلفی را تجربه کرد و اکنون مایکروسافت امیدوار است کاربران با بهرهگیری از ویندوز ۱۰ شاهد لحظاتی آرام و بیدغدغه باشند.
این نسخه از سیستمعامل ویندوز ابتدا در نسخه پیشنمایش برای متخصصین عرضه شد و پس از آن نسخههای مختلفی برای استفاده مشتاقان عرضه شد. با این اوصاف پیش از آنکه اقدام به نصب و استفاده از این نسخه از سیستمعامل ویندوز کنید بد نیست با نکات و البته پاسخ پرسشهایی که ممکن است برای شما نیز مهم باشند آشنا شوید.
چه زمانی بهروزرسانی را انجام دهم؟ این بهروزرسانی چقدر هزینه خواهد داشت؟
نسخه جدید سیستمعامل ویندوز از تاریخ هفتم مردادماه سال جاری در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت و برای کاربرانی که در حال حاضر از نسخه قانونی ویندوز ۷ و یا ویندوز ۸ بهره میبرند بهطور رایگان قابل دریافت خواهد بود. درصورتیکه از نسخههای قدیمیتر ویندوز بهره میبرید و یا در زمان مشخصشده سیستمعامل خود را بهروزرسانی نکنید میتوانید نسخه کاربران خانگی ویندوز ۱۰ را باقیمت ۱۱۹ دلار و نسخه پیشرفته ویندوز ۱۰ را باقیمت ۱۹۹ دلار خریداری کنید.
مایکروسافت نیز از کاربران ویندوز ۷ و ویندوز ۸.۱ تقاضا کرده تا نسخه رایگان ویندوز ۱۰ خود را رزرو کنند. درصورتیکه از این روند پیروی کنید هنگامیکه ویندوز ۱۰ آماده نصب باشد هشداری در مقابل شما قرار خواهد گرفت و گزینهای بهمنظور زمانبندی نصب بهمنظور مشخصکردن بهترین زمان ممکن ازنظر شما وجود خواهد داشت.
در صورت استفاده از رایانه رومیزی، تبلت و ویندوزفون، تعامل اینها چگونه خواهد بود؟
هدف نهایی مایکروسافت آن است که ویندوز ۱۰ را به سیستمعامل واحد بر روی همه دستگاههای شما تبدیل کند و در این راستا قابلیت Continuum نیروی پیشران خواهد بود. ویندوز ۱۰ بهطور هوشمندانهای میداند که چه موقع شما در حال استفاده از صفحهکلید و ماوس و چه موقع از یک صفحهنمایش لمسی استفاده میکنید و بر مبنای این شناخت، تجربه ویندوز استاندارد و یا برنامههای تمامصفحه و منوی استارت باقابلیت لمس در مقابل شما ظاهر خواهد شد. بااتصال صفحهکلید به دستگاههای چندمنظوره مانند سرفیس ۳ نیز رابط کاربری بهطور خودکار به حالت موردنظر شما (البته در صورت تمایل) تبدیل خواهد شد.
بر روی گوشیهای هوشمند اوضاع کمی متفاوت خواهد بود. بر روی این دستگاههای هوشمند شاهد بهرهگیری از ویندوز ۱۰ موبایل خواهیم بود اما مایکروسافت ویندوزفونهایی را به نمایش گذاشته که در هنگام اتصال صفحهکلید یا ماوس به رایانههای رومیزی تبدیل میشوند. بااینوجود هنوز مشخص نیست چه زمانی شاهد این قابلیت و سازگاری بر روی گوشیهای ویندوزی خواهیم بود.
وضعیت برنامهها چگونه خواهد بود؟
مایکروسافت قصد دارد شرایطی را فراهم کند تا با خرید یک برنامه از ویندوز استور برای یکبار! بتوانید از این برنامه بر روی کلیه دستگاههای خود استفاده کنید. برنامههای مشترک به شما این امکان را خواهند داد تا با استفاده از نرمافزار خریداریشده بسته به دستگاه موردنظر شما که میتواند یک تبلت یا رایانه شخصی باشد شاهد شکل متناسبی از برنامه باشید.
در حال حاضر تجربه استفاده از چنین برنامهای با استفاده از برنامه Office Suite مایکروسافت محقق شده که میتواند تجربه کامل آفیس را بر روی دستگاه موردنظر شما پیادهسازی کند. اگرچه استفاده از صفحات گسترده اکسل را برای گوشیهای هوشمند پیشنهاد نمیکنیم اما میتوانید از این قابلیت بر روی تلفن همراه خود استفاده کنید. این تجربه برای اکسل، پاورپوینت، ورد و دیگر برنامهها نیز مشابه خواهد بود.
چه بر سر رابط کاربری مترو خواهد آمد؟
برنامههای تمامصفحه سازگار با دستگاههای لمسی که در ویندوز ۸ با نامهایی مانند طراحی مترو و یا مدرن معرفی شدند در ویندوز ۱۰ بهصورت اختیاری در اختیار کاربران قرار خواهند گرفت. بهعنوانمثال درصورتیکه از دستگاههای تبدیلشدنی دو در یک مانند سرفیس پرو ۳ استفاده کنید با بهرهگیری از قابلیت Continuum هنگامیکه صفحهکلید به دستگاه متصل شود دسکتاپ استاندارد ویندوز ۱۰ با منوی قدیمی استارت را مشاهده خواهید کرد و هنگامیکه صفحهکلید را از آن جدا کنید سیستمعامل بهطور خودکار به حالت ویژه استفاده در دستگاههای لمسی که کاربران ویندوز ۸ با آن آشنایی دارند تغییر وضعیت میدهد.
درصورتیکه برنامههای رابط کاربری مدرن را خریداری کرده باشید چه اتفاقی خواهد افتاد؟
برنامههای یادشده نیز به قابلیت Continuum تجهیز خواهند شد تا هنگامیکه در حالت دسکتاپ معمولی از دستگاه استفاده میکنید حالت برنامههای درون پنجرهای در اختیار شما قرار بگیرند.
تغییرات ایجادشده در نحوه استفاده از برنامهها و قابلیتها
ویندوز ۱۰ مکان بهرهگیری از برنامهها و سازماندهی آنها بهصورت پهلوبهپهلو را بهواسطه بهرهگیری از طرح چهارتایی خواهد داد و امکان تقسیم این فضا را میان چهار برنامه مختلف میدهد. پشتیبانی از چندین دسکتاپ مجازی نیز از دیگر قابلیتهای ویندوز ۱۰ خواهد بود. بدینصورت میتوانید تمام برنامههای کاری خود را در یک صفحه و برنامههای سرگرمی و یا کاربردی را در صفحات دیگر قرار دهید. با استفاده از کلید تسک ویوو نیز میتوانید نگاهی سریع به کلیه فایلهای باز، پنجرهها و دسکتاپها داشته باشید.
دستیار مجازی مایکروسافت، کورتانا نیز از گوشی به دسکتاپ آمده است. پس از فعالکردن قابلیت تشخیص صدا کافی است از عبارت Hey, Cortana استفاده کنید و دستورات لازم را برای اجرا به رایانه صادر کنید. این دستورات میتواند از جستجو برای فولدرهای خاص تا کنترل وضعیت آبوهوا باشد. کورتانا همچنین میتواند ایمیل و پیامهای متنی که برای مخاطبین خود دیکته میکنید را ارسال کند.
از اینترنت اکسپلورر چه خبر؟
با توجه به دلایل سازگاری، اینترنت اکسپلورر همچنان قسمتی از ویندوز خواهد بود اما این مرورگر با یک مرورگر جدید با نام مایکروسافت آج جایگزین شده است. این مرورگر تمامی نکات امنیتی که از مرورگرهای جدید انتظار داریم را در اختیار کاربران قرار میدهد و درعینحال امکان پشتیبانی از افزونهها، قابلیت خواندن متون و موتور جدید رندرینگ را فراهم میکند.
مایکروسافت کورتانا نیز پیشنهادها را همزمان با انجام جستجو توسط شما در نوار آدرس نشان میدهد و جزئیات مهم در خصوص شرکتها و رستورانها را در یک نوار کناری به شما نشان میدهد. این مرورگر همچنان از کد اسپارتان در جدیدترین نسخه عرضهشده از ویندوز ۱۰ بهره میبرد و قابلیتهای یادشده هنوز بهطور کامل و کاربردی قابلاستفاده نیستند.
آیا ویندوز ۱۰ بر روی رایانه من اجرا خواهد شد؟
درصورتیکه تنها چند سال از عمر رایانه شما میگذرد و از ویندوز ۷ یا ویندوز ۸.۱ بر روی آن بهره میبرید امید به نصب ویندوز ۱۰ نیز داشته باشید. حداقل نیاز سیستمی برای اجرای ویندوز ۱۰ استفاده از پردازنده یک گیگاهرتزی، حداقل یک گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی بر روی درایو شما است.
برخی برنامههایی که بهطور پیشفرض توسط شرکتهای سازنده بر روی دستگاه شما نصبشدهاند ممکن است با مشکلات سازگاری روبرو شوند. مدنظر داشته باشید که دو نسخه ویندوز ۱۰ هوم و پرو در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت و بسته به نسخه ویندوز ۷ یا ویندوز ۸ که در حال حاضر بر روی رایانه شما نصب است، این نسخه متفاوت خواهد بود.
نظر کاربران
به زور میخواند ویندوز 10رو قالب کنند بابا همون 7 کفایت می کنه