ایسنا: نگاهی به نفرات حاضر در ۴ وزن نخست کشتی فرنگی انتخابی تیم ملی نشان میدهد شاهد مبارزاتی حساس و تماشاگرپسند میان نفرات جوان و باتجربه خواهیم بود.
چکیده بهترین های کشتی ایران اعم از گمنام و عنوان دار برای رسیدن به دوبنده تیم ملی در رقابت های جهانی ۲۰۱۷ پاریس قرار است در رویدادی جذاب، سخت و نفسگیر به نام انتخابی تیم ملی روزهای پنج شنبه و جمعه هفته جاری در سالن ۱۲ هزار نفری آزادی به مصاف هم بروند.
بر اساس قانون فرآیند انتخابی تیم های ملی کشتی، نفرات اول تا سوم رقابت های گروه "الف" و رقابت های عمومی قهرمانی کشور، نفرات اول و دوم گروه "ب"، نفرات اول گروه "ج"،مدال آوران جهانی و المپیک، مدال آوران جهانی رده جوانان و البته نفرات مستعد مورد نظر شورای فنی تیم های ملی جواز حضور در مرحله نهایی انتخابی تیم های ملی کشتی را بدست آوردند.
علاوه بر این کشتی گیران مطرحی که بدلیل مصدومیت و البته منوط به تایید کمیته پزشکی فدراسیون کشتی نتوانستند در این مراحل حاضر شوند نیز می توانند در این رقابت ها پس از تایید شورای فنی به روی تشک بروند.
اسامی نفرات مجاز برای حضور در رقابت های مرحله نهایی انتخابی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی روز ۵ خرداد توسط فدراسیون کشتی اعلام شد که در ۸ وزن کشتی فرنگی در مجموع ۷۷ کشتی گیر جواز حضور در این رقابت ها را بدست آوردند.
در این بین شورای فنی کشتی فرنگی به پاس افتخارآفرینی حمید سوریان و امید نوروزی طی سال ها حضور در تیم ملی، با حضور این ۲ کشتی گیر در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی موافقت کرد که البته به نظر می رسد آن ها قصدی برای حضور در این مسابقات ندارند.
نگاهی به نفرات حاضر در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی نشان می دهد پس از پوست اندازی در این رشته و عرض اندام و افتخارآفرینی نفرات جوان در رقابت هایی همچون جام جهانی، قهرمانی آسیا و بازی های همبستگی اسلامی، اینبار شاهد رقابت هایی سخت و نفسگیر میان فرنگی کاران برای رسیدن به دوبنده تیم ملی در جهانی پاریس باشیم؛ موضوعی که با توجه به اهمیت کارزار جهانی پاریس، تنور این رقابت ها را بیش از پیش گرم خواهد کرد.
علی اشکانی سرمربی تیم ملی نیز هرچند طی ۹ ماه حضور در تیم ملی توانسته نتایج قابل قبولی در رقابت های یاد شده (به جز مسابقات جهانی اوزان غیر المپیکی) کسب کند اما او نیز بخوبی بر این نکته واقف است عیار نسل جدید کشتی فرنگی ایران در جهانی فرانسه به خوبی مشخص خواهد شد، پس رقابت های انتخابی از این حیث نیز اهمیت زیادی برای کادر فنی تیم ملی دارد.
هر چند قانون فرآیند انتخابی تیم ملی تصریح می کند یک کشتی گیر بواسطه قهرمانی در رقابت های مرحله نهایی انتخابی تیم ملی بطور قطع ملی پوش نخواهد شد و فاکتورهای دیگری همچون نظم و انضباط اردویی، میزان تجربه و کسب نتیجه در تورنمنت برونمرزی نیز ملاک خواهد بود اما با توجه به فرصت اندک ۴۵ روزه تا مسابقات جهانی به نظر می رسد نفرات برتر صاحب دوبنده تیم ملی خواهند شد مگر اینکه اتفاقات غیرمنتظره ای رخ دهد.
با توجه به کثرت شرکت کنندگان در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی و آزاد، ابتدا در این گزارش اسامی نفرات شرکت کننده در ۴ وزن نخست کشتی فرنگی، عناوین آن ها و مهمترین بخت های رسیدن به دوبنده تیم ملی آورده شده که در ادامه می خوانید.
وزن ۵۹ کیلوگرم: مدعیان در فکر پاریس، نابغه در لندن!
هر چند حمید سوریان دارنده ۷ طلای جهان و المپیک با موافقت شورای فنی جواز حضور در این رقابت ها را بدست آورد اما او این روزها بواسطه فعالیت در امور خیریه در لندن بسر می برد. اگر چه سوریان پس از ناکامی در المپیک ریو رسما از دنیای کشتی خداحافظی نکرد اما بازگشت دوباره او به تشک کشتی بعید بنظر می رسد تا شاخص ترین چهره سبک وزن کشتی فرنگی ایران غایب بزرگ انتخابی تیم ملی باشد.
به غیر از سوریان، ۹ کشتی گیر دیگر در این وزن حاضر هستند که در این میان نام محمد نوربخش و محسن حاجی پور که سال ها زیر سایه سوریان بودند نیز به چشم می خورد.
ناصر نوربخش
آغاز یا پایان ۲ کهنه سرباز!
محسن حاجی پور به همراه محمد نوربخش از باتجربههای این وزن به حساب می آیند.
حاجی پور۳۰ ساله طی سال های گذشته به مسابقات و تورنمنت های زیادی اعزام شد که حاصل آن تنها یک نقره جوانان آسیا در سال ۲۰۰۸ و یک برنز بزرگسالان آسیا در سال ۲۰۱۱بود.
او از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴، چهار مرتبه به عنوان نماینده سبک وزن ایران عازم رقابت های قهرمانی آسیا شد که حاصل آن ۳ عنوان هشتمی و یک عنوان نهمی بود.
فقط یکبار آن هم در سال ۲۰۱۱ نیز به مسابقات جهانی رفت که در رده ۲۲ جهان ایستاد. نگاهی به نتایج چندساله او نشان می دهد نمی توان وی را مهره قابل اتکایی برای تیم ملی دانست هر چند اخیرا در تورنمنت پاریس قهرمان شد و شاید شرایط او نسبت به گذشته تغییر کرده باشد.
دیگر کشتی گیر باتجربه این وزن محمد نوربخش فرزند ناصر نوربخش مربی کهنه کار ایران است. نوربخش طلای جوانان آسیا و برنز جوانان جهان در سال ۲۰۱۱ را در کارنامه خود دارد. در سالی که سوریان پس از طلای المپیک لندن به مسابقات جهانی نرفت، نوربخش عازم جهانی ۲۰۱۳ مجارستان شد اما در نهایت در رتبه دوازدهم قرار گرفت. وی طی یکسال اخیر در جام تختی قهرمان شد اما در بازی های همبستگی اسلامی به عنوانی بهتر از هفتمی نرسید.
محسن حاجی پور
شیرزاد بهشتی طلا نیز هر چند سال هاست در این وزن حضور دارد اما تنها یک نقره جوانان آسیا۲۰۰۸ در کارنامه او به چشم می خورد.او آخرین بار در تورنمنت لهستان در سال ۲۰۱۴ پنجم شد اما چند ماه پیش و پس از ۳ سال به تورنمنت اوکراین اعزام شد که بر سکوی دوم ایستاد.
مصیب اکبری، مهرداد مردانی،فرید گودرزی،ایوب گراوند،باقر توکلیان،حسین گرائی دیگر نفرات حاضر در این وزن هستند که در این میان مردانی ۲۵ ساله با طلای جوانان آسیا در سال ۲۰۱۲ و برنز جام تختی در سال ۲۰۱۷ شاخص تر از دیگر جوانان این وزن به حساب می آید. باید دید آیا در این وزن مهره قابل اتکایی از میان جوانان گمنام پیدا خواهد شد یا خیر؟
وزن ۶۶ کیلوگرم: نبرد 13 مدعی برای یک دوبنده
پرهام قنبری، عبد المحمد پاپی، وحید میر فتح الهی، حامد آقا کاشی، محمد سعید عزیزی، حمید زارع، امین سوری، محمد الیاسی، نیما اسماعیلی، امید نوروزی، علی ارسلان،امین کاویانی،محمدرضا گرایی و مهدی زیدوند ۱۴ کشتیگیری هستند که مجوز حضور در مرحله نهایی انتخابی را بدست آوردند.
امید نوروزی دارنده مدالهای طلای المپیک و طلا و نقره جهان که در المپیک ریو نتوانست به روی سکو برود، شاخص ترین کشتیگیر این وزن است که پس از رقابت های المپیک در هیچ کدام از اردوهای تیم ملی شرکت نکرده و اعلام کرده قصد ندارد در مرحله نهایی انتخابی کشتی بگیرد.
علی ارسلان
بدون شک علی ارسلان جوان با آتیه کشتی ایران یکی از شانسهای مسلم رسیدن به عنوان نخست این وزن است. ارسلان سال گذشته و در جریان رقابتهای باشگاههای جهان مقابل داور استفانک قهرمان جهان و المپیک از صربستان به برتری رسید و در رقابت های قهرمانی آسیا نیز با ضربه فنی موفق به شکست المراد تاسمرادوف نفر سوم المپیک شد و به مدال برنز رسید.
عبدالمحمد پاپی دارنده مدالهای نقره و برنز آسیا و مهدی زیدوند دارنده مدال های نقره و برنز آسیا از دیگر مدعیان شناخته شده این وزن به حساب میآیند. البته نباید به سادگی از کنار نام جوانان این وزن گذشت.
وزن 71 کیلوگرم: بیابانگرد زیر ذرهبین شورای فنی
عظیم گرمسیری، برومند اصلان، افشین اسلامی، مجید خلیلی، هاشم محمودی، مهران داداشی، جابر صابری، محمد حسن حسینی، اصغر عالی محمدی، فرشاد بلفکه و افشین بیابانگرد ۱۱ کشتیگیری هستند که برای رسیدن به جهانی پاریس خود را مهیای حضور در کارزار انتخابی تیم ملی کردهاند.
افشین بیابانگرد
افشین بیابانگرد دارنده مدال برنز جهان و طلا و نقره آسیا شاخصترین کشتیگیر این وزن محسوب میشود. وی در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی که پس از المپیک در مجارستان برگزار شد با ارائه یک نمایش ضعیف از دور رقابتها کنار رفت. اخیرا نیز در رقابت های قهرمانی آسیا با شکست مقابل رقیب ژاپنی در فینال به مدال نقره بسنده کرد تا نشان دهد از روزهای اوج خود فاصله زیادی دارد.
بر اساس برخی شنیدهها، شورای فنی از عملکرد بیابانگرد با توجه به تجارب چند سالهاش در تیم ملی رضایت چندانی ندارد و نحوه مبارزه و نتایج این کشتیگیر در انتخابی تیم ملی نقش زیادی در آینده وی ایفا خواهد کرد.
عظیم گرمسیری، برومند اصلان و فرشاد بلفکه نیز از باتجربههای این وزن به حساب میآیند و قطعا نبرد این نفرات در کنار جوانان جویای نام بر جذابیت هر چه بیشتر رقابتهای این وزن اضافه خواهد کرد. پیدا کردن کشتیگیر ششدانگ در این وزن یکی از دغدغههای اصلی کادر فنی در مسابقات جهانی خواهد بود.
وزن 75 کیلوگرم: نبرد تمام عیار
سعید عبدولی، پژمان پشتام، محمد علی گرایی، فرشاد رستمی کیا، شایان عفیفی، سید حمید تیموری، محمد غلامی، رسول گرمسیری، حسین فروزنده، علی نوروزی، پیام بویری و هادی علیزاده پورنیا، ۱۲ فرنگیکار مدعی این وزن هستند.
حضور سعید عبدولی دارنده مدال های برنز المپیک و طلای جهان در کنار محمد علی گرایی پدیده نوظهور این وزن که به تازگی طلای بازیهای همبستگی اسلامی را بر گردن آویخت و نفراتی همچون رسول گرمسیری، پیام بویری و هادی علیزاده با تجربه چندین سال حضور در اردوهای تیم ملی نوید یک جنگ تمام عیار در این وزن را میدهد.
سعید عبدولی
عبدولی پس از المپیک ریو تنها چند روز مانده به رقابت های جام جهانی در اردوی تیم ملی آفتابی شد که نتیجه آن نمایش ضعیف این کشتیگیر در جام جهانی مقابل رومن ولاسوف قهرمان المپیک ریو بود.قطعا با توجه به با توجه به شرایط عبدولی و آمادگی و انگیزه بالای نفراتی چون گرایی، وی کار بسیار سختی برای رسیدن به دوبنده تیم ملی خواهد داشت.
هادی علیزاده و پیام بویری پس از دوری از تشک کشتی به دلیل مصدومیت، با مجوز کمیته پزشکی موفق به حضور در این رقابتها شدهاند.
محمدعلی گرایی
پژمان پشتام جانشین سعید عبدولی در رقابتهای قهرمانی آسیا نیز هر چند نتوانست در این رقابتها به نتایج قابل قبولی برسد اما با انگیزهای بالا بدنبال اثبات تواناییهایش به کادر فنی تیم ملی است.
حضور نفرات مدعی جوان و باتجربه در این وزن تا حدودی خیال کادر فنی را البته در قیاس با سایر اوزان راحتتر کرده است.
در روزهای آینده به بررسی چهار وزن دوم کشتی فرنگی و همچنین وضعیت کشتیگیران آزادکار در انتخابی تیم ملی خواهیم پرداخت.
ارسال نظر