خبرگزاری ایسنا: علی اشکانی سرمربی جوان تیم ملی کشتی فرنگی در حالی این روزها زیر شدیدترین فشارها برای کسب نتیجه در رقابتی درجه دو به نام جام جهانی قرار دارد که از همان ابتدای قبول این مسئولیت اصلا نگاه شورای فنی کشتی فرنگی به کسب نتیجه مناسب در این رقابتها معطوف نبود بلکه هدف غایی و نهایی این شورا طبق اظهارنظر اعضای آن، مسابقات جهانی ۲۰۱۷ فرانسه و سپس بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ بود تا پس از بررسی عملکرد اشکانی نسبت به تمدید قرارداد تا المپیک ۲۰۲۰ اقدام کنند، در غیر اینصورت از کار برکنار شود.
اشکانی ۱۰۰ روز پیش با رای قاطع اعضای شورای فنی به عنوان جانشین محمد بنا انتخاب شد تا راه و روشی جدید را در کشتی فرنگی ایران باز کند؛روشی که پایه اصلی آن اجرای کامل فرآیند انتخابی تیم ملی و تعامل صد درصدی با شورای فنی بود؛ دو موضوعی که پیش از المپیک به طور کامل از سوی سرمربی سابق به فراموشی سپرده شده بود.
در میان گزینههایی نام آشنا همچون جمشیدخیرآبادی که هم به لحاظ کسب موفقیت و هم به لحاظ تجربه بواسطه حضور در میادین المپیک، انتخاب اشکانی تا حد زیادی بهت و حیرت کارشناسان و اهالی کشتی را بدنبال داشت، نه به آن جهت که اشکانی را فردی نالایق برای این سمت بدانند بلکه سرمربیگری در رده بزرگسالان را برای جوانی چون اشکانی بسیار زود می دانستند و بسیاری بر این باور بودند که بهتر است اشکانی به عنوان سرمربی رده جوانان گمارده شود تا با فراغ بال بیشتر و البته فشار کمتر به دنبال ادامه موفقیتهای تیم ملی نوجوانان باشد.
با این وجود پس از انتخاب اشکانی و به خاطر خط قرمزی به نام "موفقیت کشتی" که از هر شخص و گروه و جناحی ارزشمندتر است، کارشناسان بر لزوم حمایت از انتخاب اشکانی گفتند و نوشتند و تاکید کردند با توجه به پوست اندازی کشتی ایران و لزوم میدان دادن به جوانان، باید به او فرصت کافی داد تا بتواند کشتی فرنگی ایران را پس از سال ها بی قانونی در مسیر درست خود قرار دهد.
البته مصاحبههای آتشین اعضای شورای فنی در حمایت قاطع از علی اشکانی و دادن فرصت دو ساله به او برای پیاده کردن برنامههایش نیز کارشناسان و مردم کشتی دوست را به این باور می رساند که اینبار نگاه این شورا فنی است نه هم راستا با جو عمومی!
بهرام مشتاقی یکی از اعضای تاثیرگذار شورای فنی بلافاصله پس از انتخاب اشکانی با تاکید بر این که نتیجه گرایی به هیچ وجه در دستور کار اعضای شورای فنی نخواهد بود گفت: هدف ما المپیک ۲۰۲۰ توکیو است و تمرکز ما بر روی جوانگرایی در تیم ملی خواهد بود. ما تا بازیهای آسیایی جاکارتا به اشکانی فرصت دادیم تا بتواند تیم خوبی را ساخته و پرداخته کند و از چهره های جوان در تیم استفاده کند تا انشاءالله با پشتوانه های انجام شده بتوانیم در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ نتایج درخشانی را کسب کنیم. متاسفانه همانطور که در کشتی کار گلخانهای صورت گرفته است در عرصه مربیگری هم نتوانستهایم سرمربی بسازیم، اما قرار شد که به مربیان هم بها دهیم تا انشاءالله در این عرصه شاهد ظهور چهرههای خوبی باشیم.
دیگر اعضای شورای فنی نیز هر کدام زبان به تمجید از توانایی و شایستگی های اشکانی باز کردند و از اینکه حداقل به او تا بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ و بدون توجه به کسب نتیجه زمان خواهند داد گفتند.
کابوس بوداپست!
اشکانی کمتر از ۳ ماه فرصت داشت تا تیم دو نفره ایران را برای حضور در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی ساخته و پرداخته کند آن هم در روزهایی که شرایط و حال و روز کشتی فرنگی به هیچ وجه قابل قیاس با پیش از المپیک نبود و جمع و جور کردن تیمی حتی ۲ نفره با توجه به نتایج ضعیف فرنگی کاران ایران در ریو کار بسیار سخت و دشواری بود.
به هر حال بیابانگرد و قادریان که به لحاظ کسب تجربه و مدال برنز جهان بهترین انتخاب ها در این دو وزن بودند راهی بوداپست شدند اما در کمال تعجب هر دو کشتیگیر در همان مبارزه نخست مقابل حریفان نه چندان مطرح بدون گرفتن حتی یک امتیاز شکست خوردند و از دور رقابتها کنار رفتند تا اشکانی اولین آزمون جدی خود را کابوس وار پشت سر بگذارد.
اعضای شورای فنی: کشتیگیران مقصر بودند نه اشکانی
با ناکامی تیم دو نفره ایران در رقابتهای جهانی مجارستان، اعضای شورای فنی دست به انتقاد شدید از عملکرد ۲ فرنگی کار با تجربه ایران در این رقابت ها زدند اما با این وجود به اتفاق معتقد بودند نباید این ناکامی را به پای اشکانی نوشت.
رحیم علی آبادی یکی از اعضای شورای فنی کشتی فرنگی پس از کسب این نتایج با تاکید بر اینکه بیابانگرد و قادریان خود مقصر کسب این نتایج هستند گفت: درست نیست بخواهیم بدون منطق از کادرفنی انتقاد کنیم. این مسابقات در شرایطی برگزار شد که فرصت چندانی برای آماده سازی تیم نبود و کادر فنی نمیتواند در فرصت اندک کشتیگیران را به بالاترین شرایط جسمانی برساند. اشکانی مربی جوانی است که نیاز به زمان دارد. این مسابقات نمیتواند معیار و ملاک مناسبی برای ارزیابی عملکرد اشکانی باشد.
بهرام مشتاقی دیگر عضو این شورا نیز با بیان اینکه دست حمایت شورا پشت اشکانی است خاطرنشان کرد:این ناکامی را نمیتوانیم به پای اشکانی بنویسیم چرا که کادر فنی هنوز تیم ملی را در دست نگرفته و فقط کشتیگیران این دو وزن را در اختیار داشته است. باید به اشکانی زمان کافی بدهیم تا بخوبی با شرایط و ویژگیهای کشتیگیران آشنا شود. کشتی فرنگی ما دوران پوست اندازی خود را طی میکند و اشکانی باید فرصت کافی داشته باشد تا نسبت به تازهواردها آشنایی کامل پیدا کند و نتایج خوبی را در مسابقات بعدی بدست بیاورد.
حمایتی که خیلی زود رنگ باخت
اما بالاخره جلسه شورای فنی کشتی فرنگی ۶ دی ماه و پس از گذشت ۲ هفته از نتایج ضعیف فرنگیکاران ایران در بوداپست با حضور همه اعضا تشکیل شد تا عملکرد تیم دو نفره ایران در این رقابت ها مورد بررسی قرار گیرد.
نمیدانیم در این جلسه ۲ ساعته چه گذشت که خروجی آن اولتیماتوم زود هنگام به اشکانی بود. اعضای شورای فنی در این جلسه به انتقاد شدید از عملکرد اشکانی و تیم دو نفره اش پرداختند و تاکید کردند در صورتی که تیم ملی نتواند در جام جهانی تهران که اواخر اسفند برگزار می شود به نتایج خوبی برسد از کار برکنار خواهد شد!
اشکانی آرام و کم حرف که به هیچ وجه توقع چنین برخوردی را از سوی اعضای شورای فنی که تا قبل از جلسه پشتیبان او بودند نداشت باز هم در این جلسه کم حرف بود و با علم به دست خالی اش از کشتیگیر عنوان دار و با تجربه، هیچ قولی برای کسب بهترین نتیجه در جام جهانی نداد.
بهرام مشتاقی اینبار در چرخشی ۱۸۰ درجهای درباره اولتیماتوم به علی اشکانی گفت:بله، به اشکانی اولتیماتوم دادیم و بر این نکته تاکید کردیم که باید نتایج مورد انتظار مردم در جام جهانی تهران بدست بیاید. اگر در جام جهانی نتیجه مناسب بدست نیاید احتمال تغییر سرمربی تیم ملی وجود دارد. ما در این راه با کسی شوخی نداریم چرا که کشتی علاقمندان بسیار زیادی در کشور دارد که توقع دارند تیم ملی بهترین نتایج را بدست بیاورد.
حسین ملاقاسمی یکی دیگر از اعضای این شورا نیز پس از جلسه شورای فنی هم گفت: درباره انتخاب اشکانی عجله کردیم و باید با تأمل بیشتری دست به انتخاب میزدیم. البته برخی مسائل قابل بازگو کردن نیست. به او تا جام جهانی فرصت دادیم، اما متاسفانه احساس میکنم وزنهای نیست که بتواند تیم ملی را اداره کند و در صورت عدم نتیجهگیری دست به تغییرات خواهیم زد. شکانی توان انتقال خواستههایش به کشتیگیران را ندارد. وقتی در مجارستان کادر فنی را رصد کردیم احساس کردم او نمیتواند تیم ملی را به تیمی قدرتمند تبدیل کند و کشتی فرنگی را به جایگاه اصلیاش برساند.
تکیه بر شورایی که "احساسی" است تا "فنی"
اینکه چرا اعضای شورای فنی که ظاهرا همگی سرد و گرم چشیده روزگارند و سال ها در کشتی فرنگی ایران صاحب منصب بودهاند باز هم موافق با جو عمومی و مردم کوچه و بازار تصمیم گیری کردند و خیلی زود دست حمایت خود را از پشت اشکانی برداشتند نکته ای تاسف برانگیز و قابل تامل است.
اینکه چرا ریش سفیدان کشتی فرنگی ایران خیلی زود حرفها و تصمیمگیریهای خود را به فراموشی میسپارند تلخترین جای این ماجراست.با توجه به وقایع چند سال اخیر به نظر میرسد شاید صفت "فنی" چندان برازنده این شورا نباشد و خیلی از تصمیمات به صورت احساسی گرفته می شود تا فنی. در بسیاری از موارد تصمیماتی از دل آن بیرون آمده که باب میل مردم کوچه و بازار بوده است و گاهی هیچ نشانی از فنی بودن در این تصمیمات چه در انتصاب و چه در برکناری دیده نشده است.
با اشکانی مهره سوزی نکنیم
علی اشکانی یکی از معدود ستارههای جوان کشتی فرنگی ایران است که توانست برای نخستین بار تیم ملی کشتی نوجوانان ایران را به سکوی نخست جهان برساند. او با وعده داشتن زمان و حمایت اعضای شورای فنی این مسئولیت خطیر را بر عهده گرفت و نمیتوان توقع داشت در چنین جو مخربی آن هم با عدهای جوان خیلی زود به بهترین نتایج برسد.
ارسال نظر