ماجرای ۳۰هزار پزشک که طبابت نمیکنند!
"افزایش تعرفههای پزشکی به معنای افزایش درآمد پزشکان نیست و بخش اندکی از افزایش تعرفهها مشمول ویزیت میشود."
ایسنا: رئیسکل سازمان نظام پزشکی با اشاره به حدود ۳۰هزار دانشآموخته پزشکی که در عرصه طبابت فعالیت نمیکنند و سهم تعرفههای غیرمنطقی در این زمینه، بر لزوم محاسبه قیمت واقعی خدمات پزشکی تاکید کرد و در عین حال از سازمان برنامه و بودجه خواست میزان تعرفه حداقلی مصوب شورای عالی بیمه برای ۱۴۰۴ را به تصویب برساند.
دکتر محمد رییسزاده درباره آخرین وضعیت تعرفههای پزشکی ۱۴۰۴ با بیان اینکه تعرفههای پزشکی در شورای عالی به تصویب رسیده است و به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده، گفت: امیدواریم که تعرفههای مصوب شورای عالی بیمه که به صورت حداقلی است، بدون هیچگونه تغییری در سازمان برنامه و بودجه به تصویب برسد و مانند سالهای گذشته با تصمیمهای غیرکارشناسانه، دستخوش تغییرات نشود.
سهم اندک ویزیت از افزایش تعرفهها
وی با تاکید بر اینکه افزایش تعرفههای پزشکی به معنای افزایش درآمد پزشکان نیست و بخش اندکی از افزایش تعرفهها مشمول ویزیت میشود، گفت: اگر تعرفهها به شکل واقعی نباشد، به افزایش پرداخت از جیب مردم منجر میشود و بنابراین در چنین شرایطی خطر افزایش پرداختهای غیرمتعارف وجود دارد. این درحالیست که تعرفههای پزشکی طی سالهای اخیر به طور واقعی افزایش نیافته است؛ به طور مثال، متوسط نرخ تورم طی سالهای اخیر حدود ۳۵ درصد بوده؛ در حالی که نرخ تعرفههای پزشکی به این میزان افزایش نیافته و میزان تعرفههای پزشکی حدود یک هفتم دستمزد کارگران افزایش یافته است.
۳۰۰۰۰پزشک عمومی که طبابت نمیکنند
رییسکل سازمان نظام پزشکی با اشاره به وضعیت تعرفهها و تعداد پزشکان خارج از چرخه خدمت، اظهار کرد: بررسیها بیانگر این است حدود ۳۰هزار نفر در رشته پزشکی عمومی فارغالتحصیل شدهاند اما در حوزه طبابت فعالیت نمیکنند. من بر این باور هستم که تعرفههای پزشکی در این موضوع نقش دارد؛ چرا که یک پزشک با ویزیت ۱۲۰هزار تومانی نمیتواند هزینههای جاری مطب را مدیریت کند. وضعیت تعرفهها نیز سبب خالیماندن صندلیهای رشتههای تخصصی شده و این در حالی است که حدود ۶۰هزار پزشک عمومی در کشور حضور دارند که میتوانند در رشتههای تخصصی تحصیل کنند.
سهم تعرفههای پزشکی در خالی ماندن ظرفیت برخی رشتههای تخصصی
رییسزاده ادامه داد: بررسیها بیانگر این است که ۲۰۶۹ ظرفیت از مجموع ۵هزار و ۴۰۰ ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی سال جاری خالی مانده که اغلب برای رشتههای «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس» است که جزو رشتههای ضروری به حساب میآیند. ظرفیت خالی رشتههای تخصصی به دلیل وضعیت نرخ تعرفههای پزشکی است.
افزایش ظرفیت پذیرش، راهکار رفع کمبود پزشک نیست
وی با بیان اینکه در چنین شرایطی برخیها افزایش ظرفیت را راهکاری برای رفع کمبود پزشک در نظر گرفتهاند، گفت: افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی، به رفع کمبود پزشک کمک نمیکند و حل کمبود پزشک در گرو افزایش تعرفههای پزشکی است. افزایش ظرفیت شاید راهکاری برای افزایش ظرفیت پزشکان طرحی باشد اما به حل کمبود پزشک کمک نمیکند.
رییسزاده افزود: بازهم تاکید میکنم که حدود ۳۰هزار نفر در رشته پزشکی دانشآموخته شدهاند اما در عرصه طبابت فعالیت نمیکنند. برخی مشاغل در طول سال میزان تعرفههای خود را با توجه به نرخ تورم افزایش میدهند اما به جامعه پزشکی گفته میشود که با نرخ تعرفههای ثابت به ارائه خدمت بپردازند. لازم است وزارت بهداشت یا سایر مجموعههای مرتبط نسبت به محاسبه خدمات براساس قیمت تمامشده اقدام کند تا از بروز هرگونه اختلال در ارایه خدمات پزشکی جلوگیری شود.
لزوم محاسبه قیمت تمام شده خدمات پزشکی
رییسکل سازمان نظام پزشکی درباره تعرفههای پزشکی گفت: تعرفههای پزشکی شامل موارد مختلفی میشود. به طور مثال، مراکز درمانی از لبنیات برای غذای بیماران استفاده میکنند و این در حالی است که قیمت لبنیات در طول سال چندین برابر افزایش مییابد، اما نرخ تعرفه برای مراکز درمانی ثابت است. سازمان نظام پزشکی بر این باور است که نرخ تعرفههای مراکز غیردولتی بر اساس قیمت تمام شده محاسبه شود.
لزوم تدبیر برای تعرفههای آزمایشگاهی در صورت حذف ارز ترجیحی
رییسزاده با اشاره به اظهاراتی درباره احتمال حذف ارز ترجیحی برای تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزات آزمایشگاهی توضیح داد: اگر تصمیمی بر این است که ارز ترجیحی از تجهیزات آزمایشگاهی حذف شود، این موضوع روی تعرفهها در نظر گرفته شود. نقش حذف ارز ترجیحی باید در نظر گرفته شود و تعرفهها بر مبنای آن محاسبه شود تا از مشکلاتی که برای طرح دارویار به وجود آمد در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی جلوگیری کنیم.
درخواست از سازمان برنامه و بودجه برای تعرفههای پزشکی ۱۴۰۴
رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: من از سازمان برنامه و بودجه میخواهم که مانند سالهای گذشته عمل نکند و میزان تعرفه حداقلی شورای عالی بیمه را کاهش ندهد. سازمان برنامه و بودجه با نظرات غیرکارشناسانه خود در سالهای گذشته سبب کاهش تعرفههای مصوب شورای عالی بیمه میشد. اگر تعرفهها به شکل واقعی نباشد، خطر افزایش میزان مهاجرت شغلی و همچنین مهاجرت جغرافیایی پزشکان وجود دارد.
وی درباره پیشبینی از زمان تصویب تعرفههای پزشکی سال آینده گفت: با توجه به پیگیریهای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امیداوریم که وضعیت تعرفههای پزشکی ۱۴۰۴ تا پایان سال جاری مشخص شود. تعرفههای پزشکی طی دوران ۳ ساله دولت شهید رئیسی در اوایل سال اعلام میشد. نرخ تعرفههای پزشکی در دوران دولت سیزدهم در بازههای زمانی ۵ و ۶ فروردین ماه یعنی زمان برگزاری نخستین جلسه هیات دولت در آن سال اعلام شد.
نظر کاربران
خودتی.اینهایی که طبابت نمیکنند همون بچه سهمیهای ها هستن که از پزشکی چیزی سر در نمیارن.حالا هم باید بیکار باشن
پزشک ها جیب مردم را خالی کردن..
کل دار و ندار مردم را به نام شما پزشکان بزنند، راضی میشید؟
میخوان مطباشون شلوغ باشه و دقیقه ای یک بیمار ببنن
پارسال ۴۰ درصد افزایش تعرفه پزشکان داشتیی
۲۰ درصد افزایش کارمند معادل ۲ میلیون افزایش بود
ولی یه پزشک متخصص ۵۰۰ میلیون افزایش
.....وهمچنان هم تخلف وخارج از تعرفه از
بیماران بدبخت چپاول میکنند
خدا ازتو نگذره....هدفتون فقط انحصار ومحدودیته ظرفیته که جامعه تشنه پزشک باشه..
اختلاف درآمدی هزار برابری با کارمندان وکارگران دارید....الان که پزشکان عصرها کار زیبایی میکنند ومیلیاردی درآمد دارن....
علاجش....فقط افزایش ظرفیت پذیرش
خون مردم را پزشکان تو شیشه کردند ودارند می مکند،آنوقت این متقاضی،این مسائل شده
خدای نکرده اگر محتاج به یک عمل بشی شاید بفهمی که سلامت جامعه توسط پزشکان تامین می شود، پس باید تامین و راضی باشند تا دلسوز و مراقب سلامت مردم باشند.
مردم ما برای همه چیز با جون و دل هزینه میکنن .ولی متاسفانه اکثرشون به علت فقر فرهنگی خیلی سختشونه هزینه درمان رو بپردازن...برای ماشینهای بی ارزش و آپارتمان هزار برابر هرینه درمان رو با جون و دل می دن ..